ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποφασίζει για το ρόστερ ο Πασκουάλ μετά τη μεταγραφή Τζέιμς

Η σημαντική παράμετρος που περνά από το «χέρι» του Καταλανού τεχνικού εν όψει της συνέχειας σε Euroleague και Basket League.

Αποφασίζει για το ρόστερ ο Πασκουάλ μετά τη μεταγραφή Τζέιμς

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Παναθηναϊκός προσέθεσε άλλες δύο σημαντικές μονάδες στο ρόστερ του, καλωσορίζοντας αρχικά τον Άντριαν Πέιν (ο οποίος ήρθε για να δώσει βάθος και λύσεις στη γραμμή των ψηλών) και στη συνέχεια τον Μάικ Τζέιμς, που αφήνει το ΝΒΑ και επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, επτά μήνες μετά την αποχώρησή του.

Οι δύο προσθήκες αυξάνουν την ποιότητα και τις λύσεις στο «πράσινο» ρόστερ, όμως δημιουργούν ένα σχετικό… μποτιλιάρισμα όσον αφορά τον αριθμό των ξένων παικτών. Ο Τσάβι Πασκουάλ καλείται στο άμεσο μέλλον να λάβει ορισμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα διαχειριστεί τις 16 (πλέον) διαθέσιμες μονάδες του, οι εννέα εκ των οποίων είναι ξένοι.

Ο Καταλανός τεχνικός του «τριφυλλιού» αναμένεται να εξετάσει τα υπάρχοντα δεδομένα και να δει εάν θα αποφασίσει να προχωρήσει ως έχει, αναζητώντας τρόπο να διαχειριστεί το υπάρχον ρόστερ, τόσο στα παιχνίδια της Basket League αλλά κυρίως στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν στη Euroleague.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 52.226 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην Ευρώπη, θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίηση των 12 καλύτερων διαθέσιμων μονάδων, με στόχο την εξασφάλιση μιας θέσης που θα αυξήσει τις πιθανότητες παρουσίας της ομάδας στο Final-4 του Βελιγραδίου. Από την άλλη μεριά, στην Ελλάδα, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, ιδίως μετά το νικηφόρο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό.

Είναι στο χέρι του Πασκουάλ στο να κρίνει εάν θα προχωρήσει με τους 16 υπάρχοντες και να διαχειριστεί… δύο ρόστερ, ένα για τη Basket League (μπορούν να χρησιμοποιούνται έξι ξένοι) και ένα για την Ευρώπη, ή θα πάρει την απόφαση να αποχαιρετήσει έναν από τους εννέα μη Έλληνες καλαθοσφαιριστές του.

Σε περίπτωση που επιλέξει τον δεύτερο δρόμο, τότε θα κοπεί ένας εκ των ξένων, με τους Γκιστ, Σίνγκλετον, Ρίβερς, Λεκαβίτσιους αλλά και τους νεοαποκτηθέντες Τζέιμς και Πέιν να έχουν κυρίαρχη θέση στο ροτέισον και τον Γκάμπριελ να ισχυροποιεί τη θέση του λόγω των τελευταίων εμφανίσεών του.

Οι ξένοι του Παναθηναϊκού: Λεκαβίτσιους, Τζέιμς, Ντένμον, Λοτζέσκι, Ρίβερς, Γκάμπριελ, Πέιν, Σίνγκλετον, Γκιστ.

Το τωρινό ρόστερ του Παναθηναϊκού: Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Καλαϊτζάκης, Ντένμον, Τζέιμς, Παππάς, Λοτζέσκι, Ρίβερς, Αντετοκούνμπο, Γκάμπριελ, Μήτογλου, Σίνγκλετον, Γκιστ, Βουγιούκας, Πέιν, Όγκαστ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.