ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1 (30', 45' ΚΟΝΤΕ - 69' αυτ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ)

Ούτε τώρα ο Παναθηναϊκός…

Ο Μυστακίδης αστόχησε προ κενής εστίας (6'), με τον Κόντε να απαντά «τιμωρώντας» δύο φορές την άμυνα του Παναθηναϊκού (30', 45'), ο οποίος παρά το αυτογκολ του Γαρουφαλιά (69'), δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω, γνωρίζοντας ακόμη μια ήττα μακριά από την έδρα του (2-1).

Ούτε τώρα ο Παναθηναϊκός...

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε εν τέλει πράξη τη σκέψη που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για αλλαγή συστήματος και παρέταξε το «τριφύλλι» σε σύστημα 3-5-2.

Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, οι Οικονόμου – Κολοβέτσιος και Γιόχανσον αποτέλεσαν την τριάδα της άμυνας, με τους Ινσούα (αριστερά) και Κουλιμπαλί (δεξιά) σε ρόλο μπακ-χαφ.

Ο Φάνης Τζανδάρης χρησιμοποιήθηκε ως κόφτης, μπροστά από την άμυνα, με τους Κάτσε και Λουντ στον άξονα σε πιο δημιουργικό ρόλο και τους Δώνη – Μυστακίδη ως επιθετικό δίδυμο.

Το ματς

Η αλλαγή σύνθεσης φάνηκε να προσδίδει άλλον «αέρα» στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» μπήκαν με όρεξη στο παιχνίδι, είχαν ανεβασμένες τις γραμμές τους και πίεσαν αρκετά τους γηπεδούχους προκειμένου να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ.

Το γκολ θα μπορούσε να είχε έρθει μάλιστα, στην πρώτη μεγάλη τελική της αναμέτρησης, με τον Δώνη να σουτάρει συρτά, τον Βελλίδη να διώχνει «αναιμικά» και τον Μυστακίδη να αστοχεί προ κενής εστίας, δύο βήματα πίσω από τη μικρή περιοχή! Η φάση του 6ου λεπτού σήκωσε όρθιο τον πάγκο της ομάδας που πίστεψε ότι θα πανηγυρίσει, αλλά όπως αναφέρει το κλισέ, «όλα μπαίνουν και (δυστυχώς) όλα χάνονται».

Σταδιακά, οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν από την τεράστια ευκαιρία του Μυστακίδη και ανέβασαν ρυθμό, ανεβάζοντας τις γραμμές τους, δίχως ωστόσο να αφήσουν το αρχικό τους πλάνο, με χρήση αντεπιθέσεων. Σχέδιο το οποίο απέφερε καρπούς μετά το πρώτο ημίωρο. Στο 25ο λεπτό, ξανά ο Μυστακίδης, δοκίμασε να σκοράρει μετά την κάθετη του Δώνη, με τον Βελλίδη να του λέει «όχι».

Πέντε λεπτά μετά τη νέα ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε το πρώτο «χτύπημα» από πλευράς γηπεδούχων. Έπειτα από κόντρα στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Μπετρά… πέταξε τη μπάλα προς τον προωθημένο Κόντε, ο οποίος πέρασε στο σπριντ τον Οικονόμου και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο (1-0, 30′). Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ξανά ο Κόντε, εκμεταλλεύτηκε το διώξιμο του Γιόχανσον και με μονοκόμματο σουτ, πέτυχε ένα όμορφο γκολ, «βυθίζοντας» τον Παναθηναϊκό (2-0, 45′).

Mε το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ, ολοκληρώθηκε ένα ημίχρονο στο οποίο οι «πράσινοι» θα μπορούσαν κάλλιστα να προηγηθούν από νωρίς, αλλά δεν το έπραξαν και στη συνέχεια τιμωρήθηκαν λόγω της λάθος εκτίμησης του Οικονόμου και της ικανότητας του φορ του ΠΑΣ, Πέδρο Κόντε.

Στο δεύτερο μέρος, το «τριφύλλι» προσπάθησε να μπει εκ νέου στο ματς, πιέζοντας και ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές του, όπως έκανε στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο αυτή τη φορά το «πρέπει» για κάποιο γκολ ήταν έντονο, καθώς ο ΠΑΣ είχε λάβει παράσταση νίκης. Παρά την προσπάθεια των «πρασίνων», η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους, η μπάλα στρώθηκε στον Μπετρά μετά από κόντρες, αλλά ο Βλαχοδήμος διατήρησε το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Γιάννης Μυστακίδης προσπάθησε να τελειώσει τη φάση υπό την εποπτεία του Μιχαήλ, ο οποίος τον ανέτρεψε, όμως ο ρέφερι δεν είδε παράβαση σε μια εμφανή περίπτωση. Έπειτα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπάθησε να τονώσει τις προσπάθειες της ομάδας του, πραγματοποιώντας δύο αλλαγές σε διάστημα δέκα λεπτών. Πρώτιστα, ο Άλτμαν πήρε τη θέση του Τζανδάρη και έπειτα, ο Χατζηγιοβάνης πήρε τη θέση του Μυστακίδη.

Ο νεαρός εξτρέμ κατάφερε να κάνει άμεση… απόσβεση της παρουσίας του, καθώς από δική του ατομική προσπάθεια από τα «φτερά» και το «πονηρό» γύρισμά του, ο Γαρουφαλιάς δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης και με τάκλιν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, βάζοντας εκ νέου στο ματς τον Παναθηναϊκό (2-1, 69′).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ουζουνίδης έκλεισε τις αλλαγές του, περνώντας τον Πίσπα αντί του Ρόμπιν Λουντ, ωστόσο στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση μπροστά στα καρέ του ΠΑΣ, παρά την προσπάθεια του Κάτσε στο 92′ (στην αγκαλιά του Βελλίδη), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μένει άπραγος για ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι του στο πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ