ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

«Ντέγιαν γύρνα σπίτι, είσαι ένας από εμάς» (pics & vids)

Το βράδυ της 18ης Μαρτίου του 2004, το κλειστό του Σπόρτινγκ μετατράπηκε σε τόπο λατρείας και «πράσινης» κατάθεσης ευγνωμοσύνης για την επιστροφή του Ντέγιαν Μποντιρόγκα μπροστά στο κοινό που αγάπησε και αποθέωσε.

«Ντέγιαν γύρνα σπίτι, είσαι ένας από εμάς» (pics & vids)

Το θεμελιώδες συμπέρασμα που βγαίνει μέσω της μελέτης της ιστορικής πορείας του μπασκετικού Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που ακούστηκε η κόρνα της λήξης στον τελικό του Παρισιού μέχρι την «κατοχύρωση» του προσωνυμίου «εξάστερος» ως και τις ημέρες μας είναι το εξής:

Ο μύθος του Παναθηναϊκού χτίστηκε μέσω του «δούναι και λαβείν», με τον σύλλογο να δίνει την ευκαιρία σε μεγάλες μορφές του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ να μεγαλώσουν τον δικό τους μύθο και συνάμα να βοηθήσουν ώστε το τμήμα να ανέβει ένα «κλικ» πιο ψηλά, κάθε φορά που τους εμπιστευόταν.

Ένας από τους κύριους εκφραστές αυτής της αλληλεπίδρασης ήταν και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο οποίος τίμησε και με το παραπάνω τη φανέλα με το «τριφύλλι» στις τέσσερις σεζόν που αγωνίστηκε εδώ, λαμβάνοντας… x5 (όσοι ήταν και οι τίτλοι που κατέκτησε) τα οφέλη της συνύπαρξης του με το τριφύλλι. Το brand name του Παναθηναϊκού και το αντίστοιχο του Παναθηναϊκού έκαναν πολλά βήματα προόδου στο διάστημα της συμπόρευσής τους.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.286 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πλέον, στα 45 του, ο γεννημένος στο Ζρένιανιν της Σερβίας, μάλλον θα σου πει το εξής, εάν τον ρωτήσεις. Πέραν των τίτλων, των χρημάτων και των υψηλών μπασκετικών παραστάσεων, αυτό που μένει στο τέλος, όταν τα φώτα σβήσουν, είναι οι στιγμές.

Σε αυτόν τον τομέα, ο Ντέγιαν πήρε κάτι παραπάνω από άριστα, διαμορφώνοντας μια μυθική σχέση αγάπης με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που είχε σαν πρώτη πράξη τους αλησμόνητους πανηγυρισμούς στο ΣΕΦ το ’99, πέρασε από Θεσσαλονίκη και Μπολόνια και κατέληξε -σαν πρώτη στάση- στο κλειστό του Σπόρτινγκ, μια ημέρα σαν σήμερα στις 18 Μαρτίου του 2004.

Εκείνο το βράδυ της 18ης Μαρτίου του 2004 το κλειστό του Σπόρτινγκ γέμισε ασφυκτικά. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έλαβαν από νωρίς τις θέσεις τους για να υποδεχθούν και να καλωσορίσουν έναν από τους σημαντικότερους καλαθοσφαιριστές που φόρεσαν και τίμησαν την πράσινη φανέλα.

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα επέστρεφε στο μέρος που, όπως ο ίδιος δεν διστάζει να παραδεχθεί σε κάθε ευκαιρία, αγάπησε όσο λίγα πράγματα στη ζωή του, αυτή τη φορά όμως, με διαφορετικά χρώματα, εκείνα της Μπαρτσελόνα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, μετέτρεψαν το κλειστό σε… τόπο λατρείας για τον «Ντέκι» που, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν η εξέδρα φώναζε εν χορώ το όνομά του.

Ο κόσμος φρόντισε να μεταφέρει με… βροντερό τρόπο το αίτημά του προς τον Μποντιρόγκα, καθώς εκτός από το σύνθημα-μήνυμα προς τη διοίκηση: «Φέρε τον Ντέγιαν πίσω Γιαννακόπουλε…», σηκώθηκε και το αξέχαστο πανό που ανέφερε: «Είσαι ένας από εμάς, γύρνα σπίτι…».

Εκείνο το βράδυ, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει με άνεση το «διπλό» που οδήγησε στον αποκλεισμό των «πρασίνων» από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Κι όμως, το γεγονός αυτό φαίνεται πως δεν ενόχλησε στην ουσία κανέναν, καθώς όλα τα «βλέμματα» ήταν «στραμμένα» στον έναν και μοναδικό «Ντέκι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.