ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

H εντυπωσιακή ικανότητα του Ουζουνίδη και το μέλλον της ΠΑΕ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Γίνεται κορυφαίος διότι καταφέρνει να παίρνει από τους ποδοσφαιριστές του το 100%. Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Εβρίτη τεχνικό, αλλά και για το "αύριο" του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

H εντυπωσιακή ικανότητα του Ουζουνίδη και το μέλλον της ΠΑΕ

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τα όσα έχει κάνει στον Παναθηναϊκό έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί, κατά καιρούς, πολλά και διάφορα. Άλλοι είναι υπέρ του Εβρίτη προπονητή και της προσπάθειας που κάνει και άλλ0ι (λιγότεροι) θεωρούν ότι έχει ευθύνη για τα όσα έχουν συμβεί φέρος στο “τριφύλλι”. Προφανώς, και μια τέτοιου τύπου κριτική κουκουλώνει τα σοβαρά προβλήματα της ομάδας, που δεν είναι άλλα από τις διοικητικές αστοχίες και τις ξαφνικές αποφάσεις για βίαιες αλλαγές στο ρόστερ, αφού πρώτα είχαν αρχίσει οι παύσεις πληρωμών. Μια κατάσταση που τώρα τελευταία πάει να διορθωθεί, αλλά που ταλαιπώρησε αφάνταστα στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό στο σύνολό του.

Ο Ουζουνίδης έχει ζήσει και έχει κάνει πολλά στη μέχρι τώρα πορεία του στους “πράσινους”. Αρχικά, κατάφερε να μεταμορφώσει την ομάδα στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος και να την ξανακάνει ανταγωνιστική. Στη συνέχεια, μετά τις πρώτες αποχωρήσεις, μόνταρε ένα νέο σύνολο, αργότερα ένα τρίτο- ύστερα από το δεύτερο κύμα αποχωρήσεων- και πιο μετά ένα τέταρτο, όταν έφυγαν και οι τελευταίοι πρωτοκλασάτοι από την ομάδα, πλην του Κουρμπέλη, ο οποίος παραμένει και ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Ολο αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια συνεχόμενη ανακατωσούρα στο Κορωπί και φυσικά μια αγωνιστική αστάθεια με την ομάδα να μην μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και φυσικά να μην έχει την απαιτούμενη ποιότητα που επιτάσσει το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Ο Ουζουνίδης, όμως, όντας ρεαλιστής, μα ταυτόχρονα και αποφασισμένος από τη φύση του, συνέχισε και συνεχίζει να παλεύει με στόχο το καλύτερο, με βάση και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Εκτός των υπολοίπων, ο τεχνικός της ομάδας έχει μια μεγάλη ικανότητα. Είναι εξαιρετικός προπονητής, μα γίνεται κορυφαίος με το να καταφέρνει να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του. Δεν είναι εύκολο αυτό, ειδικά όταν μιλάμε για ένα περιβάλλον το οποίο δε σφύζει από υγεία, όπως είναι αυτό στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους μήνες και ειδικά όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την πολύ μεγάλη ποιότητα. Ο Ουζουνίδης με συνεχή δουλειά, με ομιλίες προς τους παίκτες, είτε ομαδικές, είτε τετ α τετ, παίρνει απ’ αυτούς το μέγιστο! Κι αυτό είναι κάτι το εντυπωσιακό.

Δείτε για παράδειγμα τον Χρήστο Δώνη. Ενα παιδί που αγωνίζεται ως εξαρι – οκτάρι, κατάφερε, λόγω των αναγκών, να παίζει ως επιθετικος και να βοηθάει τον σύλλογο. Κανείς δεν είπε ότι είναι ή θα γίνει εκτελεστής. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Πλέον, όμως, χρησιμοποιεί κλασικές κινήσεις σέντερ φορ, τα κάνει όλα και συμφέρει και απορροφά σαν σφουγγάρι όλα όσα του διδάσκει ο προπονητής του.

Ο Φάνης Τζανδάρης επέστρεψε στη δράση και σιγά – σιγά εξελίσσεται σε ένα πολύτιμο εργαλείο για το “τριφύλλι” στη μεσαία γραμμή. Με “οπλο” τη δουλεια και την προσήλωση σε όλα όσα του λέει, αλλά και του ζητάει ο Ουζουνίδης, ο νεαρός χαφ κάνει πολύτιμη δουλειά στο κέντρο. Στο πρόσφατο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη ήταν ίσως ο κορυφαίος.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον πλέον ποιοτικό ποδοσφαιριστή της ομάδας, τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Μην ξεχνάμε ότι αποτελούσε διακαή πόθο του Ουζουνίδη πριν αποκτηθεί από τον Αστέρα. Ο άσος από την Αρκαδία βοηθάει την ομάδα τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην άμυνα και σχεδόν σε κάθε παιχνίδι δίνει το 100% και είναι εκ των κορυφαίων των “πράσινων”.

Προσθέστε σε όλους αυτούς τους βελτιωμένους Μουνιέ, Ινσούα, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί και θα διαπιστώσετε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η αγωνιστική τους άνοδος και η καλυτέρευσή τους σε όλους τους τομείς, όσο περνάει ο καιρός, μετά και το αναγκαστικό νέο πράσινο μοντάρισμα με το κοντό και φτωχό ρόστερ.

Πάμε παρακάτω…

Ερώτημα: Είναι πιθανό να έχουμε εξελίξεις στην ΠΑΕ και οριστική αλλαγή σελίδας με νέο ή νέους επενδυτές;

“Ναι”, είναι η απάντηση. Πιθανότητες υπάρχουν και μάλιστα αρκετές και θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο διάστημα τι θα συμβεί. Αν, πάντως, όλα πάνε κατ’ ευχήν και οι “πράσινοι” βρουν, επιτέλους, τον επενδυτή και τη διοίκηση που πρέπει να έχουν, καλό θα είναι να δοθεί η ευκαιρία στον Ουζουνίδη να συνεχίσει τη δουλειά. Οντας, πια, σε ένα κλαμπ με βάσεις, με υγεία, με κανονικό ρόστερ επιπέδου Παναθηναϊκού. Κι εκεί θα δούμε όλοι μας, τι πραγματικά μπορεί να κάνει σε υψηλό επίπεδο ο καλύτερος Ελληνας προπονητής…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ