ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τα πέντε βήματα της κυβέρνησης για να προχωρήσει το πρότζεκτ Γιαννακόπουλου

Oι επόμενες κινήσεις, τα σημεία-κλειδιά και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να προχωρήσει το σχέδιο για το ΟΑΚΑ.

Τα πέντε βήματα της κυβέρνησης για να προχωρήσει το πρότζεκτ Γιαννακόπουλου

Η εφημερίδα Live Sport παρέθεσε αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει από την πλευρά της η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του πλάνου για το Athens Alive OAKA που αφορά άμεσα και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αρχικά, το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει αφορά την εξαίρεση του ΟΑΚΑ από το υπερταμείο, ώστε να παραμείνει στην ΓΓΑ και να προχωρήσει η ενοικίαση του στην κοινοπραξία Γιαννακόπουλου και επενδυτών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η τρόικα, η οποία έχει άμεσο λόγο σε όλα τα επενδυτικά πλάνα, φέρεται να έχει δώσει τη συγκατάθεσή της.

Έπειτα, μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις για το παραχωρητήριο του ΟΑΚΑ και η συμφωνία. Το επενδυτικό σχήμα θέλει να εξασφαλίσει από τη μία πλευρά και να καταστήσει κερδοφόρα την επιχείρησή της, ενώ η κυβέρνηση θα κινηθεί στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να λάβει χώρα μέσω των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου. Το εν λόγω σκέλος αναμένεται να το αναλάβει μια ομάδα εργασίας που θα συσταθεί από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ σε αυτή θα μετέχουν και άνθρωποι του πρότζεκτ, ώστε να θωρακιστεί νομικά.

Εξέχουσα σημασία θα παίξει η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Άπαντες θέλουν να προχωρήσουν οι έννομες διαδικασίες στον μικρότερο δυνατό χρόνο και να μην κολλήσει το πρότζεκτ στο εγγενές πρόβλημα της ελληνικής πραγματικότητας. Γι αυτό θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί η επένδυση για το ΟΑΚΑ στην διαδικασία που είχε ψηφιστεί το 2014, η οποία δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια στις επενδύσεις που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τη χώρα.

Τέλος, το επενδυτικό σχήμα του Γιαννακόπουλου σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να στεγαστούν σύλλογοι, φορείς και οργανισμοί που τώρα εξυπηρετούνται στους χώρους του ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια των εργασιών για την αναμόρφωση των εγκαταστάσεων. Μπορεί αυτή τη στιγμή η προοπτική αυτή να απέχει αρκετά, ωστόσο η ομάδα Γιαννακόπουλου σε συνεργασία με την κυβέρνηση αναμένεται να μεριμνήσει και για την τακτοποίηση των ζητημάτων που θα προκύψουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.