ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Μάικ Τζέιμς: Η αλλαγή που του «πάει» και το στοιχείο που παλεύει να φτιάξει

Η ανάλυση της εμφάνισης του Μάικ Τζέιμς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, οι διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και το μοναδικό «μελανό» σημείο στην στατιστική του.

Μάικ Τζέιμς: Η αλλαγή που του «πάει» και το στοιχείο που παλεύει να φτιάξει

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 91-71 του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας με σχετική άνεση στην 16η νίκη του στην Euroleague. «Πυλώνες» αυτής της επιτυχίας ήταν το δίδυμο Καλάθη – Σίνγκλετον, με εμφατική παρουσία στις δύο άκρες του παρκέ, αλλά και η συνολική εμφάνιση της ομάδας στην άμυνα, ιδίως στο δεύτερο μέρος.

Κομμάτι του εν λόγω αποτελέσματος πιστώνεται και στον Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ, σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς δεν είχε συγκομιδή πόντων που «θαμπώνει», αλλά λειτούργησε εξαιρετικά σε έναν ρόλο που φαίνεται εκ πρώτης όψεως να είναι… αντίθετος του στυλ παιχνιδιού του. Το «τόσο όσο».

Η ποιότητα του Τζέιμς είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και η ικανότητά του στο να παίρνει την ομάδα στις «πλάτες» του τόσο στα κρίσιμα σημεία, όσο και όταν χρειάζεται την εξτρά ώθηση για την αντεπίθεση, όπως έκανε εξάλλου και στη Μάλαγα, δίνοντας το σύνθημα για την ανατροπή του -12 και εν συνεχεία τη «μπαγκέτα» στον Ρίβερς.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.972 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο εκρηκτικός και εξαιρετικά ικανός σκόρερ, Τζέιμς, έχει καταφέρει να τιθασεύσει ένα μεγάλο μέρος της έμφυτης ορμής του για χάρη του συνόλου, γεγονός που φάνηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια με τη Μάλαγα και τον Ερυθρό Αστέρα, κυρίως στο χθεσινό. Το παράδοξο είναι πως μπόρεσε να υπηρετήσει εξαιρετικά τον εν λόγω ρόλο και να αποτελέσει επί του πρακτέου έναν άσο στο μανίκι του Πασκουάλ. Τι εννοούμε;

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άκρως… οικονομικός κόντρα στους Σέρβους. Μπορεί να συμπλήρωσε 20λεπτη παρουσία στο παρκέ, όμως πήρε μόλις επτά σουτ, ευστόχησε στα τέσσερα (3/4 διπ., 1/3 τριπ) με αξιοπρεπέστατα ποσοστά, καταγράφοντας εννέα πόντους. Το αξιοσημείωτο είναι ότι «έφτιαξε» παραπάνω πόντους απ’ όσους έβαλε με τις 5 ασίστ που μοίρασε, ενώ κατέβασε και τρία ριμπάουντ.

Σε ένα ματς το οποίο ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε των αντιπάλων του και δεν ένιωσε απειλή παρά για… 2-3 επιθέσεις, στο διάστημα που οι Σέρβοι μείωσαν στο -4, ο Μάικ Τζέιμς απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί υπό αυτές τις συνθήκες, αγωνιζόμενος σε στυλ… τόσο-όσο, γεγονός που μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στον Τσάβι Πασκουάλ εν όψει της συνέχειας.

Έπειτα από το δεύτερο ντεμπούτο του με τα «πράσινα», ο ίδιος αναρωτήθηκε το εξής στο Twitter: «Πρέπει να βρούμε τρόπο για το πως θα χωρέσω στο ρόστερ», γεγονός που φαίνεται να λύνεται τέσσερα ματς αργότερα. Τόσο ο Πασκουάλ, όσο και ο Καλάθης δεν παύουν να αναδεικνύουν τη σημασία που έχει για ένα ρόστερ η παρουσία του Τζέιμς, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος διαθέτει την ικανότητα να προσαρμοστεί στις συνθήκες που τον θέλουν περισσότερο team player, παρά πρωταγωνιστή.

Οι προσπάθειες που πήρε με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν το μίνιμουμ στις πέντε συμμετοχές που έχει καταγράψει στην Ευρωλίγκα με το «τριφύλλι». Στη Χίμκι σούταρε 13 φορές (11 πόντοι), με τον Ολυμπιακό 10 (9 πόντοι) με τη Ρεάλ Μαδρίτης 16 (23 πόντοι), με τη Μάλαγα 11 (10 πόντοι) και εχθές είχε 9 πόντους από 7 σουτ.

Το μοναδικό «μελανό» του σημείο δεν είναι άλλο από τα ποσοστά πίσω από τη γραμμή των 6.75μ, με τον ίδιο να προσπαθεί αρκετά ώστε να βρει ρυθμό και να ξεπεράσει το ένα εύστοχο ανά ματς. Αυτό το 11.5% ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων είναι το μοναδικό στοιχείο που «χαλάει» τα stats του, καθώς στα δίποντα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικός (71%, 22/31) και στις βολές είναι… ΟΚ.

Προφανώς και ο ίδιος δεν… χωνεύει αυτό το 3/26 που βλέπει στους αριθμούς του, ωστόσο καταφέρνει να ισοσκελίζει την απόσταση, βρίσκοντας λύσεις μέσα από τη γραμμή, στα σουτ δύο πόντων. Ωστόσο όλα συνηγορούν ότι με τον καιρό, θα καταφέρει να βρει το χέρι του και τον ρυθμό του, «διορθώνοντας» το μοναδικό «ψεγάδι» στην επιθετική στατιστική του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...