Η δήλωση του Γιώργου Δώνη

 «Εγώ δεν φόρεσα ποτέ το περιβραχιόνιο στον Παναθηναϊκό. Το τελευταίο διάστημα του έχω αλλάξει το όνομα και τον φωνάζω »Ζλάταν». Καθαρά προπονητικά του αξίζουν συγχαρητήρια για το γεγονός ότι ένας χαφ προσαρμόζεται σε μία δύσκολη θέση. Είναι διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού και για έναν ποδοσφαιριστή αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί δείχνει και την προσπάθεια που θέλει να κάνει για να βοηθήσει την ομάδα. Του λέω να είναι καλός επαγγελματίας, να προσέχει και να ακούει τους προπονητές του. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος, πολύ μεγάλη ομάδα και είναι μεγάλη τιμή η φανέλα του για οποιονδήποτε. Το τι σύλλογος σύλλογος είναι το δείχνει η ιστορία. Δεν του μιλάω τόσο για τεχνικά πράγματα αλλά για το πόσο σοβαρός είναι και πόσο πρέπει να προσπαθεί για την ομάδα του και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του προπονητή του».

Για το τι λέει στον Χρήστο Δώνη μαζί με τον Τάσο: «Μαζί τον πειράζουμε με τον Τάσο, τα ίδια του λέμε. Ο Τάσος δεν μπορεί να δει πολλές φορές τα παιχνίδια και με ρωτάει αν ο Χρήστος παίζει καλά την θέση. Του λέω ότι κάποια στιγμή θα παίξετε και δίδυμο».

Για το αν περίμενε ότι οι γιοί του θα γίνουν ποδοσφαιριστές: Εγώ γενικώς πιστεύω στο DNA. Μετά υπάρχει και το περιβάλλον, όταν στο σπίτι υπάρχει μία δουλειά συγκεκριμένη όπως ποδοσφαιριστής ή προπονητής το παιδί επηρεάζεται. Είναι όμως θέμα και το τι ταλέντο έχει. Ο Χρήστος ήταν πολύ καλύτερος μικρός από τον Τάσο, τεχνικά φαινόταν ότι ο Χρήστος είναι το μεγάλο ταλέντο και όχι ο Τάσος. Ο Χρήστος προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί για την καριέρα του, αλλά γενικώς αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι χαρούμενος. Στο ποδόσφαιρο οι κακές στιγμές κρατούν περισσότερο, η χαρά κρατάει λιγότερο».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μάλλον δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη: «Πρέπει να κλείσουμε ευχάριστα. Εγώ πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια και σύντομα, μέσα στα 3-5 επόμενα χρόνια, θα ξαναδούμε τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω, ξέρω ότι οι μεγάλοι σύλλογοι δεν πεθαίνουν ποτέ. Ο Παναθηναϊκός περνά ένα δύσκολο διάστημα αλλά πιστεύω ότι θα περάσει. Χωρίς να ξέρω κάτι πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση και με την σοβαρή δουλειά που θα κάνουν οι άνθρωποι που θα είναι εκεί θα βρεθεί τα επόμενα χρόνια εκεί που του αξίζει».

Ενότητες