ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Να ‘μαστε πάλι εδώ κύριε Τζέιμς (vid)

Ο Μάικ Τζέιμς ετοιμάζεται για την επανεμφάνισή του στο ΟΑΚΑ με τα «πράσινα» και το Panathinaikos24.gr θυμάται τα πεπραγμένα του Αμερικανού γκαρντ στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης θητείας του στο κλειστό, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Να 'μαστε πάλι εδώ κύριε Τζέιμς (vid)

Οι τελευταίες εικόνες που μας έχουν μείνει από την πρώτη θητεία του Μάικ Τζέιμς ήταν στη φιέστα για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός γκαρντ φόρεσε τα γυαλιά ηλίου του σε κλειστό χώρο και πανηγύρισε με attitude μεν αλλά και μπόλικη χαρά το επιτυχημένο κλείσιμο μιας σεζόν που τα είχε όλα.

Αυτό ήταν το φινάλε στο πρώτο άλμπουμ αναμνήσεων του Μάικ Τζέιμς στο «τριφύλλι», ωστόσο έμελλε να ακολουθήσει και δεύτερος τόμος, ο οποίος καλά καλά δεν έχει μπει στον πρόλογο, καθώς ο 28χρονος επέστρεψε στην Αθήνα για να βοηθήσει την ομάδα του Πασκουάλ να κάνει βήματα εκ του ασφαλούς προς τον μεγάλο της στόχο, την επαναφορά στα μεγάλα ραντεβού των Final-4.

Το αυριανό (2/3) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ένα παιχνίδι άκρως σημαντικό για τον ίδιο, διότι πρόκειται για το δεύτερό του ντεμπούτο με τα «πράσινα» στο κλειστό του ΟΑΚΑ και… σημειολογικά, δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί υπό καλύτερες προϋποθέσεις. Ουσιαστικά, θα λέγαμε πως ο Τζέιμς συνεχίζει από εκεί που το άφησε, όσον αφορά τα εντός έδρας ματς, καθώς το τελευταίο της πρώτης θητείας του ήταν ο περσινός 4ος τελικός, ενώ η (εντός έδρας) επανεμφάνισή του θα συμβεί υπό το καθεστώς της Euroleague.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.144 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα», ανέφερε ο 28χρονος γκαρντ στην ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης στο instagram, ανεβάζοντας φωτογραφία από την προπόνηση, με τον Νικ Καλάθη σε ρόλο συνοδοιπόρου. Για την ακρίβεια, πέρασαν σχεδόν οκτώ μήνες από την τελευταία «παράσταση» του Τζέιμς στο «κολαστήριο», η οποία μάλιστα είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, καθώς αποτέλεσε «πρελούδιο» τίτλου.

Το ημερολόγιο έγραφε 8 Ιουνίου του 2017 και ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό σε ένα do or die match, το οποίο εάν χανόταν θα έστελνε την κούπα του πρωταθλητή στον Πειραιά, διότι η ομάδα του Σφαιρόπουλου προηγούταν με 2-1 στις νίκες. Εν τέλει, οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους, επικρατώντας με 71-58, ισοφαρίζοντας τη σειρά, τρεις ημέρες πριν από τη (νέα) «άλωση» του ΣΕΦ.

Στο εν λόγω παιχνίδι, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος αψήφησε τον υψηλό πυρετό και με 14 πόντους οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Από κοντά φυσικά ήταν και το δίδυμο Σίνγκλετον – Τζέιμς, με τον πρώτο να πετυχαίνει 14 πόντους και να κατεβάζει 8 ριμπάουντ. Όσο για τον Τζέιμς; Ο ίδιος είχε μια ιδιαίτερα… αναποτελεσματική βραδιά, κάτι που μαρτυρά και η στατιστική του (2/8 σουτ) ωστόσο η συνολική εμφάνισή του του επέτρεψε να αναδειχθεί.

Ο Αμερικανός τελείωσε το ματς με 13 πόντους, οι εννέα εκ των οποίων προήλθαν από τη γραμμή των βολών (9/10) απόρροια των επτά (!) φάουλ που κέρδισε από τους παίκτες του Ολυμπιακού, έχοντας επίσης και 2/7 δίποντα. Παράλλληλα, ο Τζέιμς κατέγραψε 5 ασίστ, κατέβασε 3 ριμπάουντ και έκλεψε 2 φορές τη μπάλα από τα χέρια των «ερυθρολεύκων» γεγονός που του έδωσε 19 πόντους στο index rating και την πρωτιά από κοινού με τον Σίνγκλετον (19 και εκείνος).

https://www.youtube.com/watch?v=P7pmaTu6zxs

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.