ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Πλεονέκτημα αναζητείται, συγκέντρωση αγνοείται…

Ο Παναθηναϊκός σε ένα κρίσιμο ματς, που είχε χαρακτήρα «τελικού», παρουσιάστηκε εκτός τόπου και χρόνου, έκανε ένα από τα χειρότερα και πιο «άνευρα» ματς της χρονιάς και πλέον βρίσκεται σε… δύσκολη θέση, καθώς το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας, θα έρθει-αν έρθει-μακριά από το ΟΑΚΑ. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Πλεονέκτημα αναζητείται, συγκέντρωση αγνοείται…

Άλλα περιμέναμε, άλλα είδαμε. Ο Παναθηναϊκός «κατέβηκε» στη Μόσχα, απέναντι στην φορμαρισμένη Χίμκι, δίχως νεύρο, δίχως πάθος, δίχως πλάνο (;) και «γνώρισε» μια ήττα με τη διαφορά να τον κολακεύει, αφού θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο Πασκουάλ, είδε τους πυλώνες της ομάδας του να κινούνται στα ρηχά, η ομάδα δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα και το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, πήρε μια εύκολη νίκη, που ούτε ο ίδιος ο Έλληνας κόουτς δε φανταζόταν πριν το τζάμπολ.

Πολύ κουβέντα γίνεται για τους δύο «νέους». Τζέιμς και Πέιν, οι οποίοι πήραν χρόνο, με τον πρώτο να δείχνει πως δε χρειάζεται τόσο μεγάλο χρόνο προσαρμογής και τον δεύτερο να είναι ακόμα μακριά, πράγμα λογικό. Ακόμα και έτσι όμως, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να διεκδικήσουν κάτι. Κακός Καλάθης, όπως και ο Γκιστ, κάκιστοι όλοι οι υπόλοιποι, πλην Βουγιούκα και Ντένμον, οι οποίοι προσπάθησαν αν μη τι άλλο.

Πολλές αναλύσεις δε χωρούν. Όσοι βιάζονται κάνοντας λόγο για διατάραξη χημείας και γενικότερης λειτουργίας, ας περιμένουν λίγο. Ο Πασκουάλ είναι αυτός που θα μοντάρει την ομάδα και εκείνος ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Θα πιστωθεί το κέρδος, θα χρεωθεί το λάθος…

Από δω και πέρα είναι το ζητούμενο πλέον. Το πλεονέκτημα, όπως δείχνουν όλα, δεν περνάει από το ΟΑΚΑ, δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό. Επτά ματς, τα τρία μέσα, τα τέσσερα έξω. Αν συνυπολογίσουμε και το «αιώνιο» ντέρμπι της επόμενης Παρασκευής, που ούτως ή άλλως είναι ειδικών συνθηκών, τότε αντιλαμβάνεται κανείς, πως η αφιλόξενη… Ισπανία (Ρεάλ, Μάλαγα) θα αποτελέσει το βασικό κριτήριο για το αν ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει προς τα πάνω ή προς τα κάτω…

Αν το «τριφύλλι» ξεφύγει απ’ αυτήν την παρατεταμένη «κοιλιά» και θυμηθεί τον φθινοπωρινό εαυτό του, είναι όλα στο χέρι του. Αν όχι, τότε μπορούν να βγουν τα κομπιουτεράκια από τώρα, για το πιθανό σταύρωμα στα πλέι οφ, με μειονέκτημα έδρας. Οι επόμενες τρεις αγωνιστικές είναι κομβικές. Αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται όντως στο κατώφλι του να αλλάξει επίπεδο, πρέπει να το δείξει εδώ και τώρα.

ΥΓ.1: Η απουσία του Λοτζέσκι είναι σημαντική. Ο Αμερικανός φόργουορντ, στάθηκε άτυχος, διότι τραυματίστηκε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν, όπου έδειχνε φορμαρισμένος. Το θέμα όμως είναι άλλο. Όχι το πότε θα επιστρέψει, αλλά το πώς και πόση διάρκεια θα έχει.

ΥΓ.2: Κατά την ταπεινή μου άποψη, το ρόστερ είναι παραφορτωμένο, μετά και τις δύο προσθήκες. Αν υπάρξει απόφαση για απομάκρυνση, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα και η ομάδα να δουλεύει από δω και στο εξής με παίκτες που θα έχουν το ρόλο του ο καθένας και θα τους υπηρετούν απρόσκοπτα.

ΥΓ.3: Το να χάσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ωστόσο όταν δε ματώνεις, δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης και χαλάρωση. Άπαντες αδικαιολόγητοι χθες. Προπονητές και παίκτες.

ΥΓ.4: Μετά από χαστούκι, συνήθως αναγεννιέσαι. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Ο αντίπαλος όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και τώρα, μοιάζει-και είναι-σε καλύτερο φεγγάρι. Εγρήγορση, πάθος και ΟΑΚΑ, μπορούν να φέρουν μια νίκη-αφετηρία, για ένα καλό φίνις.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE