ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠ. ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Λειψός και… άχρωμος στη Ριζούπολη

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, δίχως επιτυχία, να αφήσει πίσω του τις απώλειες πρωτοκλασάτων μονάδων,μένοντας στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Μεγάλη ευκαιρία για τον Άλτμαν στο 11ο λεπτό, αποβλήθηκε ο Στάικος στις καθυστερήσεις

Λειψός και... άχρωμος στη Ριζούπολη

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος παρέμεινε κάτω από τα γκολποστ, με τους Οικονόμου και Κολοβέτσιο να καλύπτουν το κέντρο της άμυνας, έχοντας τον Ινσούα από τα αριστερά και τον Γιόχανσον από τα δεξιά. Στον άξονα βρέθηκαν οι Κουρμπέλης, Τζανδάρης και Λουντ ως τριάδα, με τον Χατζηγιοβάνη, τον Άλτμαν και τον Χρήστο Δώνη ως τριάδα μπροστά.

Το ματς

Η μία ομάδα προσπαθούσε να επιβληθεί της άλλης στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει σταδιακά «μέτρα» στο γήπεδο, διατηρώντας τη μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του, προσπαθώντας με… στρωτό ποδόσφαιρο να τη φέρει στα καρέ του Τσόβιτς.

Πάντως, η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, όταν ο Κούρος εκτέλεσε φάουλ, ο Ελμπάζ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και ανάγκασε τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιήσει εξαιρετική επέμβαση, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια εκτός, αν και είχε περιορισμένη ορατότητα (9′).

Πέραν της ευκαιρίας των γηπεδούχων, οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που ήλεγχαν σε πρώτη φάση το παιχνίδι, γεγονός που πιστοποιήθηκε δύο λεπτά μετά το δοκάρι του Απόλλωνα. Στο 11ο λεπτό, ο Δώνης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στον κενό χώρο, ο Άλτμαν πρόλαβε τον Ζησόπουλο βγαίνοντας απέναντι από τον Τσόβιτς, αλλά ο πορτιέρε του Απόλλωνα έσωσε την εστία του με τα πόδια (11′).

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στη μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων, ωστόσο δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια. Σταδιακά, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν μέρος της κατοχής, ανεβάζοντας τις γραμμές τους, την ώρα που η ομάδα του Ουζουνίδη έδινε βάρος στην ανάπτυξη από τα αριστερά, καθώς από την άλλη μεριά, το δίδυμο Γιόχανσον – Χατζηγιοβάνη δεν ήταν σε καλή ημέρα.

Παρ’ όλα αυτά, η δεύτερη ευκαιρία του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος σημειώθηκε από τον Σουηδό, ο οποίος βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων με την σέντρα-σουτ που επιχείρησε (21′), ενώ στο 33ο λεπτό, ο Άλτμαν τσίμπησε τη μπάλα από τον Μπαρτολίνι, έκανε το παράλληλο γύρισμα, όμως ο Στάθης πρόλαβε στο… τσακ τον Δώνη, πριν εκείνος στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (33′).

Η φάση με τον Άλτμαν ήταν η τελευταία για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος, που έφτασε κοντά στο γκολ στη φάση του 9ου λεπτού, αλλά έκτοτε ψαχνόταν αρκετά, δίχως επιτυχία. Σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στις αρχές του πρώτου μέρους, η αντίστοιχη περίοδος στο δεύτερο κομμάτι του ματς δεν ήταν η ίδια.

Πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, απουσία ευκαιριών, σκληρά μαρκαρίσματα και… φωνές από τον πράσινο πάγκο, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να ανεβάζει τους τόνους με αποδέκτη τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, από τον οποίο ζητούσε περισσότερη κίνηση και ένταση στο παιχνίδι του. Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του κόρνερ λίγο πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η πρώτη καταγεγραμμένη στιγμή για το «τριφύλλι» στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 73ο λεπτό, με τον Λουντ να κάνει ωραία επέλαση από τα δεξιά και να σεντράρει, όμως η μπάλα έφτασε με περισσότερη δύναμη στο κεφάλι του Άλτμαν, ο οποίος δεν τη βρήκε καλά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Απόλλωνας απάντησε, με τον Ελμπάζ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Οικονόμου, ωστόσο το τελείωμά του κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, ο Ουζουνίδης πραγματοποίησε την πρώτη του διορθωτική κίνηση, περνώντας τον νεαρό Πασχάλη Στάικο στη θέση του κινητικού αλλά… νευρικού Άλτμαν (75′), τοποθετώντας τον δίπλα στον Τζανδάρη στα χαφ, με τον Κουρμπέλη να έχει πιο αμυντικογενή ρόλο.

Στο 80ο λεπτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέσυρε και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη από το ματς, τοποθετώντας τον νεαρό Κουντουριώτη, την ώρα που ο Πίσπας περίμενε καρτερικά μια θέση στην ενδεκάδα.

Το ρολόι μετρούσε αντίστροφα και ο Παναθηναϊκός, αν και πρόθυμος να δημιουργήσει φάσεις και κινδύνους μπροστά από την εστία του Τσόβιτς, στερούταν ποιοτικών λύσεων, γεγονός που είχε αντίκτυπο και στο τελικό αποτέλεσμα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών, ο Σωτήρης Πίσπας πήρε τη θέση του Φάνη Τζανδάρη, όμως τα πάντα είχαν… κριθεί στη Ριζούπολη, με το τελευταίο σφύριγμα του Βάτσιου να οριστικοποιεί το 0-0, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει με παίκτη λιγότερο το ματς, λόγω αποβολής του Πασχάλη Στάικου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE