ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 95-74

Ήταν μόνος του…

Ο Νικ Καλάθης έκανε άλλη μια μυθική εμφάνιση, πραγματοποιώντας ρεκόρ καριέρας (31π) αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του επιθετικά. με τη Μπάμπεργκ να υποχρεώνει τον Παναθηναϊκό σε βαριά ήττα (95-74), η οποία ίσως του κοστίσει αρκετά στον δρόμο για την τετράδα. Εξαιρετική η παρουσία των οπαδών του «τριφυλλιού» στις εξέδρες της Brose Arena.

Ήταν μόνος του...

Σ’ ένα παιχνίδι το οποίο ήταν εύκολο μόνο στα… χαρτιά για τον Παναθηναϊκό, ελέω της αντίστροφης πορείας που ακολούθησαν οι δύο ομάδες στον θεσμό, οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν λύση μέσω της γνωστής συνεργασίας Καλάθη και Γκιστ. Ο πρώτος με ένα τρίποντο και ο δεύτερος με δύο ωραία τελειώματα βοήθησαν την ομάδα του Πασκουάλ να πάρει ένα ισχνό προβάδισμα (5-7) προτού αρχίσουν τα δύσκολα.

Όπου δύσκολη για το τριφύλλι, ήταν η αντιμετώπιση του ψηλού της Μπάμπεργκ, Μούσλι, ο οποίος σημείωσε επτά πόντους και μαζί με τον Ολίντε έκαναν ζημιά στον Παναθηναϊκό. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, είχε μπει «φρένο» στην επίθεση, καθώς οι Γερμανοί πίεζαν σε όλο το γήπεδο και στη συνέχεια… κολλούσαν πάνω στα «ατού» του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις με τον Γκάμπριελ (15-15), όμως οι Γερμανοί με τον Ολίντε και τον Ρούιτ πήραν προβάδισμα έξι πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (23-17).

Η Μπάμπεργκ είχε διαβάσει εξαιρετικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, δεν επέτρεπε στην ομάδα του Πασκουάλ να βρει χώρους, ούτε μέσα ούτε έξω από τη γραμμή των 6.75μ, την ώρα που οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν αρκετά από την περιφέρεια (1/9 στο 12′). Η μόνη λύση στην επίθεση που δούλευε ήταν αυτή του -ζεστού- Γκάμπριελ και του Βουγιούκα, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν φροντίσει να χτίσουν ένα προβάδισμα (28-23). Η… μυθική αστοχία από την περιφέρεια σαμπόταρε κάθε προσπάθεια, την ώρα που τα λάθη ήταν ελάχιστα (μόλις 1 στο 15′) και τα δίποντα πάνω από το 60%.

Κάπως έτσι, η Μπάμπεργκ μεθοδικά κατάφερε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά πόντων (35-23) με τον… παγκίτη Ολίντε, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να «ψάχνεται», έχοντας κολλήσει στους 23 πόντους για περίπου 2 λεπτά. Παρά το γεγονός πως ο Νικ έσπασε το «ρόδι», η κατάσταση δεν άλλαξε (42-32, 20′). Η ομάδα του Πασκουάλ είχε είκοσι λεπτά μπροστά του ώστε να αλλάξει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, καθώς πλην του Καλάθη, οι υπόλοιποι αδυνατούσαν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα, τόσο στην επίθεση (2/14 τριπ.) όσο και στην άμυνα (20-9 τα ριμπάουντ υπέρ των Γερμανών).

Ο Κρις Σίνγκλετον βρήκε τον δρόμο για το σκοράρισμα για πρώτη φορά μέσω των βολών και ο Καλάθης μέσω της άμυνας έφερε τον Παναθηναϊκό στο -6 (44-38) την ώρα βέβαια που η άμυνα έδειχνε… σοβαρά σημάδια ζωής, όμως και πάλι χάθηκαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για περαιτέρω μείωση του σκορ (23′). Ο Χίκμαν θέλησε να… σπάσει τον τσαμπουκά των «πρασίνων», όμως ο Καλάθης φαινόταν πως το είχε πάρει… προσωπικά, οδηγώντας τον Καντζούρη στο να πάρει τάιμ άουτ (46-40), την ώρα που οι Ρίβερς – Παππάς ήταν στον πάγκο με τρία φάουλ.

Το μόνο που ήθελε ο Νικ, ο οποίος είχε… 16 πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου, ήταν κάποιος συμπαραστάτης, ει δυνατόν περισσότεροι. Ο έτερος Νίκος (Παππάς) φώναξε «παρών» με τρίποντο και ο Κρις Σίνγκλετον πέτυχε γκολ-φάουλ, φέρνοντας τον Παναθηναϊκό σε απόσταση ενός σουτ (48-46, 27′). Τι άλλαξε; Η άμυνα που έσφιξε και έδωσε ψυχολογία και τον ελάχιστο ρυθμό στην επίθεση, με τους «πράσινους»  να επιστρέφουν και να περνούν μπροστά στο σκορ με τον 22ο (!) πόντο του Καλάθη στη βραδιά (51-52), που αργότερα έγινε 25ος (55-55) σε μια… οσκαρική βραδιά για τον ηγέτη του «τριφυλλιού» (57-55).

To επιμύθιο του 3ου δεκαλέπτου βρήκε τη Μπάμπεργκ με τη μίνιμουμ διαφορά (57-55), τον Παναθηναϊκό να έχει επιστρέψει ολοκληρωτικά (23-15 επί μέρους περιόδου) ελέω του… δαιμονισμένου Νικ Καλάθη που όδευε στο να «σπάσει» τα κοντέρ. Το ζήτημα ήταν αφ’ ενός η άμυνα να συνεχίσει να λειτουργεί ως… κυματοθραύστης στις προσπάθειες των Γερμανών και ο Νικ να βρει ένα έτερο σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Επί του πρακτέου, τρεις χαμένες ευκαιρίες στην επίθεση, τρία επιθετικά φάουλ από τους διαιτητές, έδωσαν την ευκαιρία στον Ράιτ να βάλει νέο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό (65-55, 32′) που είδε τη Μπάμπεργκ να ξεφεύγει εκ νέου στο ματς με 10 πόντους σε διάστημα λιγότερο των τριών λεπτών, προτού ανακόψει το σερί ο Βουγιούκας. Ο Ρούμπιτ βρήκε ευκαιρία να σκοράρει για τρεις, διατηρώντας την ομάδα του σε διψήφιο μαξιλαράκι, με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται νέα προσπάθεια ώστε να επανέλθει.

Μέσω του… Καλάθη, οι «πράσινοι» έφτασαν στο -7, όμως η περιφέρεια της Μπάμπεργκ είχε τις κατάλληλες απαντήσεις (72-61), την ώρα που ο χρόνος πίεζε και μια… μαζική αντίδραση φάνταζε ως επιβεβλημένη για να διατηρηθεί κάποια ελπίδα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, το τρίποντο του Λεκαβίτσιους διαμόρφωσε το 74-64 και το ερώτημα που εγειρόταν ήταν εάν ο Παναθηναϊκός είχε κουράγιο αλλά και τη λύση να πραγματοποιήσει νέα προσπάθεια για την ανατροπή.

Εν τέλει δεν συνέβη το ποθούμενο, με το «τριφύλλι» να μένει από δυνάμεις και τη Μπάμπεργκ να συνεχίζει το ρεσιτάλ της έξω από τα 6.75μ, με τον διαιτητή Όρντοφ να μοιράζει… αφειδώς επιθετικά συν μια τεχνική ποινή στους «πράσινους» που είχαν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης από κάθε σημείο (82-64, 38′), με την αναμέτρηση να λήγει στο …, με τον Καλάθη να βάζει άλλους δυο πόντους, οι οποίοι τον βοήθησαν ώστε να σπάσει το ρεκόρ καριέρας του, σε μια, κατά τ’ άλλα άσχημη βραδιά για τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 42-32, 57-55, 95-74

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE