ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΥΜΗ 87-64

Όργια από Όγκαστ, αγωνία για Γκιστ

Ο Ζακ Όγκαστ έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα της Κύμης, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ (22π, 9ρ) και οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην 19η νίκη του στην Basket League (87-64). Αγωνία για Γκιστ εν όψει Μάλαγα στο «τριφύλλι» με τον Αμερικανό να αποχωρεί για τον πάγκο στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου.

Όργια από Όγκαστ, αγωνία για Γκιστ

Ο Ζακ Όγκαστ μπήκε από την αρχή στο ματς και έχοντας την απαραίτητη ψυχολογία από το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο (15π) πήρε εξ αρχής πάνω του την επίθεση του «τριφυλλιού» στον δρόμο για το αρχικό 8-0, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε 13-2, με τον Θανάση να προσφέρει θέαμα και τον Παναθηναϊκο να χτίζει «αθόρυβα» δίχως κόπο μια διαφορά ασφαλείας. Η Κύμη προσπάθησε με νύχια και με δόντια (ελλείψει του σκόρερ της Οκερεαφόρ που πήρε μεταγραφή για την Ιταλία) να κρατηθεί κοντά, πράγμα που εν μέρει κατάφερε με τον ΜακΦάντεν, αλλά ο Γκιστ από την γραμμή διαμόρφωσε το +12 του πρώτου δεκαλέπτου για τον Παναθηναϊκό που άκοπα έχτισε μια διαφορά ασφαλείας (22-10).

Ο Ρίβερς άρχισε να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι και η πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε λάθη που μετατράπηκαν σε εύκολους πόντους στο τρανζίσιον, με τον Κένι Γκάμπριελ να φτάνει τη διαφορά στους είκοσι πόντους (35-14), με το «τριφύλλι» να δείχνει… άτρωτο. Η απόφαση του Γιάννη Καστρίτη για τάιμ άουτ και τις απαραίτητες… φωνές λειτούργησε λυτρωτικά για τους Ευβοιώτες που εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση του Παναθηναϊκού στην άμυνα και με ένα επί μέρους 16-5 έκλεισαν την ψαλίδα στους 10 πόντους, έχοντας μπροστάρη τον Ταντ ΜακΦάντεν. Το +21 του 15ου λεπτού έγινε πολύ γρήγορα +10 χάρη στην αντίδραση της Κύμης και την μειωμένη αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού στην επίθεση, κάτι που επισημάνθηκε από τους πράσινους στις δηλώσεις τους στην ανάπαυλα (40-30). Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» είχαν να σκεφτούν και τον Γκιστ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στον πάγκο στα τέλη του δευτέρου δεκαλέπτου, μετά από φάουλ.

Η αντίδραση της Κύμης έμελλε να συνεχιστεί και στο πρώτο κομμάτι του τρίτου δεκαλέπτου την ώρα που ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν αρκετά στο να βρει ρυθμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά να παγιωθεί για αρκετά λεπτά σε μονοψήφιο αριθμό, καθώς έπειτα από την… δικαίωση του Ρίβερς (46-35 με το τρίτο τρίποντο της ομάδας στη βραδιά μετά από 17 προσπάθειες), ήρθε η απάντηση του Τζόουνς που έφτασε το ματς στα δυο σουτ (46-40, 25′) αναγκάζοντας τον Τσάβι Πασκουάλ σε κλήση τάιμ άουτ ώστε να επέλθει συγκέντρωση και ένα νέο ξέσπασμα ώστε οι πράσινοι να χτίσουν νέο προβάδισμα. Από τη στιγμή που η λύση της περιφέρειας δεν λειτουργούσε, επανήλθε στο προσκήνιο η λύση του Όγκαστ, ο οποίος επιθετικά ήταν συνεπέστατος και με τον 16ο πόντο του διαμόρφωσε το 60-50 (30′).

Ουσιαστικά, τα πράγματα ξεκαθάρισαν οριστικά στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, όταν ο Όγκαστ άνοιξε τον χορό και ο Γκάμπριελ «μίλησε» από την περιφέρεια, διαμορφώνοντας το 67-50 (33′), αναγκάζοντας τον Καστρίτη να πάρει τάιμ άουτ ώστε να βρει τρόπο ν’ ανακόψει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού και του ομογενή σέντερ που βρισκόταν στα πρόθυρα double double. Το 7-0 διευρύνθηκε σε… 15-2, με τον Καλάθη να βρίσκει και εκείνος με τη σειρά του τα πατήματά του, στο ματς (75-52, 34′), καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη για τον Παναθηναϊκό. Το τελευταίο πεντάλεπτο κύλησε… αρμονικά, με τους Μήτογλου – Καλαϊτζάκη να εμφανίζονται στο παρκέ, τον Όγκαστ να γίνεται… 20άρης, με τους δύο της περιφέρειας (Καλάθη – Λεκαβίτσιους) να «φτιάχνουν» και εκείνοι τα ποσοστά τους, στον δρόμο για το τελικό 87-64

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 40-30, 60-50, 87-64

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΚΥΜΗ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE