ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

O κολοσσός AECOM και τα άλλα funds δίπλα στον Γιαννακόπουλο!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε, μέσω της δήλωσής του, τα funds από το εξωτερικό που θ' ακολουθήσουν το πρότζεκτ του και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ τους.

O κολοσσός AECOM και τα άλλα funds δίπλα στον Γιαννακόπουλο!

Στην γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις με την Κυβέρνηση όσον αφορά την εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ που συνδέεται με την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ, αναφέρθηκαν τα ονόματα τριών οικονομικών funds, των Redstone, Bluerock και AECOM.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποκάλυψε τα ονόματα των τριών εταιρειών που αναμένεται να σταθούν ως «συμπαίκτες» στο πρότζεκτ του και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ τους.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της ΑΕCOM, ένα από τα ισχυρότερα funds σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά τον κλάδο των κατασκευών, ειδικευόμενη στα έργα προηγμένης τεχνολογίας. Η AECOM μετρά περίπου τρεις δεκαετίες παρουσίας στον επενδυτικό χώρο και τις κατασκευές (ιδρύθηκε το 1990), έχοντας «απλώσει» ανά τα χρόνια τις δραστηριότητές της εκτός ΗΠΑ, διαθέτοντας γραφεία σε Ευρώπη (Αγγλία), Ρωσία, Ασία, στην Αυστραλία αλλά και το Άμπου Ντάμπι.

Χρυσάφι για Ιωαννίδη!
Χρυσάφι για Ιωαννίδη! 6.739 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το εν λόγω fund συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, σε πρότζεκτ όπως η κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, αλλά και της Ιονίας Οδού. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πρότζεκτ ανέγερσης γηπέδων όπως  το «Barclays Center» των Μπρούκλιν Νετς (ΝΒΑ) αλλά και το «ΑΤ & Τ Stadium» που είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν τη διεξαγωγή του All Star Game του ΝΒΑ και χρησιμοποιείται για αγώνες ράγκμπι.Πέραν τούτου, έχει αναλάβει έργα όπως το Etihad Towers στο Αμπού Ντάμπι, την αναδιαμόρφωση του αεροδρομίου του Λος Άντζελες αλλά και στο Freedom Tower, τον μεγαλύτερο ουρανοξύστη στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια εταιρεία-κολοσσό που «κεφαλαιοποιεί» τη συμμετοχή της σε άκρως σημαντικά πρότζεκτ, γεγονός που φαίνεται και από τα έσοδά της, τα οποία έφτασαν τα 18.7 δις δολάρια το 2017, πιστοποιώντας την εξαιρετική φήμη της στον χώρο με τη διάκριση της «πιο θαυμαστής εταιρείας του κόσμου» από το περιοδικό Fortune.

Η Bluerock αποτελεί fund με ειδίκευση στην διαχείριση και στην προσπάθεια μεγιστοποίησης των κερδών σε τομείς που αφορούν γηπεδικές εγκαταστάσεις αλλά και διάφορα events. Το όνομα της εν λόγω εταιρείας μπορεί να βρεθεί στα εγχειρήματα αναβάθμισης σπουδαίων γηπεδικών εγκαταστάσεων όπως το Wembley και το Maracana.

Παράλληλα, από την επίβλεψη της Bluerock (ως εταίρος) έχουν περάσει τα σχέδια για την VTB Arena, το Estadio Dragao, με το οργανόγραμμά της να μελετά επίσης τομείς όπως ο ανασχεδιασμός και η αναβάθμιση ενός υπάρχοντος ποδοσφαιρικού σταδίου.

H Redstone Capital Ltd δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό κόσμο έχοντας συμβουλευτικό ρόλο όσον αφορά την εύρεση άλλων fund για την χρηματοδότηση πρότζεκτ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο προφίλ της, η εν λόγω εταιρεία παρέχει συμβουλές στον τομέα των κατασκευών, των ΜΜΕ και του αθλητισμού και έχει «χτίσει» το όνομά της μέσω της δραστηριοποίησής της στην F1.

Προσφάτως, η Redstone έχει μπει γερά στον χώρο του ΝΒΑ αλλά και του ποδοσφαίρου, συμμετέχοντας στο πρότζεκτ αμερικανικής εταιρείας που αφορούσε την αγορά της Βαλένθια. Ουσιαστικά ο ρόλος της αφορά την εύρεση των κατάλληλων επενδυτικών ευκαιριών στους συλλόγους που αναζητούν την στήριξή της. Στο «παλμαρέ» της καταγράφεται η εύρεση funds για επενδύσεις σε συλλόγους όπως η Μαρσέιγ και η Εσπανιόλ, ενώ έκανε προσπάθεια και για την Μίλαν, ωστόσο έμεινε πίσω λόγω της προσφοράς των Κινέζων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...