ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΧΙΜΚΙ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 78-61

«Χάθηκε» στη Ρωσία ο Παναθηναϊκός

Σε πολύ κακή ημέρα ο Παναθηναϊκός, που δεν μπόρεσε με τίποτα να βρει λύσεις στην επίθεση, έχοντας «παροπλισμένο» τον Καλάθη και μοιραία γνώρισε την ήττα με 78-61από τη Χίμκι. Στο14-9 πλέον οι «πράσινοι» που «σκόνταψαν» με βρόντο στη μάχη για την τετράδα.

«Χάθηκε» στη Ρωσία ο Παναθηναϊκός

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήθελε να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τα γκαρντ του βάζοντας από την αρχή στο ματς τον Μάικ Τζέιμς, δίπλα στον Νικ Καλάθη, τοποθετώντας επίσης τον Θανάση πάνω στον Σβεντ.

Ο Τζέιμς έβαλε το λιθαράκι του, απαντώντας στον οίστρο του Γκιλ, ο οποίος με επτά σερί πόντους (7-4) έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Το μαρκάρισμα του Θανάση στον Σβεντ δεν βγήκε, με τον Έλληνα φόργουορντ να αποσύρεται στον πάγκο με δύο φάουλ (12-6), με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει προσωρινά λύση με τον Ρίβερς και τις ασίστ του Καλάθη, όμως τα πράγματα στην αντίπερα όχθη δεν ήταν τα καλύτερα. Ο Σβεντ είχε βρει ρυθμό και έκλεισε το δεκάλεπτο επιτυχημένα για την ομάδα του (24-18).

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Πασκουάλ αποφάσισε να ρίξει στη μάχη και τον Άντριαν Πέιν, ο οποίος είχε επαφή με το τι συμβαίνει όσον αφορά την άμυνα, βγάζοντας δύο φάσεις, αλλά μπροστά δεν τα κατάφερε. Όσο προχωρούσε ο χρόνος, οι Ρώσοι έβαζαν στην εξίσωση περισσότερους παίκτες, με τον Ρόμπινσον να δίνει διψήφια διαφορά (28-18) στη Χίμκι, αναγκάζοντας τον Καταλανό να πάρει τάιμ άουτ.

Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι στα πρώτα τρία λεπτά και έπειτα, αυτό συνέβαινε μόνο από τις βολές. Η είσοδος του Ίαν Βουγιούκα ισορρόπησε τα δεδομένα, καθώς οι επιθέσεις πήγαν πάνω στον έμπειρο σέντερ, ο οποίος ήταν τυπικότατος από τη γραμμή, φέρνοντας το ματς στο σουτ (30-27). Η έξοδος του Βουγιούκα και η ταυτόχρονη συνύπαρξη του Τζέιμς με τον Καλάθη δυστυχώς δεν βοήθησαν, καθώς ο Νικ ήταν κακός επιθετικά και στην επίθεση, οι Ρώσοι βρήκαν τον βηματισμό τους.

Κάπως έτσι το 30-27 μετατράπηκε σε 46-31, με επιμέρους σκορ 16-4 στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Αν εξαιρεθεί το τρίποντο του Ντένμον, το «τριφύλλι» αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, ενώ στην άμυνα, οι εμπνεύσεις του Σβεντ, συν η ευστοχία του Τζένκινς (δύο σερί τρίποντα) έβαλαν δύσκολα στους «πράσινους» που πήγαν στο ημίχρονο με το -15 στις πλάτες τους.

Σχεδόν ίδιο σκηνικό είχαμε και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν… σίδερο στις προσπάθειές τους στο πρώτο τρίλεπτο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού φαινόταν να λειτουργεί με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ωστόσο η προσπάθεια αυτή πήγαινε… στράφι καθώς στην επίθεση τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά.

Ο Καλάθης είχε ως προίκα τα πέντε ριμπάουντ και τις 5 ασίστ, αλλά στην επίθεση είχε 1/9 σουτ (στο 25′) και ο Σίνγκλετον δεν μπορούσε να πείσει με την εικόνα του ούτε στην άμυνα ούτε και στην επίθεση. Από την άλλη μεριά, ο Μάρκοβιτς τιμωρούσε τις προσπάθειες του Γκιστ, που κρατούσε τα προσχήματα στην επίθεση, με τη Χίμκι να παγιώνει μια διαφορά 18 πόντων στα μέσα του δεκαλέπτου (53-35, 28′).

Η επιλογή με τον Παππά στην πεντάδα δεν έβγαλε αποτέλεσμα, όπως και οι περισσότερες επιλογές, με τον Πασκουάλ να… τρελαίνεται στον πάγκο, προσπαθώντας να βρει λύσεις, ωστόσο ουδείς μπορούσε να τραβήξει το κουπί σε 2.5 περιόδους. Τζέιμς και Πέιν επέστρεψαν στο παρκέ στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, σε μια ύστατη προσπάθεια για κατέβασμα της διαφοράς, που εν μέρει «ψαλιδίστηκε» από τις εμπνεύσεις του Μάικ Τζέιμς (60-46). Ο Μήτογλου έχασε την ευκαιρία να πάει το ματς στο -12 από τις βολές και ο Γκιλ με φοβερό buzzer beater πίσω από το κέντρο (υπό πίεση) διαμόρφωσε το -17 (63-46)…

Ο Τάιλερ Χάνικατ έδινε ρυθμό στην επίθεση της ομάδας του Μπαρτζώκα, διατηρώντας τη διαφορά σε ασφάλεια για τη Χίμκι, παρά τις απαντήσεις του Μάρκους Ντένμον και του Κρις Σίνγκλετον, που συνδέθηκαν μεν με το καλάθι έξω από τα 6.75μ (68-52). O Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ στα 6 λεπτά πριν από το τέλος, καθώς το ματς γύριζε μόνο με θαύμα και πλέον άπαντες έπρεπε να προσέξουν τουλάχιστον να μη χαθεί το +28 του Παναθηναϊκού στην Αθήνα (93-65).

Στο τελευταίο τρίλεπτο, η προσπάθεια του Σίνγκλετον (που ξεπέρασε τον Τζέιμς στους σκόρερ) αλλά και ο Μάρκους Ντένμον που αν μη τι άλλο έβγαλε σφυγμό, διαμόρφωσαν το 78-61, γεγονός που έσωσε τα… προσχήματα, όσον αφορά την προάσπιση της διαφοράς του ματς της Αθήνας.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-31, 63-46, 78-61

ΧΙΜΚΙ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE