ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1 (87' ΛΟΥΝΤ - 69' ΜΑΝΙΑΣ)

Ψυχωμένος μέχρι τέλους

Ο Παναθηναϊκός είδε τον Αστέρα να «παγώνει» τη Λεωφόρο (69' Μανιάς), όμως βρήκε τα αποθέματα ν' αντιδράσει, έχασε τεράστια ευκαιρία με το ανάποδο ψαλίδι του Μουνιέ (δοκάρι), αλλά βρήκε την ισοφάριση στο 87ο λεπτό με το υπέροχο τελείωμα του Ρόμπιν Λουντ (1-1).

Ψυχωμένος μέχρι τέλους

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Σωκράτης Διούδης πήρε τη θέση του τιμωρημένου, Οδυσσέα Βλαχοδήμου, κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού, με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να διατηρεί τη θέση του στο κέντρο της άμυνας, με παρτενέρ τον Τάσο Αυλωνίτη, αριστερά τους τον Ινσούα και δεξιά τον Γιόχανσον.

Τον άξονα κάλυψαν οι Τζανδάρης και Λουντ, με τους Χατζηγιοβάνη και Κουλιμπαλί στα «φτερά» της επίθεσης και τον Άντονι Μουνιέ πίσω από τον Χρήστο Δώνη, ο οποίος κάλυψε τη θέση του σέντερ φορ σε ακόμη ένα παιχνίδι.

Το ματς

Ο μεν Παναθηναϊκός προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ώθηση από την εξέδρα και την ανεβασμένη ψυχολογία του μετά τα τρία τελευταία αποτελέσματά του στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, Αστέρας Τρίπολης αναχαίτιζε από τον χώρο του κέντρου κάθε επίδοξη προσπάθεια του «τριφυλλιού». Κάπως έτσι πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο στη Λεωφόρο, με τη μία ομάδα να εξουδετερώνει την άλλη, αλλά τους φιλοξενούμενους ελάχιστα πιο σίγουρους στις μεταβιβάσεις τους.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή δεν αφορούσε κάποιο σουτ, αλλά… χέρι, με τη μπάλα να σταματά στο χέρι του Μουνάφο μετά από προσπάθεια των Ινσούα και Μουνιέ εντός περιοχής και τον διαιτητή να θεωρεί ως μη επιλήψιμη τη φάση, γεγονός που εξόργισε την εξέδρα, με τους οπαδούς να σηκώνονται για πρώτη φορά από τις θέσεις τους στο 20ο λεπτό, όταν από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Τάσος Αυλωνίτης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, σε μια φάση καρμπόν, η σέντρα έγινε από τον Λουντ, με τον Δώνη να πετάγεται στην περιοχή, με την κεφαλιά του να μη βρίσκει στόχο (23′).

Σε γενικές γραμμές, σε ένα πρώτο μέρος με αρκετές δυνατές μονομαχίες αλλά και λάθη στις μεταβιβάσεις, οι στημένες φάσεις και οι πλαγιοκοπήσεις αποτελούσαν πηγή κινδύνου. Μέσω στημένης μπάλας, ο Αστέρας καρδιοχτύπησε τον Διούδη, με τον Τσιλιανίδη να εκτελεί φάουλ-γέμισμα και τον Πασαλίδη να αστοχεί με το κεφάλι από το ύψος της μικρής περιοχής (26′). Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 34′, με τον Χατζηγιοβάνη να εκτελεί το κόρνερ και τον Ινσούα να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αθανασιάδη.

Σταδιακά, ο Αστέρας έδειχνε να πατά καλύτερα στο χορτάρι της Λεωφόρου, χάνοντας μεγάλη στιγμή στο 36ο λεπτό, όταν ο Κώτσιρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά από τον Τόνσο, που βιάστηκε μεν αλλά είδε το τελείωμά του να βρίσκει το δοκάρι του Διούδη και να φεύγει άουτ (36′) στην τελευταία καλή φάση ενός πρώτου ημιχρόνου που είχε τις στιγμές του, αλλά εν γένει ήταν μοιρασμένο, με τον Αστέρα να έχει την πιο πειστική ευκαιρία.

Ο Ουζουνίδης έβλεπε ότι υπήρχε δυσκολία στη δημιουργία φάσεων μπροστά από τα καρέ του Αθανασιάδη, πλην από ορισμένες εμπνεύσεις και μακρινές μπαλιές, όπως εκείνη του Γιόχανσον με αποδέκτη τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα αλλά με τη μπάλα ψηλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση στο 53ο λεπτό, με τον Εβρίτη τεχνικό να αποφασίζει για αλλαγή τακτικής.

Στο 62ο λεπτό, αφού ο Αστέρας είχε προειδοποιήσει με δύο ευκαιρίες τους «πράσινους», ο Κολοβέτσιος πέρασε στο παιχνίδι αντί του ορεξάτου αλλά αδύναμου στην τελική πάσα Χατζηγιοβάνη, μεταφέροντας τον Κουρμπέλη στα χαφ και τον Λουντ στα άκρα. Η μετατόπιση αυτή λίγο έλειψε να αποδώσει καρπούς για τον Παναθηναϊκό όταν λίγα λεπτά αργότερα, ο Κουρμπέλης έστειλε τη μπάλα στον Φινλανδό και εκείνος απευθείας πάσαρε στον Δώνη που, με τον ίδιο τρόπο εκτέλεσε, με τον Αθανασιάδη να του λέει «όχι» (64′).

Και αντί να βρει στόχο η ευκαιρία του Δώνη, ήρθε εκείνη του Μανιά που «πλήγωσε» τον Διούδη. Μετά από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, ο Γιαννούλης σέντραρε στην καρδιά της «πράσινης» άμυνας και ο Μανιάς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Τρίπολης στο 68ο λεπτό (0-1). Η εξέλιξη αυτή δεν άφησε άλλα περιθώρια στον Ουζουνίδη, που πέρασε στο ματς και τον  Μολίνς, ψάχνοντας εκ νέου λύση στην επίθεση.

Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού από τον Μολίνς φάνηκε, ωστόσο η παρουσία του έδωσε όγκο στην επίθεση, δίνοντας την ευκαιρία στον Δώνη να ψάξει χώρους και στα πλάγια, εκεί απ’ όπου προήλθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς. Το γύρισμα του Δώνη αναχαιτίστηκε αρχικά από την άμυνα του Αστέρα και με τη μπάλα στον αέρα, ο Μουνιέ έπιασε ανάποδο ψαλίδι με το αριστερό, όμως είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα (77′).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς και τον νεαρό Γιάννη Μπουζούκη, ρίχνοντας στη «μάχη» όλα τα διαθέσιμα «χαρτιά» του από τη μέση και μπροστά, ούτως ώστε να βρεθεί η λύση και το γκολ της ισοφάρισης. H λύση ήρθε από τον Ρόμπιν Λουντ, ο οποίος εντός περιοχής, έχοντας μπροστά του τους Πασαλίδη και Κώτσιρα έκανε το τελείωμα και έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Αθανασιάδη (1-1, 87′).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Κουρμπέλης, Ινσούα, Κουλιμπαλί (71’ Μολίνς), Τζανδάρης (81’ Μπουζούκης), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (62’ Κολοβέτσιος), Μουνιέ, Δώνης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κότσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (56’ Καλτσάς), Τόνσο, Κυριακόπουλος (67’ Ντούντου), Μανιάς (85’ Δουβίκας).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE