ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ρόμπιν Λουντ: Παίκτης-κλειδί, πολυθεσίτης και σκόρερ (vids)

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα και τη στατιστική ανάλυση της φετινής παρουσίας ενός εκ των τελευταίων key players του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ρόμπιν Λουντ: Παίκτης-κλειδί, πολυθεσίτης και σκόρερ (vids)

Ο Φινλανδός μέσος τράβηξε επάνω του όλα τα βλέμματα στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, καθώς το γκολ του στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης με την ΑΕΛ στάθηκε αρκετό ώστε να δώσει το πρώτο φετινό «διπλό» του «τριφυλλιού» στην Super League, έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσουμε στην 22η αγωνιστική.

Σε μια σεζόν η οποία σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο κρύβει περισσότερες απογοητεύσεις παρά λόγους για χαρές, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί, έπειτα από την τελευταία «εκκαθάριση» του «πράσινου» ρόστερ τον Ιανουάριο, έναν από τους τελευταίους key players στο ρόστερ του Μαρίνου Ουζουνίδη, μαζί με τον Δημήτρη Κουρμπέλη αλλά και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν νοείται να στελεχώσει την ενδεκάδα του «τριφυλλιού» δίχως τον Λουντ μέσα στις βασικές επιλογές του, ιδίως τώρα που οι ποιοτικές λύσεις έχουν στερέψει και η ανάγκη για καλύψεις και… μπαλώματα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ο Εβρίτης τεχνικός δεν παραγνωρίζει ότι η φετινή του απόδοση έχει τις διακυμάνσεις της, ωστόσο δεν διστάζει να τονίζει την αξία του, όπως έκανε και στις δηλώσεις του μετά το ματς στη Λάρισα.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 67.668 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ο Ρόμπιν είναι ένας πολυθεσίτης παίκτης, έχει τα καλά του και τα άσχημά του παιχνίδια, αλλά είναι ένας παίκτης που τον θέλει κάθε προπονητής. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αξία του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 50χρονος κόουτς, ο οποίος μάλιστα είχε πει σε ανύποπτο χρόνο στο Κορωπί ότι: «Ας είχα 11 Λουντ στην ομάδα».

Η συνεισφορά του Λουντ κρίνεται κατά βάση θετική, σε μια άκρως αλλοπρόσαλλη σεζόν για τον Παναθηναϊκό, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να εμπιστεύεται ιδιαιτέρως τον Φινλανδό, κάτι που φαίνεται και από μια ματιά στα στατιστικά του:

Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής

Ο Ρόμπιν Λουντ κατέχει τα πρωτεία όσον αφορά τα λεπτά συμμετοχής του στα επίσημα ματς. Το κοντέρ του Φινλανδού γράφει ως τώρα 2.293′, γεγονός που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να έρχεται δεύτερος με 2.250′ και τον Δημήτρη Κουρμπέλη να συμπληρώνει την τριάδα με 2.115′.

Ο Λουντ έχει πάρει την πρωτιά και στον τομέα των συμμετοχών, έχοντας καταγράψει 29 επίσημες εμφανίσεις με το «τριφύλλι» την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Τμηματικά, οι 29 εμφανίσεις μοιράζονται σε 22 παρουσίες στο πρωτάθλημα, 4 στα προκριματικά του Europa League και 3 στο Κύπελλο Ελλάδος.

Στην εν λόγω κατηγορία, τη δεύτερη θέση μοιράζονται οι Κολοβέτσιος και Βλαχοδήμος με 25 παρουσίες και στην τρίτη θέση βρίσκεται ακόμη ένα δίδυμο, οι Κουρμπέλης και Άλτμαν με 24.

Δεύτερος σκόρερ της ομάδας

Σε μια σεζόν που το γκολ μπαίνει με το «σταγονόμετρο» ελλείψει λύσεων στην επίθεση λόγω τραυματισμών και αποχωρήσεων, ο Ρόμπιν Λουντ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των «πράσινων» σκόρερ έχοντας σημειώσει 5 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, με 3 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στα προκριματικά του Europa League.

Ο Φινλανδός μέσος βρίσκεται πίσω μόνο από τον Γκιγιέρμο Μολίνς (7 τέρματα) και με το γκολ που σημείωσε στη Λάρισα έφτασε τον Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος πλέον δεν ανήκει στο ρόστερ της ομάδας.

Το πρώτο φετινό του γκολ σημειώθηκε στο ματς με τη Γκαμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν (2-1), με εκείνο κόντρα στη Μπιλμπάο να ακολουθεί (2-3). Όσον αφορά τα εγχώρια, ο 24χρονος σκόραρε σε δύο σερί παιχνίδια, με την Κέρκυρα (4-0) και τον Λεβαδειακό (2-3), με την ΑΕΛ να είναι το τελευταίο «θύμα» του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Λουντ πιστώνεται ουσιαστικά η δημιουργία της φάσης που έφερε τη νίκη στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού, καθώς από το παράλληλο γύρισμά του, ο Λούκας Βιγιαφάνιες έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Προτό.

Παίκτης-πασπαρτού

Κάθε εβδομάδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να λύσει μια ξεχωριστή «σπαζοκεφαλιά» όσον αφορά τη στελέχωση της ενδεκάδας, λόγω των θεμάτων που προκύπτουν από τους τραυματισμούς. Ο Εβρίτης τεχνικός έχει προβεί σε αρκετές αλλαγές κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ποδοσφαιριστές σαν τον Λουντ εξυπηρετούν τον σχεδιασμό του.

Η ικανότητα του Φινλανδού να καλύπτει πολλές διαφορετικές θέσεις από τη μεσαία γραμμή και μπροστά έχει εν πολλοίς λύσει τα χέρια του 50χρονου τεχνικού, ο οποίος έχει τοποθετήσει τον Λουντ στο αριστερό και στο δεξί «φτερό», στον άξονα αλλά και ως… ψευτοδεκάρι (στο ματς με την ΑΕΛ).

Συγκεκριμένα, η τοποθέτηση του Λουντ στην ενδεκάδα στις 29 συμμετοχές που έχει ως τώρα καταγράψει μοιράζεται ως εξής: 17 συμμετοχές ως αριστερός μέσος/εξτρέμ, 10 συμμετοχές ως μέσος, 1 συμμετοχή στο δεξί «φτερό» και 1 ως επιθετικός μέσος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...