ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Νέα ένταση- Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα Ιμια!

Άμεση απάντηση του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών στο... ρεσιτάλ προκλητικότητας των Τούρκων.

Νέα ένταση- Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα Ιμια!

Μπορεί Τσίπρας και Γιλντιρίμ να συμφώνησαν να… πέσουν οι τόνοι, ωστόσο τα επεισόδια στα Ίμια σε λιγότερες από 24 ώρες ήταν… πολλά για να περάσουν έτσι!

Άμεση απάντηση της Ελλάδας για τα Ίμια! Αν συνυπολογίσει κανείς και τα όσα ειπώθηκαν από επίσημα τουρκικά χείλη μετά το… σόου στις βραχονησίδες, τότε είναι λογικό να φανταστεί πως η στάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών θα ήταν σκληρή.

Άλλωστε είναι δεδομένο πως υπάρχει και ένα θέμα (διπλωματικής) τιμής στην μέση, με την ελληνική πλευρά να θέλει να δείξει αποφασιστικότητα.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 64.908 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπερ και εγένετο. Το τουρκικό ΥΠΕΞ… ενημέρωσε νωρίτερα πως τα Ίμια είναι τουρκικά (!) κι έτσι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην Τουρκία άμεσα και ξεκάθαρα.

Πιο συγκεκριμένα και σχετικά με την απάντηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με το θέμα των Ιμίων, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε το εξής:

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».

Η (νέα) πρόκληση των Τούρκων Νωρίτερα κι αφού είχε προηγηθεί το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 12.02.2018, στα Ίμια, η Τουρκία συνέχισε να υποστηρίζει τα… δικά της!

Σήμερα, Τρίτη 13.02.2018, νωρίς το απόγευμα, σημειώθηκε και νέο επεισόδιο στα Ίμια και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά ως εξής: Υποστηρίζει πως τα Ίμια… τους ανήκουν!

Τις πληροφορίες μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία. Ο οποίος μετέφερε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κατηγορεί την Ελλάδα πως «παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη»!

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη και όπως κάνει συνήθως αλλάζει την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μας, χθες το βράδυ, κάλεσε τον Γ.Γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα Καρντάκ (σ.σ. τα… Ίμια δηλαδή) τα οποία ανήκουν στην χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλεων Δυνάμεων, στον αέρα και την θάλασσα.

Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση και τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη κατάσταση».

πηγή: cretalive.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...