ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Το 16-0, η πράσινη «αεράμυνα» και τα ρεκόρ της τριάδας

Μια σειρά από αξιοσημείωτες επιδόσεις σημειώθηκαν από πλευράς Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση της Τετάρτης κόντρα στον ΓΣΛ Φάρο στο ΟΑΚΑ.

Το 16-0, η πράσινη «αεράμυνα» και τα ρεκόρ της τριάδας

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τη νικηφόρα και συνάμα αήττητη πορεία του στην Basket League, επικρατώντας με 103-70 του ΓΣΛ Φάρου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σε ένα παιχνίδι όπου οι «πράσινοι» συνδύασαν την ουσία με το θέαμα, σημειώθηκαν μια σειρά από ρεκόρ τα οποία αναδεικνύουν την κυριαρχία της ομάδας του Πασκουάλ.

Ρεκόρ στις τάπες μετά από 17 χρόνια

Κόντρα στην ομάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Θανάση Σκουρτόπουλου, η «αεράμυνα» του Παναθηναϊκού πήρε άριστα «φιλοδωρώντας» με 10 κοψίματα τους αντιπάλους της. Πρόκειται για μία ιστορική επίδοση, η οποία επαναλήφθηκε 17 χρόνια έπειτα από την τελευταία φορά, σε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ το 2001.

Οι 10 τάπες αποτελούν την τρίτη καλύτερη «πράσινη» επίδοση στο πρωτάθλημα της Α1, με τα πρωτεία να τα κατέχουν οι 12 που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 1994, πάλι κόντρα σε ομάδα από τη Λάρισα (τον Γυμναστικό), ενώ την ίδια αγωνιστική περίοδο, ο Παναθηναϊκός μοίρασε 11 με αντίπαλο τον Πανιώνιο.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.372 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα, αυτή ήταν η καλύτερη φετινή επίδοση στο πρωτάθλημα, με τις 8 του Λαυρίου την 5η αγωνιστική να περνούν στη δεύτερη θέση και τις 5 της Κύμης την 14η αγωνιστική στην 3η θέση.

Σε γενικές γραμμές ο αγαπημένος αριθμός του «τριφυλλιού» στην εν λόγω κατηγορία ήταν το… οκτώ, όσα κοψίματα συνέβησαν στα παιχνίδια με τον Άρη και τον Ολυμπιακό (2010-11), τον Ηλυσιακό (2011-12) και τον Κολοσσό Ρόδου (2015-16).

Τέλος, ο Ζακ Όγκαστ, ο άνθρωπος που… ευθύνεται για την πραγματοποίηση 4 εκ των 10 κοψιμάτων, σημείωσε και εκείνος με τη σειρά του ρεκόρ, ισοφαρίζοντας το υψηλό του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Παππάς των 2.000 και οι ΣίνγκλετονΓκάμπριελ των 500

Πέρα από τις τάπες, τρεις καλαθοσφαιριστές του Παναθηναϊκού Superfoods ξεπέρασαν σημειολογικούς αριθμούς όσον αφορά την επιθετική τους συγκομιδή στο πρωτάθλημα της Basket League.

Ο μεν Νίκος Παππάς πέτυχε 8 πόντους, οι οποίοι τον βοήθησαν στο να ξεπεράσει το όριο των 2.000 στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ οι Κρις Σίνγκλετον και Κένι Γκάμπριελ (13π) ξεπέρασαν με τη σειρά τους το… 500άρι στη φετινή Basket League.

To 16-0 και η πορεία προς το αήττητο

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να πηγαίνει με… σπασμένα τα φρένα στην φετινή Basket League, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα στον θεσμό, δείχνοντας ότι έχει όλα τα… φόντα ώστε να τερματίσει αήττητη την regular season και να μπει στα πλέι οφ με… αέρα υπεροχής, κάτι το οποίο έχει φροντίσει να εξασφαλίσει άλλωστε μετά τις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού σε Φάληρο και ΟΑΚΑ, που «σφράγισαν» ουσιαστικά την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...