ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Τιμή και δόξα στον Δημήτρη Κουρμπέλη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη στάση του Δημήτρη Κουρμπέλη και την επιθυμία του να μείνει στον Παναθηναϊκό, η οποία έγινε πράξη.

Τιμή και δόξα στον Δημήτρη Κουρμπέλη

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού αποχώρησε από την ομάδα. Αλλωστε, δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν. Ούτε ο Μολέντο, ούτε ο Χουλτ, ούτε ο Βιγιαφάνιες, είχαν ως στόχο τη φυγή τους από την ομάδα. Οι καταστάσεις, όμως, και η φοβερή ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από στάσεις πληρωμών, διακανονισμούς που δεν είχαν τηρηθεί, τους οδήγησαν σε κάτι τέτοιο. Και, φυσικά, είναι δικαίωμα του κάθε παίκτη να κάνει τις δικές του επιλογές, όταν βλέπει ότι αλλιώς ήταν τα πράγματα στην ομάδα την οποία αγωνίζεται και αλλιώς κατέληξαν.

Δεν μπορεί, όμως, να μη σταθεί κανείς στη στάση του Δημήτρη Κουρμπέλη. Και αυτό που γράφουμε δεν είναι λαϊκισμός, ούτε έχουμε καμία διάθεση να… αλλάξουμε το τροπάριο και να δημιουργούμε είδωλα και προδότες. Οταν, όμως, ένας ποδοσφαιριστής μέσα σε όλο αυτό το κακό που έχει βρει τον Παναθηναϊκό, κι ενώ έχει τη δυνατότητα να πάρει πολλά και σταθερά χρήματα (σ.σ. ο ΠΑΟΚ του έδινε συνολικά 2,1 εκατ. ευρώ) δηλώνει εξαρχής ότι θέλει να μείνει στο “τριφύλλι” και τελικά αυτό γίνεται, τότε δεν είναι δυνατόν να μη σταθούμε σε κάτι τέτοιο.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την ομάδα, ο Δημήτρης Κουρμπέλης έκανε κάτι το εντυπωσιακό και μη σύνηθες. Για να ακριβολογούμε, κάτι το σπάνιο. Θυσίασε χρήματα και ένα υγιές περιβάλλον για να παραμείνει αρχηγός των “πράσινων”. Αυτό, άλλωστε, είπε και στους ανθρώπους της ομάδας. “Είμαι αρχηγός στον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να πάω στον ΠΑΟΚ. Αν είναι να φύγω, θα φύγω μόνο για το εξωτερικό”. Από τη στιγμή, λοιπόν, που η Σαμπντόρια δεν έκανε ποτέ επίσημη πρόταση, ο Κουρμπέλης συνεχίζει για τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα και βλέπουμε…

Ο Ελληνας μέσος ήταν και παραμένει ένας πολυσύνθετος και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, δικαιώνοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη που επέμενε όσο λίγοι στην απόκτησή του από τον Αστέρα Τρίπολης. Παίζει ως χαφ, παίζει ως στόπερ και έχει μια συνέπεια και ωριμότητα στο παιχνίδι του που μπορεί να τον κάνει ακόμη καλύτερο. Και είναι και δουλευταράς. Από σήμερα, όμως, γίνεται και κάτι παραπάνω για τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος μετά τα όσα έχει τραβήξει έχει ανάγκη από τέτοιες προσωπικότητες και τέτοιες συμπεριφορές. Από σήμερα, ο Κουρμπέλης γίνεται το πλέον αγαπητό πρόσωπο της κερκίδας. Eπέλεξε να συνεχίσει στον ταλαιπωρημένο Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι ως επαγγελματίας θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό και να… ξέμπλεκε απ’ όλη αυτή την παράνοια που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο κλαμπ. Είπαμε, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει όσους αποχώρησαν, αλλά δεν μπορείς να μην πει κι ένα μεγάλο respect στον Κουρμπέλη που κόντρα σε όλα αποφάσισε να συνεχίσει σ’ αυτή την τόσο μεγάλη ομάδα η οποία διανύει πιθανότητα τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της.

ΥΓ1: Οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές της ομάδας αποχώρησαν και αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός έχει σχεδόν διαλυθεί. Αποκτήθηκαν οι Κάτσε και Μυστακίδης, οι οποίοι θεωρητικά θα βοηθήσουν, έχει αποκτηθεί εδώ και μέρες ο Οικονόμου. Δεν αποκτήθηκε, όμως, επιθετικός πρώτης γραμμής  και αυτό είναι και θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το τριφύλλι…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE