Ποδόσφαιρο

«Ο Μαραντόνα στόχος του Παναθηναϊκού» (pic)

Ένα σενάριο που θα έμοιαζε με... παραμύθι και είδε το φως της δημοσιότητας πριν από 38 χρόνια!

Ποια σχέση μπορεί να έχει ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έβγαλε ποτέ η Αργεντινή με τον Παναθηναϊκό; Καμία, θα απαντήσει ο κάθε ένας ο οποίος θα έκανε μια γρήγορη αναζήτηση στο πίσω μέρος του μυαλού του. Κι όμως, το όνομα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, δεν ξέφυγε από τα μεταγραφικά ρεπορτάζ μιας άλλης εποχής.

Η ιστοσελίδα sport-retro.gr έφερε στο φως ένα σπάνιο ντοκουμέντο, από την εφημερίδα «Παναθηναϊκά Νέα» και συγκεκριμένα την έκδοση της 5ης Απριλίου του 1980. Στο πρωτοσέλιδο αναγράφει χαρακτηριστικά: «Ο Μαραντόνα στόχος του Παναθηναϊκού», ενώ λίγο πιο κάτω αναφέρει επεξηγηματικά: «Έχουμε σοβαρές πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γ. Βαρδινογιάννης, θα κλείσει την μεταγραφή του ποδοσφαιρικού φαινομένου αυτού στον σύλλογό μας».

Ωστόσο η επιθυμία της εφημερίδας δεν ευοδώθηκε για τον 21χρονο τότε, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος είχε προλάβει να δομήσει τα πρώτα θεμέλια του μετέπειτα μύθου του ως ποδοσφαιριστής της Αρχεντίνος Τζούνιορς, με καταγεγραμμένες συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών. Λίγους μήνες αργότερα, ο Ντιεγκίτο υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μπόκα Τζούνιορς και μπήκε στον διάβα της εκτόξευσης, προτού προσγειωθεί απότομα από τις καταχρήσεις…

Exit mobile version