ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-90

Τον εξόργισαν και τους… γάζωσε!

O Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει τη μυθική αστοχία του από τα 6.75μ και τον εκνευρισμό από τα... φαλτσοσφυρίγματα και με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος επέστρεψε από το -14 και πήρε πανηγυρική νίκη στην έδρα της Μάλαγα (90-79). Συγκλονιστικός ο Ρίβερς (24π - 5κλ), φοβερός Καλάθης με 12 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ, εμφάνιση κλειδί από Λεκαβίτσιους.

Τον εξόργισαν και τους... γάζωσε!

O Τσάβι Πασκουάλ είχε στους ώμους του το βάρος της κακής φόρμας των «πρασίνων», αλλά παράλληλα έπρεπε να διαχειριστεί και τα προβλήματα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το ματς, με τους Ντένμον – Παππά και Λοτζέσκι να απέχουν λόγω τραυματισμών, «αδειάζοντας» τις θέσεις 2-3, ενώ ο Γκιστ δεν ήταν 100% έτοιμος.

Στην πρώτη εύστοχη επίθεση του «τριφυλλιού», ο Κρις Σίνγκλετον ήταν αλάνθαστος από τα 6.75μ για το προβάδισμα του «τριφυλλιού», (2-3, 2′) τη μοναδική φορά που οι «πράσινοι» είχαν κεφάλι στο σκορ και σημείωσαν… τρίποντο.Έπειτα, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, όσοι δοκίμασαν από την περιφέρεια (υπό καλές προϋποθέσεις τις περισσότερες φορές) δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα η καταγραφή του ημιχρόνου να δείχνει 7.1% έξω από τα 6.75μ (1/14).

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Μάλαγα πήρε το προβάδισμα άμεσα μετά το σουτ του Σίνγκλετον και σταδιακά το αύξανε. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει ρυθμό και εν μέρει το κατάφερε από μέση απόσταση (14/20 διπ. στο ημίχρονο), αλλά τα ισορροπημένα ποσοστά των Ισπανών τους οδήγησαν πρωτίστως στο 24-18 του πρώτου δεκαλέπτου και στο 44-32 του ημιχρόνου, με τον Νέντοβιτς να κλείνει στους 9 πόντους.

Ο Πασκουάλ προσπαθούσε να βρει τα κατάλληλα πρόσωπα για να αντισταθμίσει τα ισορροπημένα ποσοστά της Μάλαγα, πραγματοποιώντας συνεχώς αλλαγές, βρήκε… λαχείο στην άμυνα με την περίπτωση του Ρίβερς (4 κλεψίματα), αλλά στην επίθεση, η αστοχία από μακριά «πείραζε» το μυαλό των «πρασίνων», ιδίως στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το «κουπί» τράβηξαν ανά διαστήματα οι Τζέιμς – Καλάθης – Σίνγκλετον και Ρίβερς που έκλεισαν το ημίχρονο στους έξι πόντους.

Το κοντέρ των άστοχων τριπόντων συνέχισε να γράφει και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τη Μάλαγα να απαντά με… υπομονή στην επίθεση, διατηρώντας διψήφια διαφορά μεταξύ των 10-14 πόντων. Κάπου εκεί, οι εμπνεύσεις του Τζέιμς και η στόχευση του Καλάθη στα σουτ μέσα από τη γραμμή των 6.75μ (εκεί που ο Παναθηναϊκός ήταν άριστος) άνοιξε τον δρόμο για σταδιακή ανατροπή του σκηνικού. Ο φοβερός αμυντικά Ρίβερς (5 κλεψίματα) πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δύο τρίποντα ροκάνισε τη διαφορά και ο Γκιστ έφερε το ματς στο σουτ (55-52, 27′).

Στα μισά της τρίτης περιόδου η κατάσταση έδειχνε ν’ αλλάζει από πλευράς Παναθηναϊκού που πρόσεξε ιδιαιτέρως την άμυνά του και οδηγήθηκε σε πιο ορθολογικές επιλογές στην επίθεση, βλέποντας ότι τα τρίποντα δεν του… πηγαίνουν. Ωστόσο εκεί που οι «πράσινοι» πλησίασαν έδειξαν να… βιάζονται πάλι, ρίχνοντας στο… καναβάτσο άλλες τρεις επιθέσεις με σουτ έξω από τα 6.75μ, με τη Μάλαγα να παίρνει εκ νέου «αέρα (60-52), προτού έρθει η απάντηση του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δίλεπτο, δια χειρός Γκιστ, με το 6-0 που «έτρεξε» να φέρνει τον Παναθηναϊκό στο σουτ (60-58).

Η ανατροπή σκηνικού είχε φανεί από τα μισά της τρίτης περιόδου και πιστοποιήθηκε στις αρχές του τετάρτου. Με μπροστάρη τον Λεκαβίτσιους και τους πέντε σερί πόντους του που οδήγησαν έπειτα στο μεγάλο σουτ του Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο τελευταίο επτάλεπτο τρέχοντας σερί 16-0 (60-68) που έσπασε με τις βολές του Όγκουστιν, αναγκάζοντας τον Πλάθα να καλέσει τάιμ άουτ. Στην επιστροφή, οι Ισπανοί βρήκαν δύο μεγάλα σουτ με Νέντοβιτς και Μπρουκς πλησιάζοντας στους δύο ξανά (70-72, 35′).

Θα περίμενε κανείς ότι η Μάλαγα θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό, αλλά με τον Λεκαβίτσιους να αρνείται να χάσει το ματς, σημειώνοντας μεγάλα σουτ και τον Ρίβερς να συνεχίζει το… βιολί του έξω από τα 6.75μ, οι «πράσινοι» ξέφυγαν από το +2 στο +9 (74-83) με τον Κέι Σι να… οργιάζει φτάνοντας στους 21 πόντους προτού καλέσει τάιμ άουτ ο Πλάθα, ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε ν’ αλλάξει, με το τελικό 90-79 να είναι η υπογραφή μιας τεράστιας εμφάνισης στο δεύτερο μέρος

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 44-32, 60-58, 79-90

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ