ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το τελευταίο διπλό στη Μαδρίτη και το… deja vu του 2018! (vid)

Η τελευταία πράσινη «άλωση» της Μαδρίτης, το... λάθος που διορθώθηκε και οι «παλιοσειρές» που βγήκαν μπροστά.

Το τελευταίο διπλό στη Μαδρίτη και το... deja vu του 2018! (vid)

Πολλοί αναφέρουν ότι η ιστορία κάνει κύκλους, ενώ άλλοι επιμένουν πως κάθε «κεφάλαιο» μιας διαδρομής γράφεται υπό διαφορετικές προϋποθέσεις, έστω κι αν υπάρχουν κοινά σημεία.

Στην περίπτωση του αποψινού ντέρμπι της Μαδρίτης με τη Ρεάλ (22:00), θα μπορούσαμε να πούμε ότι, λίγο-πολύ, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με εκείνη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης της 21ης Μαρτίου του 2013, όταν και πήρε το τελευταίο του «διπλό» στην έδρα των Ισπανών.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η σημερινή αναμέτρηση είναι άκρως κομβική για την μετέπειτα πορεία του Παναθηναϊκού, καθώς εάν ηττηθεί, τότε ουσιαστικά αποχαιρετά κάθε ελπίδα για την κατάληψη της 4ης θέσης που οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας. Παρά το γεγονός πως πριν από πέντε χρόνια το φορμάτ της διοργάνωσης ήταν διαφορετικό, η ομάδα του Πεδουλάκη έψαχνε αποτέλεσμα στη Μαδρίτη για να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης στην προημιτελική φάση.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 40.853 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τότε, το «τριφύλλι» πήγε στη Μαδρίτη με σκοπό να κάνει την υπέρβαση και να «διορθώσει» το λάθος της… Μάλαγα, όπου γνώρισε την ήττα με 66-60 και έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να τον απειλήσουν ευθέως στη μάχη για την 4η και τελευταία θέση πρόκρισης στον όμιλο του Top-16. Σήμερα, αναζητά τη νίκη για να «σβήσει» τις δύο σερί ήττες κόντρα σε Χίμκι και Ολυμπιακό που ουσιαστικά έφεραν την ομάδα σε δύσκολη θέση!

Στα του ματς, ο Παναθηναϊκός του Πεδουλάκη, με όπλο την άμυνα και με μπροστάρηδες τις παλιοσειρές (Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής) κατάφερε να πάρει τη νίκη με 74-73, παρά το σερί της Ρεάλ στην τελευταία περίοδο που έθεσε τα πράγματα επί κινδύνω.

Ο «Τσάρτσα» έβαλε 16 πόντους, ο Διαμαντίδης 14 (συν 8 ασίστ και 3 ριμπάουντ), ενώ βοήθεια προσέθεσαν οι Ούκιτς και Λάσμε (12 και 10 πόντοι αντίστοιχα). Την ίδια ώρα, η Μάλαγα γνώριζε την ήττα με 70-66 από την ΤΣΣΚΑ στην Ισπανία, γεγονός που έβαλε το «τριφύλλι» σε θέση οδηγού, με τους «πράσινους» να κλειδώνουν στα εναπομείναντα ματς την πρόκριση!

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός αναζητά νέα υπέρβαση, ψάχνοντας το 4ο φετινό διπλό του στη διοργάνωση, σε μια αφιλόξενη έδρα, το παράδειγμα του 2013, με τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές του, φαντάζει ως… οδηγός για το τριφύλλι που σήμερα παίζει τα ρέστα του όσον αφορά το κυνήγι της 4ης θέσης που οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Euroleague.

To «φύλλο αγώνα» της 21ης Μαρτίου του 2013

Ρεάλ: Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 17(1/6τρ), Σουάρεθ 3, Ρέγες 6(9ρ), Μίροτιτς 17(11/12β), Ροντρίγκεθ 10, Χετσάιμερ, Μπέγκιτς 9(5ρ), Κάρολ 4, Γιουγ 7(1), Σλότερ

Παναθηναϊκός: Μπράμος 3(1), Ματσιούλις 4(1), Ούκιτς 12(2τρ, 6ρ), Λάσμε 10(5ρ), Τσαρτσαρής 16(2), Διαμαντίδης 14(2), Γκιστ 4, Μπανκς 3(1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 6(4λ)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...