ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Από το 1/9 σουτ στο «This is our house»! (pics & vid)

Το να «εκμηδενίσεις» την απόσταση δύο άκρων και να «σβήσεις» μια άστοχη βραδιά πετυχαίνοντας ένα από τα πιο κρίσιμα καλάθια της σεζόν, απαιτεί μεγάλα αποθέματα μπασκετικού θράσους αλλά και... guts, όπως λένε και στη Φλόριντα.

Από το 1/9 σουτ στο «This is our house»! (pics & vid)

ΟΑΚΑ, 25 Ιανουαρίου 2018: Έπειτα από 44 λεπτά γεμάτα δράση, ανατροπές και αγωνία, ο Κέβιν Πάνγκος αποφασίζει να πάρει την ευθύνη της πιο κρίσιμης επίθεσης της βραδιάς. Ο ικανότατος γκαρντ και συνάμα ένας από τους… πρωτομάστορες της φετινής «τρελής» πορείας της Ζαλγκίρις, απεμπλέκεται από την ασφυκτική πίεση του Γκιστ και με ένα σουτάκι -κάτι σαν fade away- σημειώνει καλάθι.

Υπό άλλες συνθήκες, το καλάθι του Πάνγκος θα αποτελούσε την… τελειωτική «μαχαιριά» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είδε τη Ζαλγκίρις να επιστρέφει από το -20 (43-23), να περνά μπροστά στο σκορ λίγο πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας και στη συνέχεια να παίρνει «αέρα» επτά πόντων στο 43ο λεπτό (83-90).

Την πρώτη φορά, το «τριφύλλι» κατάφερε να παραμείνει ζωντανό χάρη στους πέντε πόντους του Κέι Σι Ρίβερς, στέλνοντας το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο. Τη δεύτερη, χρειάστηκε να επέμβει ο Γκιστ, ορμώμενος από την άμυνα. Την τρίτη όμως, οι Λιθουανοί, αλλά και οι περισσότεροι εξ ημών, πιστέψαμε ότι ήρθε η ώρα της… λυπητερής.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.397 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα περιθώρια χρόνου ήταν ασφυκτικά (4”) όχι όμως και απαγορευτικά για ακόμη μια εποποιΐα, διότι, όπως αναφέρει το κλισέ, στο μπάσκετ μπορούν να συμβούν τα πάντα. Όμως τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί, δεν έδιναν κάποιο μπόνους στον Παναθηναϊκό που έπρεπε μέσα σε 4 «κλικ» να ξεπεράσει όλα όσα συνέβησαν στην κανονική διάρκεια, όπως τη διαφορά που χάθηκε, την κούραση αλλά και την ψυχολογία που είχε διαμορφωθεί.

Η μπάλα κατέληξε στον άνθρωπο ο οποίος κόντεψε να πετύχει… σβηστός «triple double» (12 πόντοι, 9 ασίστ, 8 ριμπάουντ ως εκείνη την ώρα) αλλά είχε προσθέσει στο «σακούλι» του πόντους μόνο από τη γραμμή των βολών, καθώς μετρούσε 1/9 σουτ. Ο Νικ Καλάθης πήρε τη μπάλα από τη βασική γραμμή και διένυσε όλο το παρκέ, φτάνοντας μέχρι το λέι απ.

Ξεπέρασε την ασφυκτική πίεση των αντιπάλων και πέταξε τη μπάλα προς το καλάθι. Εκείνη χτύπησε στο ταμπλό έκανε δύο γκελ στο πίσω και το μπροστινό μέρος της στεφάνης και… κούρνιασε στο διχτάκι! Τελικό σκορ: Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 94-93 και το ΟΑΚΑ πήρε… φωτιά!

Σε ένα… θεότρελο ματς, από πλευράς διακύμανσης, οι «πράσινοι» βρήκαν τον τρόπο να πάρουν αυτό που ήθελαν, έστω και με μισό πόντο, χάρη στην έμπνευση και κυρίως τη σιγουριά που φρόντισε να μεταδώσει ο ηγέτης αυτής της ομάδας, που άφησε πίσω του το 1/9 και κίνησε προς τη… δόξα, αγνοώντας τους… 200 παλμούς που είχε, τόσο εκείνος, όσο και η εξέδρα, που παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την τελευταία φάση.

«Ποιος θα είναι ο ήρωας;», αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος που μετέδιδε την αναμέτρηση από το συνδρομητικό δίκτυο. Ο Νικ είχε την απάντηση: «Εγώ είμαι και… This is our house», όπως φάνηκε να λέει στο ξέσπασμά του, λίγα «καρέ» μετά την επίτευξη του buzzer beater.

«Ο Νικ Καλάθης ράγισε την καρδιά της Ζαλγκίρις. Τι φινάλε», ανέφερε… εκστασιασμένος ο εκφωνητής της Euroleague. «Mπορείτε να πιστέψετε τι συνέβη;», ανέφερε η ανάρτηση της διοργανώτριας λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς…

Ο Νικ Καλάθης είχε την τόλμη, τη σιγουριά και κυρίως τα… guts, όπως λένε και στη γενέτειρά του στη Φλόριντα, να πάρει στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό και να αλλάξει τη, για πολλούς προδιαγεγραμμένη μοίρα του, μετά το καλάθι του Πάνγκος. «This is our house», φώναξε ο Νικ. He is our leader, απαντήσαμε εμείς, για πολλοστή φορά φέτος…

https://twitter.com/EuroLeague/status/956644566991626240

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...