ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 74-91

Παναθηναϊκό ξέσπασμα στην Πυλαία!

Οι «πράσινοι» πήραν με άνεση το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας με 91-74 του ΠΑΟΚ και διεύρυναν το αήττητο σερί τους στη Basket League, πριν από το must win παιχνίδι με τη Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ (8/2).

Παναθηναϊκό ξέσπασμα στην Πυλαία!

Δύο ημέρες μετά από το ματς στη Γερμανία, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να κάνει… delete σε όσα έγιναν κόντρα στη Μπάμπεργκ, καθώς είχε μπροστά του το ματς με τον ΠΑΟΚ, το οποίο βρισκόταν ανάμεσα στα παιχνίδια με την ομάδα του Τρινκιέρι και τον «τελικό» με τη Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ. Για τους λόγους αυτούς, ο Πασκουάλ αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τις περισσότερες από τις «δεύτερες» μονάδες του, ξεκουράζοντας κυρίως το δίδυμο Γκιστ – Σίνγκλετον.

Η δουλειά φαινόταν να γίνεται με αποτελεσματικότητα μέσω του Θανάση, ο οποίος αξιοποιούσε τις ασίστ του Όγκαστ για το 0-5, με τον ΠΑΟΚ να απαντά άμεσα μέσω του Φιλ Γκος (6-5).

Το σερί των γηπεδούχων πείσμωσε εκ νέου τον Θανάση, τον κύριο «πόλο» του Παναθηναϊκού στην επιθεση (10-12) προτού ο «δικέφαλος του Βορρά» βρει το «κουμπί» της ομάδας του Πασκουάλ και περάσει εκ νέου μπροστά (17-15). Παρά τη -νέα- απάντηση του Θανάση, ο πρώην «πράσινος» Κόνιαρης, έβαλε μπροστά την ομάδα του στο τελείωμα του πρώτου «κομματιού» του ματς (25-20).

Η πιεστική άμυνα και οι αλλαγές στην επίθεση βοήθησαν τον ΠΑΟΚ ώστε να απενεργοποιήσει όλα τα επιθετικά «όπλα» του Παναθηναϊκού, με τον Λεκαβίτσιους να αδυνατεί να μπει στο κλίμα, οδηγώντας τον Καλάθη στο να επανέλθει.

Κόνιαρης και Τζάκσον πήραν το μάξιμουμ από το μομέντουμ που χτίστηκε και η ομάδα του Παπαθεοδώρου «φλέρταρε» με διψήφια διαφορά (32-23, 15′) κάτι που… αφύπνισε το «τριφύλλι». Δύο σερί τρίποντα του Ρίβερς και όμορφα τελειώματα από τους Γκάμπριελ και Βουγιούκα οδήγησαν στο επί μέρους 19-6, που έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού στην ανάπαυλα (38-42).

Στη διακοπή του ημιχρόνου, ο Μάρκους Ντένμον ευστόχησε σε σουτ από το κέντρο του γηπέδου, βοηθώντας την πρωτοβουλία της Stoiximan, ”Βasket Αγάπης” να διαθέσει 5.000 ευρώ σε ορφανοτροφείο θηλέων της Θεσσαλονίκης.

Το σουτ αυτό έδωσε έναυσμα στον Αμερικανό που έβαλε άλλο ένα τρίποντο (από κοντινότερη απόσταση βέβαιαα) στην αρχή της τρίτης περιόδου, με τον Γκάμπριελ να προσθέτει έξι σερί πόντους για το +14 (41-56).

Στα μισά της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να «κρατά» τα «γκέμια» του ματς με διαφορά ασφαλείας, ωστόσο ο Φιλ Γκος είχε τις δικές του απαντήσεις. Το σόλο του Αμερικανού από την περιφέρεια, με ολίγη βοήθεια από Μαργαρίτη, έφερε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση δύο σουτ (56-61), φανερώνοντας ότι υπάρχει ακόμη ματς.

Τότε, ήρθε η ώρα του Ντένμον που πέτυχε πέντε πόντους στο 7-0 σερί του «τριφυλλιού» για το 56-68 του τρίτου δεκαλέπτου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Τσάβι Πασκουάλ προσπάθησε να ανοίξει όσο το δυνατόν περισσότερο το ροτέισον, γεγονός που είχε ορισμένες φορές αντίκτυπο στον ρυθμό της ομάδας, σε μια επιβεβλημένη κίνηση.

Ο Νικ αλλά και ο Ρίβερς ξεπέρασαν τα 20 λεπτά συμμετοχής μεν,  αλλά για τους υπόλοιπους τα πράγματα ήταν μοιρασμένα. Ο Γκιστ μπήκε στο ματς από το τρίτο δεκάλεπτο, ενώ ο Σίνγκλετον παρέμενε στη λίστα των DNP. Η δουλειά πάντως γινόταν και με το παραπάνω από τους Γκάμπριελ, Θανάση, Βουγιούκα, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήρθε η σειρά του Λεκαβίτσιους.

Ο Λιθουανός δεν συγχώρησε την περίοδο δυστοκίας που πέρασαν οι γηπεδούχοι και με δικές του προσπάθειες οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα του, η οποία μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο έχοντας «μαξιλαράκι» ασφαλείας της τάξεως 14 πόντων (62-76, 35′), με τα εναπομείναντα λεπτά να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι «πράσινοι» οδηγήθηκαν εκ του ασφαλούς στην 15η νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 38-42, 56-68, 74-91

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ