ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Στα όριά τους όλοι στον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για όλα όσα λυπηρά συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό και για τον μονόδρομο, ώστε η ομάδα να μην οδηγηθεί στα βράχια.

Στα όριά τους όλοι στον Παναθηναϊκό

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν είναι απλώς κωμικοτραγικά. Είναι λυπηρά. Λυπηρά για ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ, το οποίο όχι μόνο απαξιώνεται συνεχώς, όχι μόνο κατρακυλά σε κάθε επίπεδο, αλλά δε βλέπει κανείς εντός και εκτός να υπάρχει μια ελπίδα για το μέλλον. Δε βλέπει να «έρχεται» κάτι στο οποίο θα μπορεί να «πιαστεί» για να καλύτερες μέρες και αλλαγή σελίδας.

Η κατάσταση γίνεται όλο και δυσκολότερη για την ομάδα. Από τη στιγμή που ταμεία έχουν «στεγνώσει» και χρηματοδότης δεν υπάρχει, πλην των προσφυγών, των αποχωρήσεων και το ξεγύμνωμα του ρόστερ, υπάρχουν κι άλλα σημαντικά τα οποία και γνωρίζετε. Απλήρωτοι εργαζόμενοι για έξι μήνες, δίχως να ξέρουν πότε επιτέλους θα πληρωθούν (έχουν πάρει υπόσχεση για 1,5 μήνα, αλλά θα φανεί πότε θα γίνει αυτό) και έχοντας, πια, ξεκάθαρο πρόβλημα επιβίωσης. Έξωση από τα γραφεία λόγω οφειλών 7 μηνών και δυσκολίες στην εύρεση νέας στέγης. Πώς να μην υπάρχουν, άλλωστε, όταν η απάντηση των ιδιοκτητών είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι», γνωρίζοντας ότι πολύ δύσκολα θα πάρουν στην ώρα τους τα ενοίκια;

Και μέσα σ’ όλα αυτά, μια ομάδα η οποία παλεύει για την αξιοπρέπειά της και για το όσο το δυνατόν καλύτερο «πλασάρισμα» στη βαθμολογία στο τέλος της σεζόν, έχοντας χάσει τον κορμό της και φυσικά τη διάθεση. Οποιος νομίζει ότι είναι εύκολο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, πέρα από το να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή για 4η φορά μέσα σε μια σεζόν, να ανεβάσει το ηθικό των παικτών και να τους ζητάει το 100%, όταν αυτοί δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν ξανά και πότε θα επανέλθει η κανονικότητα, ας κάνει μια βόλτα στο Κορωπί και θα καταλάβει.  Η αυριανή ενημέρωση από τη διοίκηση για τις πληρωμές, έπειτα από απαίτηση των ποδοσφαιριστών, ίσως να κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο Γιάννης Αλαφούζος το έχει καταλάβει και έχει μπροστά του δυο επιλογές. Ή να αλλάξει άποψη και να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν ή να την αφήσει μέχρι να καταστραφεί τελείως. Εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο, ένας ενδιαφερόμενος, δηλαδή, που έχει ζήτησει κάποια πράγματα μέχρι το φινάλε της χρονιάς και όλοι το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό. Το κλαμπ χρειάζεται 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα για να «τσουλήσει» και απορία όλων είναι που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, από τη στιγμή που τα έσοδα είναι λίγα και οι υποχρεώσεις «τρέχουν».  Άλλη λύση δεν υπάρχει. Αν δε βάλει κάποιος χρήματα, η ΠΑΕ οδηγείται στα βράχια και εκτός από παρόν δε θα έχει και μέλλον. Κι όλα αυτά σχεδόν 20 μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας της ΟΥΕΦΑ για υπογραφή διακανονισμών με τους πιστωτές ή αποκλεισμό από τα Κύπελλα Ευρώπης για ένα χρόνο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ