ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 91-108

«Καυτός» Ντένμον, ασταμάτητος Θανάσης και… 100άρα στην Πάτρα!

Ο Μάρκους Ντένμον έδωσε σόου, βλέποντας το καλάθι σαν... βαρέλι (25π, 7/8 τρ) και με άξιο συμπαραστάτη τον Θανάση Αντετοκούνμπο (17π) βοήθησε τον Παναθηναϊκό ώστε να φύγει νικητής από την Πάτρα (108-91) και να διατηρήσει το αήττητο σερί του στη Basket League πριν από το κρίσιμο ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

«Καυτός» Ντένμον, ασταμάτητος Θανάσης και... 100άρα στην Πάτρα!

Το γεμάτο γήπεδο και η ευστοχία έξω από τα 6.75μ. (εκατέρωθεν) έδωσε σε όλους την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα πρώτο δεκάλεπτο γεμάτο επιθετικές συγκινήσεις, καθώς σχεδόν κάθε επίθεση μεταφραζόταν σε… καλάθι, τόσο από τους γηπεδούχους, όσο και από τους φιλοξενούμενους. Ο Παναθηναϊκός βλέποντας ότι ο ρυθμός τον… πηγαίνει τόσο εντός (Αντετοκούνμπο) όσο και εκτός (Ντένμον) είχε… ποικιλία στο ρεπερτόριό του, αλλά οι μαχητικοί γηπεδούχοι φρόντιζαν να μένουν στο κατόπι τους. Εν τέλει το +5 του πρώτου δεκαλέπτου ήταν… αντιπροσωπευτικό δείγμα για τους «πράσινους (26-31).

Ο Θανάσης τελείωσε το δεκάλεπτο με 11 πόντους, ο Ντένμον ακολούθησε με 9 και οι δυο τους έδειχναν ικανοί να… συνεχίσουν το σερί, ωστόσο για περίπου τρία λεπτά, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Προμηθέας έδειξαν να… χάνουν τον οίστρο τους, προτού ο Γκίκας βάλει μπροστά προσωρινά τους Πατρινούς (33-31). Το γεγονός αυτό… θύμωσε τους παίκτες του Πασκουάλ που προέταξε τον Καλάθη, με τον Νικ να μοιράζει οκτώ ασίστ στο δεύτερο κομμάτι του ματς, με τον Γκιστ και τον Παππά (9 πόντοι ο Νίκος) να ξεκαθαρίζουν κάπως τα πράγματα για το «τριφύλλι» για το +9 του ημιχρόνου (52-43). Κύρια αιτία της διαφοράς, η αλλαγή «ταχύτητας» και η ευστοχία έξω από τα 6.75μ (9/13 στο 20′).

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να διατηρεί το προβάδισμα που είχε πάρει από το πρώτο μέρος, αλλά σταδιακά, οι του Προμηθέα βρήκαν ρυθμό από την περιφέρεια και φρόντισαν να απαντήσουν στο «τριφύλλι», τρέχοντας σερί 9-0 το οποίο τους επέτρεψε να κάνουν ξανά το ματς… ντέρμπι, περνώντας μπροστά με 62-61 (26′). Ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ βλέποντας ότι η εικόνα της ομάδας του στην επίθεση δεν ήταν αυτή που έπρεπε και στην επαναφορά, ο Θανάσης άνοιξε τον δρόμο με νέες προσπάθειες στη ρακέτα, δίνοντας τη συνέχεια τη «μπαγκέτα» στα χέρια του Μάρκους Ντένμον. Ο ήδη καυτός Αμερικανός, έμοιαζε βγαλμένος από… 2K, τελειώνοντας το δεκάλεπτο με απολογισμό 7/7 τριπόντων (23 πόντοι στο 30′), για το +10 του Παναθηναϊκού (69-79).

Από τη στιγμή που ο Μάρκους Ντένμον έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι, τα πράγματα απλοποιήθηκαν στο τελευταίο κομμάτι του ματς. Με ολίγη από Γκάμπριελ και Όγκαστ, το +10 του Παναθηναϊκού αυξήθηκε με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει κοντά στους 20 πόντους (73-91, 33′), γεγονός που ουσιαστικά έδωσε τέλος στην όποια αγωνία υπήρξε αναφορικά με το ποια ομάδα θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα. Στη συνέχεια, ο Ζακ Όγκαστ πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, διευρύνοντας την προσωπική του συγκομιδή, με τους Παππά και Γκάμπριελ ν’ ακολουθούν, ξεπερνώντας και εκείνοι το διψήφιο όριο, οδηγώντας το «τριφύλλι» προς άλλη μια εγχώρια «κατοστάρα» (91-108)

Τα δεκάλεπτα: 26-31, 43-52, 69-79, 91-108

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ