ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 97-53

Πράσινο ξέσπασμα στο ΟΑΚΑ!

Ο Ζακ Όγκαστ είχε κέφια (15π συν ένα τρίποντο), οι Ντένμον (12π), Ρίβερς (12π) και Καλάθης (11π) τον ακολούθησαν, ο και Καλαϊτζάκης κέρδισε το χειροκρότημα (6π) στη νίκη με 97-53 επί του Πανιωνίου. Συνέχισαν αήττητοι στην Basket League (18/18) οι «πράσινοι» και έβγαλαν αντίδραση μετά τις τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα.

Πράσινο ξέσπασμα στο ΟΑΚΑ!

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα εγχώρια παιχνίδια, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» το πλεονέκτημα έδρας, ο Τσάβι Πασκουάλ από τη στιγμή είδε τον Νικ Καλάθη να πραγματοποιεί «ζεστό» ξεκίνημα, συμπαρασύροντας τους συμπαίκτες του στην περιφέρεια (12-6), αποφάσισε ν’ ανοίξει το ροτέισον. Την ώρα που ο Βουγιούκας έδειχνε να μπαίνει στο κλίμα (16-10), ο Πανιώνιος βρήκε… λαχείο από τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό, Μπρέιζελτον, που το… πήρε προσωπικά στην επίθεση, μετατρέποντας το 21-14 από τα δύο σερί γκολ-φάουλ του Ίαν σε 22-21, σκορ που έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Μπρέιζελτον συνέχισε να βάζει δύσκολα στην «πράσινη» άμυνα, όντας ασταμάτητος στις προσωπικές του ενέργειες, δίνοντας πνοή στον Πανιώνιο που πέρασε μπροστά στο σκορ (22-23). Κάπου εκεί, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ πάτησαν το γκάζι, έσφιξαν την άμυνά τους και εκμεταλλεύτηκαν την επιθετική ισορροπία των Νεοσμυρνιωτών από τη στιγμή που ο Μπρέιζελτον κάθισε στον πάγκο. Με μπροστάρη τον Ρίβερς, οι «πράσινοι» έτρεξαν σερί 12-0 (37-25) και στη συνέχεια με νέο 7-0, έβαλαν θεμέλια για να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς (47-28, 20′). Η τριάδα των Καλάθη (11π), Βουγιούκα (8π) και Ρίβερς (7π) ηγήθηκε για το επί μέρους 22-3 από το 13ο λεπτό και μετά…

Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι και πλέον το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν να διατηρήσει απλά ένα μίνιμουμ επίπεδο συγκέντρωσης, ώστε να μην επιτρέψει στον Πανιώνιο να επανέλθει. Έτσι κι έγινε, καθώς οι «πράσινοι» συνέχισαν το… βιολί τους. Ο Όγκαστ πήρε τις ευκαιρίες του και τις τελείωσε σωστά, μπαίνοντας στο «κλαμπ» των διψήφιων μαζί με τον Καλάθη, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να τρέξει δίχως… ιδρώτα ένα επιμέρους 9-1, φτάνοντας τα επίπεδα της διαφοράς στο +25 (58-33, 27′). Ερώτημα για τον τελικό νικητή δεν υπήρξε, ωστόσο άπαντες αγχώθηκαν βλέποντας τον Ντένμον να χτυπά στον ώμο, με τον νεαρό Καλαϊτζάκη να παίρνει τη θέση του στο ματς. Ο Αμερικανός δεν είχε τίποτα εν τέλει, επέστρεψε μετά από λίγο και σημείωσε το τελευταίο καλάθι της περιόδου για τον Παναθηναϊκό (67-46).

Ο Καλαϊτζάκης παρέμενε στο παρκέ, σκοράροντας και αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από την εξέδρα, με τον Ντένμον να παίρνει τη σκυτάλη, βάζοντας δύο σερί τρίποντα, τα οποία του έδωσαν τη δυνατότητα να μπει και εκείνος στο «γκρουπ» των διψήφιων. Στον δρόμο για το τελευταίο πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός είχε ανοίξει κι άλλο τη διαφορά, ξεπερνώντας το «φράγμα» των τριάντα πόντων με την προσπάθεια του Ρίβερς και τον Γκάμπριελ να ακολουθεί, με την ψαλίδα ν’ ανοίγει ακόμη περισσότερο. Ο Μήτογλου έβαλε και εκείνος τα καλάθια του, ο Όγκαστ ευστόχησε για τρεις ( ! ) στον δρόμο για το τελικό 97-53.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 47-28, 67-46, 97-53

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ