ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ας μιλήσει κάποιος για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, το μέλλον αβέβαιο και ο κόσμος του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο "σκοτάδι". Αποτελεί υποχρέωση των υπευθύνων της ομάδας να βγουν και να μιλήσουν για το τι περιλαμβάνει η επόμενη μέρα. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ας μιλήσει κάποιος για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

Βιώνουμε μια περίοδο που δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως η δυσκολότερη στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκό. Μια εποχή με έναν ατελείωτο κατήφορο για το κλαμπ σε κάθε επίπεδο. Με τους στόχους στο αγωνιστικό επίπεδο να έχουν χαθεί, με ποδοσφαιριστές να έχουν αποχωρήσει, με την ομάδα να σέρνεται στα δικαστήρια για οφειλές, με την ΟΥΕΦΑ να απειλεί για τιμωρία με αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα για ένα χρόνο, αλλά και με απαγόρευση μεταγραφών και με την “αγορά” να βλέπει, πλέον, την πράσινη ΠΑΕ ως κάτι το αναξιόπιστο, κάτι το φτωχό.

Ας μην αναλύσουμε περισσότερο το τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες και γιατί έχει φτάσει το τριφύλλι να είναι μαραμένο όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία 20-25 χρόνια. Είναι πράγματα τα οποία έχουν τονιστεί και σχολιαστεί αμέτρητες φορές. Και στην τελική, δεν ωφελεί, πια, σε τίποτα να γυρίζουμε ξανά στο παρελθόν και να ανακυκλώνουμε την ίδια μίζερη κατάσταση ή αν θέλετε “Παναθηναϊκή” πραγματικότητα. Δεν ωφελεί, όμως, και να καρτεράμε…

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο σημείο μηδέν και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Με τα σενάρια για επαφές με υποψήφιο ή υποψήφιους επενδυτές να έχουν καταγραφεί (μέχρι εκεί), αλλά κυρίως με την ομάδα να βαδίζει στο άγνωστο, τους ποδοσφαιριστές, κάποια στελέχη και τον προπονητή να μην ξέρουν απολύτως τίποτα για το τι μέλλει γενέσθαι και τον κόσμο να είναι κι αυτός βυθισμένος στο “σκοτάδι”, αποτελεί υποχρέωση των ανθρώπων της ΠΑΕ να βγουν, να μιλήσουν και να κάνουν γνωστό τι θα συμβεί από εδώ και πέρα και κυρίως ποια θα είναι η “επόμενη μέρα” από το τέλος της σεζόν και μετά.

Υπάρχει κάποιο πλάνο; Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του και απλώς θα βγάζει τις επόμενες χρονιές ως κομπάρσος; Δε θα πληρώσει και θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό; Συμβαίνει κάτι, τελικά, με ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενους για την ομάδα; Θα υπάρξει αλλαγή σελίδας για το κλαμπ ή όχι; Από που πηγάζει η αισιοδοξία ορισμένων στον Σύλλογο για καλύτερες μέρες;

Ηρθε η ώρα για μια επίσημη ενημέρωση στον κόσμο του “τριφυλλιού”. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού εδώ και χρόνια έχουν κάνει υπομονή, έχουν στηρίξει στα δύσκολα, πιθανότατα όσο κανείς άλλος και το χειρότερο ζουν ένα μεγάλο μαρτύριο, ένα καθημερινό βάσανο, βλέποντας τη μεγάλη τους αγάπη να “σβήνει” και προσπαθώντας κάθε φορά να αποκρυπτογραφήσουν κινήσεις, σκέψεις, δηλώσεις, σενάρια, πληροφορίες. Καταλαβαίνει κανείς πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συνεχιστεί. Θα πρέπει να γίνει γνωστό τι πρόκειται να συμβεί και ποιο είναι το σχέδιο για το “από εδώ και πέρα” στον Παναθηναϊκό. Με καθαρές κουβέντες, δίχως περιστροφές και με συγκεκριμένα λόγια, είτε το μέλλον θα είναι καλύτερο, είτε όχι. Το “σκοτάδι” και η σιωπή δεν μπορούν να συνεχιστούν γι αυτό τον τόσο μεγάλο Σύλλογο και για τους εκατομμύρια φίλους του που καθημερινά αγωνιούν…

Υ.Γ: Οπως έγινε γνωστό, οι Σταμάτης Γαρρής και Ανδρέας Δρουκόπουλος, οι άνθρωποι που είχαν στις “πλάτες” τους την επικοινωνία της ΠΑΕ δε θα συνεχίσουν, καθώς απομακρύνθηκαν στο γενικότερο πλαίσιο περικοπών που υπάρχει, πια, στον Παναθηναϊκό. Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που μέσα σε δύσκολες συνθήκες προσπαθούσαν για το καλύτερο, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση για τα θέματα της ομάδας και φυσικά το καλό του “τριφυλλιού” στο επικοινωνιακό κομμάτι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ