ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 (60' πεν ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ - 87' πεν ΜΟΥΝΙΕ)

Είναι βαριά του ΠΑΟ η φανέλα!

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων και των δέκα παικτών, στάθηκε όρθιος απέναντι στον Ολυμπιακό και με πέναλτι του Μουνιέ στο 87' έφυγε με το 1-1 απ' το Καραϊσκάκη. Κατάθεση Παναθηναϊκής ψυχής από τον Ουζουνίδη και τα παιδιά του, μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μουνιέ που μπήκε και άλλαξε το ματς.

Είναι βαριά του ΠΑΟ η φανέλα!

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιφύλασσε μία έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα, αφού άφησε τελικά εκτός τον Αντονί Μουνιέ, βάζοντας τον Άλτμαν στη θέση του, με τον Ισραηλινό να είναι επί της ουσίας δεύτερος επιθετικός στο πλάι του Δώνη σ’ ένα σχήμα που ήταν περισσότερο 4-4-2.

Ο Βλαχοδήμος ήταν στα γκολπόστ, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, οι Κάτσε και Τζανδάρης αμυντικοί μέσοι, με τον Κουλιμπαλί δεξιά, τον Λουντ αριστερά και τους Άλτμαν και Δώνη προωθημένους.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Παναθηναϊκό, όταν στο 6’ ο Δώνης έκλεψε την μπάλα στα αριστερά, έφτασε μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Προτό που μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έβγαλε χωρίς προβλήματα το πρώτο εικοσάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να έχει μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά να προσπαθεί μόνο από στημένα να απειλήσει, αφού οι «πράσινοι» ήταν καλά στημένοι στο γήπεδο.

Στο 24΄μάλιστα ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Άλτμαν με ατομική ενέργεια πέρασε τον Ελαμπντελαουί, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, αλλά ο Λουντ δεν πρόλαβε να πλασάρει και να στείλει την μπάλα προς την εστία του Προτό. Από το 25’ και έπειτα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει και στην κατοχή της μπάλας και να έχει εκείνος τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Με εξαιρετική προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα και με προσπάθεια να παίξουν γρήγορα την κόντρα επίθεση, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν απειλήσει αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια και κυρίως στην τελική πάσα, ωστόσο Άλτμαν και Κουλιμπαλί σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφεραν να βρουν αποτελεσματικά τους συμπαίκτες τους, την ώρα που η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ανοργάνωτη. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με μια τεράστια ευκαιρία του Ολυμπιακού, όταν ο Μιραλάς βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα έξω.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τον Μιραλάς να χάνει μεγάλη ευκαιρία και τον Βλαχοδήμο να διώχνει σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Ολυμπιακός είχε οριζόντιο δοκάρι, με τον Ένγκελς να βρίσκει την μπάλα με την πλάτη και αυτή να βρίσκει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Η πρώτη υποψία απειλής για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος ήταν με ένα σουτ του Τζανδάρη στο 56’, το οποίο έφυγε ψηλά. Ωστόσο, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην κινδυνεύει ιδιαίτερα, ήρθε ένα τραγικό λάθος του Οικονόμου να χαρίσει στον Ολυμπιακό το προβάδισμα. Μια κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας έβγαλε τον Ανσαριφάρντ απέναντι στον Βλαχοδήμο, ο Οικονόμου τον τράβηξε απ’ τη φανέλα, ο Ευαγγέλου έδειξε πέναλτι και απέβαλλε τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, με τον Φορτούνη, που είχε μπει λίγο νωρίτερα, να εκτελεί εύστοχα και να ανοίγει το σκορ στο 61’.

Αμέσως μετά το γκολ, ο Ουζουνίδης πέρασε στο γήπεδο τους Μουνιέ και Αυλωνίτη, αντί των Δώνη και Κάτσε έβαλε τον Άλτμαν στην κορυφή της επίθεσης, τον Λουντ δίπλα στον Τζανδάρη και τους Κουλιμπαλί και Μουνιέ στα άκρα, σε ένα 4-4-1. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 68’ με τον Μουνιέ να βρίσκεται μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ήταν πολύ πλάι και στο γύρισμά του δεν ακολουθούσε κανείς.

Στο 80’ ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Άλτμαν μπήκε από τα δεξιά, γύρισε καλά την μπάλα, αλλά το σουτ του Λουντ κόντραρε στα σώματα. Ο Ουζουνίδης στο τελευταίο δεκάλεπτο έβαλε τον Χατζηγιοβάννη αντί του Κουλιμπαλί, θέλοντας να δώσει περισσότερη επιθετικότητα στην ομάδα του και ο μικρός έχασε ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, όταν από σέντρα του Ινσούα ήταν μόνος στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ.

Με την άμυνα του Παναθηναϊκού ψηλά και τον Μιραλάς να κλέβει στη σέντρα, ο Ολυμπιακός έβγαλε αντεπίθεση στο 82’, ο Βέλγος γύρισε την μπάλα, αλλά ο Τζούρτζεβιτς αστόχησε σε τετ α τετ. Στο 85’ ο Ολυμπιακός βρέθηκε και πάλι σε θέση για το 2-0, ο Τζούρτζεβιτς αυτή τη φορά γύρισε την μπάλα για τον Μιραλάς, αλλά ο Αυλωνίτης ήταν εκεί και έδιωξε πριν ο Βέλγος στείλει την μπάλα στην κενή εστία.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ψυχή και παρά το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες έδειξε πως η φανέλα του είναι πολύ βαριά. Η πιο βαριά φανέλα στην Ελλάδα. Ο Μουνιέ στο 86’ έδωσε την μπάλα στον Ινσούα, αυτός ανατράπηκε από τον Ένγκελς, με τον Ευαγγέλου να δείχνει το πέναλτι. Ο κορυφαίος του αγώνα, Αντονί Μουνιέ, πλάσαρε ψύχραιμα και σωστά και χάρισε τον βαθμό στον Παναθηναϊκό, που απέδειξε πως παρά τα δεκάδες προβλήματα, η ψυχή δεν… αγοράζεται και βάζει πλώρη πλέον για την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ