ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο ρυθμιστής Φεβρουάριος και ο… run ‘n’ gun Μάρτης του Παναθηναϊκού

Ο ρόλος που θα παίξουν τα δύο εναπομείναντα ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού τον μήνα που διανύουμε, προτού ξεσπάσει η... καταιγίδα του Μαρτίου.

Ο ρυθμιστής Φεβρουάριος και ο... run 'n' gun Μάρτης του Παναθηναϊκού

Εδώ και ορισμένες ημέρες κινούμαστε στον ρυθμό της τελευταίας «στροφής» της regular season της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να αφήνει πίσω του τις όποιες «πληγές» δημιουργήθηκαν στη Γερμανία, στο ματς με τη Μπάμπεργκ και να ετοιμάζεται για άλλη μια αναμέτρηση-κλειδί, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στη Μπασκόνια (8/2) είναι εξόχως κρίσιμο για το «τριφύλλι» και τις βλέψεις για την τετράδα τις οποίες συνεχίζει να έχει παρά τη βαριά ήττα από τη Μπάμπεργκ. Οι «πράσινοι» θα έχουν την ευκαιρία να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, ρίχνοντας μετέπειτα μια ματιά στο τι έπραξαν οι άμεσοι ανταγωνιστές τους, κυρίως για τις θέσεις 3-4 σε πρώτη φάση.

Βάσει διάρθρωσης του προγράμματος, ο Φεβρουάριος είναι «φτωχός», όσον αφορά την ποσότητα, καθώς εντός του μήνα που διανύουμε η ομάδα του Πασκουάλ θα δώσει άλλα δύο παιχνίδια (τρία το σύνολο), ωστόσο η φύση των επικείμενων ματς (Μπασκόνια εντός, Χίμκι εκτός) μόνο αψήφιστα δεν μπορεί να περάσει.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 49.388 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα παιχνίδι-κλειδί, που χαρακτηρίζεται και ως must-win κόντρα στους Βάσκους και δύο εβδομάδες αργότερα καλείται να κάνει την υπέρβαση στη Ρωσία, κόντρα στην Χίμκι (23/2), ούτως ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση του.

Ο Φεβρουάριος έχει ρυθμιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή «πραγματικότητα» του «τριφυλλιού». Μπορεί το ένα «σετ μπόλ» για το πλεονέκτημα να χάθηκε στη Γερμανία, όμως δεδομένης της… τρελής ροής της διοργάνωσης, οι παίκτες του Πασκουάλ διαθέτουν άλλες δύο ευκαιρίες για το πολυπόθητο bounce back, προτού αρχίσει η κρίσιμη ανηφόρα του Μάρτη.

Οι δύο αναμετρήσεις, οι οποίες απέχουν ένα δεκαπενθήμερο, δίνουν την ευκαιρία στο «τριφύλλι» να προετοιμαστεί κατάλληλα, να μελετήσει εις βάθος το τι συμβαίνει στα αντίπαλα «στρατόπεδα» και καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν καταφέρει να κάνει το 2/2, να μπει από θέση ισχύος στον μήνα φωτιά που ακολουθεί.

Εντός Μαρτίου, ο Παναθηναϊκός θα δώσει τα 6 από τα 7 εναπομείναντα παιχνίδια του για τη regular season, έχοντας μάλιστα στο καλεντάρι του το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (εντός) αλλά και το ματς με τη Ρεάλ στην Ισπανία, μεταξύ άλλων (Μάλαγα, Ερυθρός Αστέρας, Mακάμπι και Βαλένθια). Εκεί δεν θα υπάρχει καιρός για ανασκόπηση, περισυλλογή και κυρίως για άλλα στραβοπατήματα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...