ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Άρτιοι τακτικά, αποτελεσματικοί σε άμυνα και… επίθεση!

Πολλή δουλειά και εμφανή αποτελέσματα από τους δύο ακραίους μπακ του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Άρτιοι τακτικά, αποτελεσματικοί σε άμυνα και... επίθεση!

Στο Φάληρο, η συνολική εικόνα των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν άκρως θετική καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ακόμη και όταν η ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Οικονόμου.

Τακτικά, οι «πράσινοι» ήταν άρτια απλωμένοι στο γήπεδο και καθείς εξ αυτών έδωσε τη δική του μάχη, ώστε η ομάδα να μην υστερήσει των αντιπάλων της. Βάσει αυτής της διαπίστωσης, μπορούμε να σταθούμε στην εμφάνιση των Εμάνουελ Ινσούα και Ματίας Γιόχανσον, των δύο ποδοσφαιριστών που κάλυψαν τα άκρα της άμυνας.

Ο μεν Ινσούα πιστοποίησε για ακόμη ένα ματς το γεγονός πως διάγει περίοδο ανεβασμένης φόρμας, εκτελώντας με επιτυχία τις οδηγίες του Ουζουνίδη και συμμετέχοντας εξίσου καλά τόσο στον κύριο τομέα ευθύνης του, την άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.098 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στον Αργεντινό ουσιαστικά πιστώνεται το… μισό γκολ της ισοφάρισης του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι, καθώς από τη δική του προώθηση και ενέργεια προς την περιοχή του Ολυμπιακού ήρθε το πέναλτι από το οποίο το «τριφύλλι» πήρε έναν βαθμό στο ματς. Ο Ένγκελς ανέτρεψε τον Ινσούα και ο Μουνιέ ανέλαβε να τελειώσει τη δουλειά.

Άξια αναφοράς ήταν η επίδοση του Ματίας Γιόχανσον, ο οποίος όπως συμβαίνει και με τον Ινσούα, βρίσκεται σε περίοδο φορμαρίσματος, δίνοντας λύσεις στο δεξί άκρο της «πράσινης» άμυνας. Ο Σουηδός ανέλαβε με επιτυχία την επιτήρηση του Κέβιν Μιραλάς, «σβήνοντας» τον Βέλγο στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου φάνηκε μόνο στην ευκαιρία του 45ου λεπτού.

Ο Γιόχανσον προσπάθησε να δώσει ώθηση και στον Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο οποίος κάλυψε το δεξί «φτερό» στην επίθεση, με τη συνολική του παρουσία σε ένα ματς όπου είχε ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο να κρίνεται άκρως επιτυχημένη.

Τόσο ο Ινσούα, όσο και ο Γιόχανσον, έβαλαν με τη σειρά τους το «λιθαράκι» τους ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει το μίνιμουμ στο «Καραϊσκάκη», προκαλώντας ιδιαίτερη ικανοποίηση στον Ουζουνίδη ο οποίος είδε ότι οι εν λόγω ποδοσφαιριστές που στο πρώτο μισό της σεζόν αποτελούσαν εναλλακτικές λύσεις (για Χουλτ και Κουλιμπαλί αντίστοιχα) μπορούν να βγουν «μπροστά»…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.