Ήρθε η ώρα λοιπόν να επανέλθει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην επικαιρότητα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και μάλιστα με στοιχεία που δείχνουν πως δεν χωράνε της παραμικρής αμφισβήτησης. Τα όσα αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα της Live Sport έχουν μέσα τέτοιες λεπτομέρειες που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως ο Γιαννακόπουλος έχει προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα πάρα πολύ τις κουβέντες με την κυβέρνηση σχετικά με το ΟΑΚΑ και φυσικά με την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Λίγες ώρες αργότερα, μάλιστα κι αφού το θέμα πήρε – όπως αναμενόταν – τεράστιες διαστάσεις, ήρθε και η επιβεβαίωση από πλευράς Βασιλειάδη πως ισχύουν τα όσα αναφέρονται σχετικά με τις κουβέντες για το ΟΑΚΑ, κάτι που σημαίνει πως ισχύουν και τα περί ΠΑΕ. Διότι ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού ΟΑΚΑ, σημαίνει μπάσιμο Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Έχουμε πει ξανά πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός πράσινος παράγοντας που ακουμπάει ζεστό χρήμα στον σύλλογο. Που ματώνει οικονομικά για να έχει το μπασκετικό τμήμα σε τοπ επίπεδο και που αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα της παναθηναϊκής οικογένειας που θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος και της ΠΑΕ.

Η προσπάθειά προ λίγων μηνών δεν κατέληξε πουθενά, κυρίως λόγω Αλαφούζου και των χρεών που δημιούργησε. Και ο Γιαννακόπουλος βρήκε διαφορετικό δρόμο, σαφώς πιο αποτελεσματικό: απευθείας συζητήσεις με την κυβέρνηση, η οποία έχει θέσει το ζήτημα του Παναθηναϊκού σε προτεραιότητα. Μάλιστα, υπάρχουν πηγές που αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δεύτερη θέση της ατζέντας του Τσίπρα, αμέσως μετά τη Novartis.

Ο Γιαννακόπουλος δεν είναι απλά μια λύση για το αύριο του Παναθηναϊκού. Δεν είναι από τους τύπους που θα έρθει για να σώσει την ομάδα απ’ τον γκρεμό και θα τη διατηρήσει σε ένα επίπεδο με συγκεκριμένο ταβάνι. Ο Γιαννακόπουλος, αν τελικά μπει στην ΠΑΕ και την κάνει δική του, με ή χωρίς συμπαίκτες, θα έχει ως στόχο την εκτόξευση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και σε εγχώριο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι ένα θέμα που πρέπει να δουν θετικά όλοι όσοι αγαπούν τον Παναθηναϊκό. Κόσμος, παράγοντες και… παλαίμαχοι. Ναι και οι τελευταίοι είναι σημαντικοί, αν θυμηθούμε τι συνέβη στην περίπτωση του Θεοδωρόπουλου.

Ο κόσμος είναι λογικό να ενθουσιάζεται στο άκουσμα πως το θέμα είναι τόσο προχωρημένο όσο εμφανίζεται πλέον. Και τούτη τη φορά ας μην του κόψουμε τη χαρά. Από τη στιγμή που στο παιχνίδι υπάρχουν η κυβέρνηση και ο Γιαννακόπουλος, η λύση μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ.