ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 2-0 (48' ΜΟΥΝΙΕ, 63' ΙΝΣΟΥΑ)

Πλησίασε την πεντάδα και τώρα… Φάληρο

Δύο υπέροχες εκτελέσεις από τον Άντονι Μουνιέ (48') και τον Εμάνουελ Ινσούα (63') ήταν αρκετές ώστε ο Παναθηναϊκός να επικρατήσει με 2-0 της Λαμίας στη Λεωφόρο και να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα. Δεύτερη σερί νίκη για το «τριφύλλι» που πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο Φάληρο.

Πλησίασε την πεντάδα και τώρα... Φάληρο

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύθηκε για ακόμη μια φορά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τοποθετώντας μπροστά του το δίδυμο Αυλωνίτη – Οικονόμου, αριστερά τον Ινσούα και δεξιά τον Γιόχανσον.

Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Τζανδάρης και Κάτσε, αριστερά ο Μουνιέ, δεξιά ο Άλτμαν και ο Ρόμπιν Λουντ μπήκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χρήστο Δώνη.

Το ματς

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα, ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση να πιέσει και ουδείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι δεν έψαξε τρόπους ώστε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση στα καρέ της Λαμίας. Ωστόσο, παρά την όποια διάθεση, η προσεκτική αντιμετώπιση των φιλοξενούμενων στα μετόπισθεν, σε συνδυασμό με την έλλειψη ποιότητας μπροστά από το κέντρο, δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» μπόρεσαν να ανησυχήσουν για πρώτη φορά τον πορτιέρε της ομάδας από τη Φθιώτιδα στο 12ο λεπτό με την έμπνευση του Εργκούς Κάτσε, ο οποίος ήταν θετικός κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Ο Αλβανός μέσος βρήκε χώρο και δοκίμασε το πόδι του, αναγκάζοντας τον Μελίσσα να διώξει σε κόρνερ (12′). Ο Κάτσε ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο παρά το γεγονός που βρισκόταν πιο κοντά στην περιοχή, ήταν πιο άστοχος (19′).

Στο 27ο λεπτό, το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από σέντρα του Μουνιέ, ο ανενόχλητος Δώνης έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας του Μελίσσα. Ο Γάλλος εξτρέμ, άρχισε το ματς με αρκετή διάθεση, αλλά στην πορεία η απόδοσή του έφθινε, ελέω της απουσίας του, όπως συνέβη συνολικά και με το «τριφύλλι».

Μετά το 30ο λεπτό, παρά τις προσπάθειες για πίεση, οι «πράσινοι» έδωσαν την ευκαιρία στη Λαμία για να ανεβάσει λίγο τις γραμμές της και να απειλήσει την εστία του Βλαχοδήμου, δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο 23χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, από το άψυχο σουτ του Μπλάζιτς και την κεφαλιά του Όμο (44′).

Το πρώτο μέρος κινούταν σε μέτρια επίπεδα, ωστόσο οι αρχές του δευτέρου αποζημίωσαν άπαντες στη Λεωφόρο, καθώς το δίδυμο Δώνη – Μουνιέ ανέλαβε δράση, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έστρωσε τη μπάλα στον Γάλλο, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα, γράφοντας το 1-0 για το «τριφύλλι» στο 48ο λεπτό!

Το γεγονός αυτό ανέβασε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Ουζουνίδη, που προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο τη Λαμία, ώστε να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, την ώρα που ο Μπάμπης Τεννές άλλαζε στα γρήγορα δύο ποδοσφαιριστές για να επαναφέρει την ομάδα του στο ματς. Στο 56ο λεπτό, ο Όμρι Άλτμαν με ωραία ενέργεια κατάφερε να απεμπλακεί από έναν αντίπαλό, αλλά το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι ήταν κακό, με αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό.

H εικόνα του «τριφυλλιού» ήταν σαφώς ανώτερη σε σχέση με το πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Ουζουνίδη να συνεχίζουν την πίεση προς τους φιλοξενούμενους. Στο 62ο λεπτό, ο Όμρι Άλτμαν θέλησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Μελίσσα, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δεν πέρασε ένα λεπτό από τη νέα ευκαιρία του Ισραηλινού και ήρθε το δεύτερο… χτύπημα. Ο Ινσούα είχε έμπνευση, έστρωσε τη μπάλα μπροστά του και με ωραία εκτέλεση έκανε το 2-0 και απλοποίησε τα πράγματα στο 63ο λεπτό (2-0).

Δύο φοβερές εκτελέσεις από Μουνιέ και Ινσούα δρομολόγησαν τα πράγματα στη Λεωφόρο, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αντικαθιστά τον Γάλλο εξτρέμ με τον Χατζηγιοβάνη στο 76ο λεπτό, με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος του Παναθηναϊκού να καταχειροκροτείται από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο. Το χειροκρότημα των οπαδών το κέρδισε και ο Εργκούς Κάτσε την ώρα που έφευγε από το γήπεδο για να δώσει τη θέση του στον Πασχάλη Στάικο (80′).

Το γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο «έλυσε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που καθ’ όλη τη διάρκεια της δεύτερης «πράξης» έδειχναν πιο ορεξάτοι και κατάφεραν να «καθαρίσουν» το ματς με την υπέροχη έμπνευση του Ινσούα, δίχως ωστόσο να σταματήσουν την πίεση και για άλλα τέρματα, γεγονός που έφερνε συχνά τα χειροκροτήματα της εξέδρας, που έβλεπε τους «πράσινους» να παίρνουν το δεύτερο σερί νικηφόρο αποτέλεσμά τους στο πρωτάθλημα, μετά το διπλό επί της Λάρισας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE