ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λεκαβίτσιους: «Νομίζω πως άξιζα τα λεπτά που μου δόθηκαν»

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους αφού αναφέρθηκε στην επίσκεψη των δύο φίλων του στην Αθήνα, μίλησε τόσο για τις προσωπικές του επιδόσεις όσο και του τριφυλλιού.

Λεκαβίτσιους: «Νομίζω πως άξιζα τα λεπτά που μου δόθηκαν»

Αναλυτικά όσα έγραψε για το αγωνιστικό κομμάτι:

«Τα τελευταία δύο παιχνίδια μας ήταν πολύ σημαντικά για μας. Κερδίσαμε την πρώην ομάδα μου την Ζάλγκιρις, κερδίσαμε και τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Ήθελα πολύ να αντιμετωπίσω ξανά την Ζαλγκίρις. Ήθελα να πάρω εκδίκηση για το παιχνίδι που χάσαμε εκεί. Είχα πολύ ενέργεια και ήθελα πολύ τη νίκη. Ήταν από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν για μένα. Είμαι χαρούμενος που το κερδίσαμε.

Σε αυτά τα παιχνίδια αγωνίστηκα ως σούτινγκ γκαρντ δίπλα στον Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν ο πόιντ γκαρντ. Ήταν κάτι καινούργιο καθώς δεν αγωνιζόμαστε συχνά έτσι. Νομίζω πως άξιζα τα λεπτά που μου δόθηκαν. Ο προπονητής μου με εμπιστεύεται και για αυτό με έβαλε να παίζω με τον Νικ. Ο Νικ είναι πραγματικός πόιντ γκαρντ, εγώ είμαι περισσότερο σουτέρ, μου αρέσει να σκοράρω. Μερικές φορές δουλεύει αυτό και μου αρέσει πολύ. Νοιώθω πιο ήρεμος με τον Νικ επειδή είναι πάντα αρχηγός για εμάς.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.369 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι φίλαθλοί μας μας έδωσαν πολύ ενέργεια. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι δύσκολο να περιγραφούν με λέξεις. Τη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό έκαναν σαν τρελοί! Μία και μισή ώρα πριν το παιχνίδι ενώ έκανα το ζέσταμά μου είδα περίπου δύο με τρεις χιλιάδες φιλάθλους. Ήταν τέλειο και ήταν κάτι το οποίο δεν είχα ξαναδεί. Δεν βλέπεις κάτι τέτοιο στη Zalgirio arena. Οι φίλαθλοι τη ς Ζάλγκιρις είναι πιο ήρεμοι. έχει μεγάλη διαφορά. Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη όταν η Ζάλγκιρις αντιμετωπίζει την Ρίτας, αλλά καμία σχέση. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι υπέροχη.

Δουλεύω καθημερινά το σουτ μου. Κάνω ατομικές πριν από κάθε ομαδική προπόνηση. Περίπου 40 λεπτά. Ξέρω πως τα σουτ μου θα μπουν στους αγώνες επειδή δουλεύω σκληρά. Έχω βελτιωθεί πλέον και σουτάρω με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Για αυτό τα πάω καλύτερα. Παρόλο που είμαι σε διαφορετική ομάδα με διαφορετικό σύστημα δεν έχει μεγάλη διαφορά για μένα. Ο προπονητής μου μου ζητάει να κάνω τα ίδια πράγματα που μου ζητούσε και ο Σάρας. Να είμαι επιθετικός δηλαδή και να σουτάρω όταν είμαι μόνος. Οπότε είναι πάνω – κάτω η ίδια δουλειά.

Αυτή την εβδομάδα αντιμετωπίζουμε την Μπάμπεργκ. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Euroleague. Είναι μια καλή ομάδα και έχουν ένα καλό προπονητή. Είναι πολύ πειθαρχημένοι και για αυτό παίζουν καλό μπάσκετ. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Βασικά τώρα στο δεύτερο μισό της σεζόν κάθε ματς είναι σημαντικό για εμάς. Έχουμε τέσσερις μέρες για να προετοιμαστούμε και θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα. Υπάρχουν ακόμα αρκετά παιχνίδια, οπότε συγκεντρώνομαι στην ομάδα μας και όχι στην κατάταξη. Προσπαθώ απλά να παίζω και να κερδίζω κάθε ματς».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.