ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτή είναι η διάταξη που δίνει «ανάσα» στον Παναθηναϊκό

Η παράγραφος με την «εθελουσία συμφωνία» και οι ενέργειες της Super League προκειμένου ν' αποφευχθεί ενδεχόμενο «ναυάγιο» στο θέμα της άδειας.

Αυτή είναι η διάταξη που δίνει «ανάσα» στον Παναθηναϊκό | panathinaikos24.gr

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει λύσεις προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ωστόσο για να επιτευχθεί η εν λόγω υπόθεση θα πρέπει -κατά κύριο λόγο- να διευθετηθεί η πλειοψηφία των υποχρεώσεων που τρέχουν και αφορούν εκκρεμούσες οφειλές προς ποδοσφαιριστές.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός : Ματσάρα και… Μπεργκ στην εκπνοή (vid)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός : Ματσάρα και… Μπεργκ στην εκπνοή (vid) 803 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέραν των άλλων, το «τριφύλλι» μπορεί να λάβει μεγάλη «ανάσα» σωτηρίας «πατώντας» πάνω στην διάταξη της UEFA για τους κανονισμούς αδειοδότησης (άρθρο 57 – παράγραφος 5) που αναφέρει ότι: «Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο αδειοδοτούμενος μπορεί να αιτηθεί να εισαχθεί σε εθελούσια συμφωνία με το οικονομικό όργανο της UEFA, ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ισολογισμού του».

Σύμφωνα με τη «Live Sport», ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συνεννόηση με την Super League, ούτως ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η εν λόγω διάταξη που δεν έχει συμπεριληφθεί στους αντίστοιχους κανονισμούς της ΕΠΟ και δίνει μια περίοδο χάριτος τριών ετών σε συλλόγους που αντιμετωπίζουν ειδικές συνθήκες.

Οι «ειδικές συνθήκες» θα πρέπει να αποδειχθούν από πλευράς Παναθηναϊκού, με τους ιθύνοντες να ετοιμάζουν φάκελο ο οποίος θα υποδεικνύει με στοιχεία την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, ώστε να υπαχθεί το «τριφύλλι» στο εν λόγω μέτρο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι «πράσινοι» θα προσκομίσουν τον φάκελο στην λίγκα, η οποία με τη σειρά της θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αποφευχθεί κάθε δυσμενές σενάριο. Βέβαια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν και ορισμένες φωνές σε λίγκα και ΕΠΟ που αντιτάσσονται με τις εν λόγω ενέργειες, ωστόσο η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ καθώς στην αντίθετη περίπτωση, τα προβλήματα που θα ανακύψουν σε τυχόν αδυναμία συμμετοχής του Παναθηναϊκού θα επηρεάσουν άπαντες.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close