ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

The Final Countdown: Ο δρόμος του Παναθηναϊκού για το πλεονέκτημα έδρας

Δέκα ματς απομένουν για το κλείσιμο της πρώτης πράξης. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της regular season.

The Final Countdown: Ο δρόμος του Παναθηναϊκού για το πλεονέκτημα έδρας

Ο Παναθηναϊκός, έστω και δύσκολα, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από δύο σερί ήττες, επικρατώντας με 94-93 της Ζαλγκίρις Κάουνας στην παράταση, χάρη στο buzzer beater καλάθι του Νικ Καλάθη.

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε εκ νέου τους «πράσινους» σε τροχιά πλεονεκτήματος, καθώς το τέλος της 20ης αγωνιστικής έφερε την ομάδα του Πασκουάλ στην 4η θέση, με ρεκόρ 13-7 και… συγκάτοικους τη Ρεάλ Μαδρίτης (3η) και τον Ολυμπιακό (5ος).

Η αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις έβαλε και… τυπικά τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο «κομμάτι» της regular season, καθώς συμπληρώθηκαν τα 2/3 της πορείας της εν λόγω φάσης, με δέκα αγωνιστικές να απομένουν. Δέκα ματς, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον εξάστερο, καθώς η απόδοσή του και εν τέλει η συγκομιδή του στην πορεία προς το… finish θα κρίνουν το πλασάρισμά του στη νοκ άουτ φάση.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 53.326 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα εναπομείναντα παιχνίδια του «τριφυλλιού», απλώνονται ως εξής στο καλεντάρι: Τρία τον Φεβρουάριο, δύο εκ των οποίων μακριά από το ΟΑΚΑ, έξι τον Μάρτιο και ένα τον Απρίλιο.

Τον Φεβρουάριο, ο οποίος μπαίνει την προσεχή Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκιέρι στη Γερμανία (2/2) ένα ματς-κλειδί για τη συνέχεια. Έπειτα, θα φιλοξενήσει τη Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ (8/2) και δεκαπέντε ημέρες αργότερα θα ταξιδέψει στα περίχωρα της Μόσχας για το παιχνίδι κόντρα στη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα (23/2).

Ο Μάρτιος θα έρθει με… ντέρμπι για ποδαρικό, καθώς στις 2 του μηνός, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και με νίκη θα «κλειδώσει» την υπεροχή του έναντι του αιωνίου αντιπάλου του, σε περίπτωση ισοβαθμίας. Έξι ημέρες αργότερα (8/3), οι «πράσινοι» θα ταξιδέψουν στη Μαδρίτη για το ματς με τη Ρεάλ, ενώ στις 16 θα μεταβούν εκ νέου στην Ισπανία για το παιχνίδι με τη Μάλαγα (16/3). Ακολουθεί νέα… διαβολοβδομάδα, η οποία περιέχει τα ματς με Ερυθρό Αστέρα (εντός, 20/3) και Μακάμπι (εκτός, 22/3), ενώ στις 30/3, το «τριφύλλι» θα υποδεχθεί τη Βαλένθια.

Τέλος, το ταξίδι του Παναθηναϊκού στη regular season θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου από την Ιταλία και την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

2/2 Μπάμπεργκ – Παναθηναϊκός 8/2 Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 23/2 Χίμκι – Παναθηναϊκός

2/3 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 8/3 Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 16/3 Μάλαγα – Παναθηναϊκός 20/3 Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 22/3 Μακάμπι – Παναθηναϊκός 30/3 Παναθηναϊκός – Βαλένθια

5/4 Αρμάνι – Παναθηναϊκός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...