Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σκοπεύει να κάνει μια αλλαγή η οποία θα βοηθήσει πολλές ΠΑΕ που έχουν πρόβλημα να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πράσινη, το Τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ σκοπεύει να καταργήσει τον υποβιβασμό σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί.

Μια αλλαγή η οποία αν μη τι άλλο θα βολέψει και τον Παναθηναϊκό, καθώς οι πράσινοι βρίσκονται τον τελευταίο καιρό στο προσκήνιο λόγω των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την ομάδα και ελλοχεύει ο κίνδυνος μέχρι και για υποβιβασμό.

Για να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού (που ΔΕΝ εμπεριέχεται στον Κανονισμό Αδειοδότησης, άρα μπορεί να αλλάξει με μια απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ), πρέπει να το αποφασίσει αρχικά η Super League με την θετική ψήφο των ¾ των μελών της, να το εισηγηθεί η λίγκα στην ομοσπονδία και εν τέλει η ΕΠΟ να πάρει την απόφαση.

Η λίγκα, εξάλλου, ζήτησε και παράταση 15 ημερών για την κατάθεση των φακέλων, δηλαδή αντί για 31 Μαρτίου να δοθεί περιθώριο στις ΠΑΕ ως τις 15 Απριλίου.

Πλέον, μένει να δούμε αν όντως πάρει σάρκα και οστά αυτή η απόφαση, αλλά και το ποιες ομάδες θα επωφεληθούν από αυτή.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS