ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Διούδης: «Θα υπέγραφα ξανά στον Παναθηναϊκό, το λέω με πλήρη συναίσθηση»

Ξεκάθαρη η απάντηση του Σωκράτη Διούδη στην ερώτηση εάν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις από τον ίδιο για την έλευσή του στο «τριφύλλι». Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Νova.

Διούδης: «Θα υπέγραφα ξανά στον Παναθηναϊκό, το λέω με πλήρη συναίσθηση»

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Σωκράτη Διούδη στην κάμερα της Nova:

Για το βραβείο του καλύτερου Έλληνα τερματοφύλακα: «Κάθε ατομική διάκριση είναι σημαντική και ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου που με ψήφισαν. Είναι περίεργο, επειδή ο κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται, και αυτό είχα ως μέλημά μου όλα αυτά τα χρόνια. Όμως από την άλλη ο ανταγωνισμός είναι ευεργετικός για όλους και πρέπει να παλέψεις για τη θέση του και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, και αυτό βοηθάει όλους».

Για τη θέση του τερματοφύλακα στον Παναθηναϊκό σε συνδυασμό με την παρουσία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου: «Μας βοηθάει πολύ το γεγονός πως είμαστε νεαροί σε ηλικία και δουλεύουμε πολύ στο γήπεδο, και βοηθάμε πολύ ο ένας τον άλλον. Σίγουρα η ομάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση. Προσπαθούμε και εμείς να ορθοποδήσουμε. Δυστυχώς έχουν φύγει αρκετοί παίκτες που ήταν πολύτιμοι για εμάς. Εμείς τώρα θα κληθούμε να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση και να είναι αντάξια του ονόματός της».

Για το αν φανταζόταν πως θα έφτανε σε αυτή την κατάσταση: «Δεν θα υπήρχαν δεύτερες σκέψεις. Το λέω με πλήρη συναίσθηση, επειδή ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο όνομα. Δυστυχώς δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, αλλά δεν παύει να είναι μία σπουδαία ομάδα και μεγάλη ιστορία. Ήξερα ότι υπάρχουν προβλήματα, όχι σε αυτό το βαθμό, και να διογκώνονται συνεχώς τα προβλήματα. Δυστυχώς για εμένα έχω βιώσει πολλές φορές τέτοιες καταστάσεις και πιστεύω πως όσο πιο γρήγορα προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, τόσο πιο γρήγορα θα είναι τα πράγματα για όλους. Το καλό για εμένα είναι πως είμαι πιο έμπειρος και μπορώ να διαχειριστώ αλλιώς τέτοιου είδους καταστάσεις. Ελπίζω να μην φτάσει ο Παναθηναϊκός σε αυτό το σημείο. Όσο υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, θα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί στο κάτω-κάτω μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε».

Φανέλα – ΕΠΟΣ: Η εμφάνιση της ADIDAS που θυμίζει τη σεζόν 1995-96! (pic)
Φανέλα – ΕΠΟΣ: Η εμφάνιση της ADIDAS που θυμίζει τη σεζόν 1995-96! (pic) 28.992 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το μέλλον του: «Έχω συμβόλαιο για άλλα 2,5 χρόνια. Έχω πολλά όνειρα και πολλές φιλοδοξίες για αυτή την ομάδα, για αυτό έκανα αυτή την κίνηση το καλοκαίρι. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα, και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω»

Για τα νέα παιδιά που έρχονται από την Ακαδημία: «Αυτό είναι το μόνο αρνητικό που βλέπω σε αυτή την κατάσταση, αφού πρέπει να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα και να μην μπουν πιο ομαλά στις υποχρεώσεις της. Υπάρχει όμως πολύ ταλέντο, όπως βλέπω στις προπονήσεις. Εμείς οι λίγο πιο έμπειρο προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και να τους καθοδηγούμε και πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά θα φτιάξουν χαρακτήρα από αυτή την κατάσταση και θα φανεί ποιος μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει το ίδιο καλό πρόσωπο στα εκτός έδρας ματς σε σχέση με τη Λεωφόρο: «Σίγουρα μέσα στη Λεωφόρο, με την ώθηση του κόσμου, παίζουμε καλύτερα και δεν έχουμε την πίεση που έχουμε στα εκτός έδρας. Έχει να κάνει και με την εμπειρία που έχουμε ή δεν έχουμε ως ομάδα. Ξέρουμε πως πρέπει να προσαρμοστούμε στα εκτός έδρας, αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε. Να είμαστε πιο συμπαγής ως ομάδας και όσες ευκαιρίες έχουμε να τις εκμεταλλευόμαστε».

Για τα γενέθλιά του που πέφτουν την ίδια ημέρα που ιδρύθηκε ο σύλλογος το ερχόμενο Σάββατο: «Θεωρώ ότι στα τελευταία παιχνίδια έχουμε αρχίσει να δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο. Σίγουρα δεν έχουμε τις πολλές λύσεις, αλλά μέσα στην έδρα μας με τον κόσμο μας παίζουμε πολύ διαφορετικά και αυτό περιμένω να δω το Σάββατο. Μια ομάδα με πάθος και να δείξουμε ότι εμείς είμαστε το αφεντικό στο σπίτι μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για την πορεία του συλλόγου: «Υπάρχει μία πολύ σημαντική λέξη για εμένα που λέγεται αξιοπρέπεια, την οποία θέλω να τιμάω ως άνθρωπος και αθλητής. Παίζουμε για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο που δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Ουσιαστικά δεν έχουμε κάποιον στόχο, από αυτούς που έχουν συνηθίσει οι φίλαθλοί μας, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτό που κοιτάω εγώ είναι οι στόχοι μου να συμβαδίζουν με τους στόχους στην οποία βρίσκομαι. Περιμένω να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο αγωνιστικό κομμάτι, θέλω να είμαι υγιής και να μπορέσω να βελτιώνομαι, να παίρνω περισσότερα παιχνίδια και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για την Εθνική: «Σίγουρα είναι μεγάλο όνειρο η Εθνική. Ευτυχώς είχα την τύχη να αγωνιστώ σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής και θα κάνω τα πάντα να μου δοθεί η ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε επίπεδο Ανδρών».

ΣΧΟΛΙΑ