ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

Γενέθλια στο… μηδέν

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη την επέτειο των 110 χρόνων από την ίδρυσή του, μένοντας στο μηδέν (0-0) απέναντι στον Παναιτωλικό, ο οποίος είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος και δύο καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο. σταματώντας πάνω στον Βλαχοδήμο. Θετικό ντεμπούτο για Μυστακίδη.

Γενέθλια στο... μηδέν

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τοποθέτησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, το δίδυμο Οικονόμου – Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας, με τον Ινσούα αριστερά και τον Γιόχανσον στο άλλο άκρο. Στον άξονα, ο Δημήτρης Κουρμπέλης είχε δίπλα του τον Εργκούς Κάτσε, στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, με τον Λουντ και τον Χατζηγιοβάνη στα «φτερά» και τον Δώνη σε θέση σέντερ φορ.

Το ματς

Όσοι οπαδοί του «τριφυλλιού» μετέβησαν στη Λεωφόρο προσπάθησαν να δώσουν έναν εορταστικό τόνο, καθώς ανήμερα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έκλεισε τα 110 χρόνια ζωής, ωστόσο οι προσπάθειες της εξέδρας δεν έφταναν προς τον αγωνιστικό χώρο. Οι «πράσινοι» ήταν μεν ορεξάτοι στο να δημιουργήσουν, στο μέτρο του δυνατού, όμως έπεφταν συχνά πάνω στην καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας από το Αγρίνιο.

Η μπάλα γύριζε με μεγάλη συχνότητα στη μεσαία γραμμή, όμως σπάνια έφτανε στα καρέ των φιλοξενούμενων, με το «τριφύλλι» να τροφοδοτεί τους δύο ακραίους, Λουντ και Χατζηγιοβάνη, με τον πρώτο να είναι φανερά ντεφορμέ και τον δεύτερο αρκετά κινητικό μεν, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ουσία στο πρώτο μέρος. Πάντως, η πρώτη φάση του ματς σημειώθηκε από πλευράς Παναιτωλικού.

Στο 16ο λεπτό, ο Κάτσε κοντρόλαρε με το χέρι και έδωσε την ευκαιρία στους Αγρινιώτες να απειλήσουν με στημένη φάση, αλλά ο Μοράρ είδε το καλοζυγισμένο φάουλ που εκτέλεσε να καταλήγει στη συμβολή των δοκών του Βλαχοδήμου. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 24ο λεπτό, όταν ο Δώνης πήρε τη μπάλα από θέση βολής, αλλά το τελείωμά του κόντραρε στα σώματα και έφυγε εκτός. Στο 34′ ο Κολοβέτσιος είδε την προσπάθειά του να κοντράρει και να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο μέρος, οι «πράσινοι» είδαν τον Παναιτωλικό να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς, δίχως ωστόσο να απειλήσει στα εναπομείναντα λεπτά, κάτι που συνέβη και στα καρέ του Κυριακίδη. Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» έχασαν και τον Κουρμπέλη, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, δίνοντας τη θέση του στον Μυστακίδη, που έκανε και εκείνος με τη σειρά του την πρώτη του εμφάνιση ως ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού».

Η αλλαγή του Μυστακίδη έφερε ανακατατάξεις στην ενδεκάδα, καθώς ο Λουντ πήρε μετάθεση από τα άκρα στο πλευρό του Κάτσε, με τον νεοεισερχόμενο Μυστακίδη να πηγαίνει στο «φτερό» και τον Δώνη να παραμένει σε θέση φορ. Το νέο νούμερο «9» του Παναθηναϊκού είχε αρκετή διάθεση και έδωσε με την είσοδό του ώθηση στην ομάδα του Ουζουνίδη, η οποία μάλιστα έφερε την ευκαιρία του 54ου λεπτού, με τον Χατζηγιοβάνη να δοκιμάζει το πόδι του και τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ.

Η φάση με τον Χατζηγιοβάνη πέρασε και στη συνέχεια έφερε τα «φώτα» του ματς πάνω στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Μέσα σε τρία λεπτά, ο «Όντι» πραγματοποίησε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις, διατηρώντας το παιχνίδι χωρίς σκορ και γλιτώνοντας την εστία του από σίγουρη παραβίαση. Στο 59ο λεπτό, ο Βασιλούδης έκανε τη σέντρα, ο Κλέσιο πήρε την κεφαλιά, με τον Βλαχοδήμο να βγάζει με δυσκολία και τον Οικονόμου να σώζει στη πάνω στη γραμμή. Στο 62ο λεπτό, ο Ντίας δοκίμασε τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού», εκείνος έβγαλε τη φάση και στην επαναφορά ο Μαρινάκης είδε εκ νέου τον Οδυσσέα να του στερεί το γκολ!

Βλέποντας ότι ο Παναιτωλικός είχε πάρει για τα καλά τα ηνία της αναμέτρησης και από… τύχη (και Βλαχοδήμο) δεν μπόρεσε να σκοράρει, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να προβεί σε μια διορθωτική κίνηση. Στο 71ο λεπτό, ο Εβρίτης τεχνικός πέρασε τον Κουλιμπαλί στη θέση του Χατζηγιοβάνη, με τον ποδοσφαιριστή από το Μάλι να παίρνει τη θέση του εξτρέμ.

Επτά λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» έκλεισαν τις αλλαγές τους, με τον Όμρι Άλτμαν να παραχωρεί τη θέση του στον νεαρό (19 ετών) μεσοεπιθετικό, Γιάννη Μπουζούκη,  ο οποίος μπήκε με… θράσος στο γήπεδο και βοήθησε τον, μέτριο Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος στο να δημιουργήσει λίγο άγχος στην αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού, που στην επανάληψη δεν είχε τεθεί αρκετές φορές σε ανησυχία.

O Γιάννης Μυστακίδης ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας μια καλή στιγμή μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Εν τέλει, ο 24χρονος επιθετικός βρήκε τη μπάλα με γυριστό σουτ, αναγκάζοντας τον πορτιέρε του Παναιτωλικού σε εξαιρετική επέμβαση, ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ