ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΑΚΑΜΠΙ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 75-76

Τριφυλλάρα από ατσάλι, μαγικός ο Τζέιμς!

Ο Μάικ Τζέιμς έκανε... όργια στο παρκέ (27π), ο Ίαν Βουγιούκας ήταν φοβερός (16π), με τους δύο -συν τον Σίνγκλετον (9π, 10ρ) να παίρνουν από το χεράκι τον -σε γενικές γραμμές κακό επιθετικά- Παναθηναϊκό στον δρόμο για ένα τεράστιο διπλό στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ (76-75).

Τριφυλλάρα από ατσάλι, μαγικός ο Τζέιμς!

Ο Κρις Σίνγκλετον συνέχισε από εκεί που το άφησε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ανοίγοντας το σκορ με τρίποντο, για να έρθει η απάντηση του Παραχούσκι που πήρε από το χέρι τη Μακάμπι δίνοντάς της το πρώτο της προβάδισμα στο σκορ (7-5, 2′), σε ένα παιχνίδι που εξ αρχής έμοιαζε να είναι στα μέτρα της ομάδας του Πασκουάλ.

Μέσω της συγκέντρωσης στην άμυνα και των σωστών επιλογών στην επίθεση (ελέω Τζέιμς), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «χτίσει» ένα πειστικό +7 (11-18) στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, δείχνοντας να ελέγχει την κατάσταση. Ο έξαλλος Σπάχια κάλεσε τάιμ άουτ, το οποίο φαίνεται ότι αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κακή αντίδραση του «τριφυλλιού» από το 6ο έως το 10ο λεπτό και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +2 (20-18).

Τα δεδομένα που είχε… καταθέσει ο Παναθηναϊκός μέχρι τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου άλλαξαν άρδην, προς το χειρότερο, καθώς ο Ντι Μπαρτολομέο που είχε περάσει ως αλλαγή «πλήγωνε» την «πράσινη» άμυνα, με βοήθεια από Κόουλ και Τάιους. Κάπως έτσι, το -2 έγινε -7 (22-27) και στη συνέχεια +10 (35-25).

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ επιδίδονταν σε… φθηνά λάθη, ενώ οι επιλογές τους στην επίθεση γίνονταν υπό βιασύνη και υπό αυστηρή επιτήρηση της άμυνας της Μακάμπι, με εξαίρεση ένα ξέσπασμα του Παππά. Εκεί όπου το ματς φάνηκε πως εκτροχιάζεται, ο Πασκουάλ επιστράτευσε τον Ίαν Βουγιούκα και άπαντες στόχευσαν τον έμπειρο σέντερ ο οποίος δεν τους απογοήτευσε. Έβαλε δύσκολα καλάθια και το κυριότερο ήταν… τυπικός στις βολές, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους (από 0/6, 5/11 βολές στο ημίχρονο) βοηθώντας στο να μαζευτεί η διαφορά στο -6 (41-35).

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να συμμαζέψει κάπως τα πράγματα λίγο πριν το ημίχρονο, καθώς από το 6′ έως το 17′ πλήρωνε την αστοχία του στις βολές και στην περιφέρεια (2/8 τριπ. στο 20′) και τη μη αξιοποίηση των ριμπάουντ (9 επιθετικά) επιτρέποντας στη Μακάμπι να φτάσει σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά, προτού έρθει η μίνι αντίδραση από το τριφύλλι. Τζέιμς (11π) και Βουγιούκας (8π) αποτέλεσαν τα στηρίγματα της «πράσινης» επίθεσης.

Η αστοχία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Βουγιούκα να πηγαίνει στον πάγκο με τέσσερα φάουλ και τον Ρίβερς να αστοχεί σε συνεχόμενα σουτ, δίχως να του βγαίνει το οτιδήποτε στο ματς. Από την άλλη πλευρά, ο Κέιν έδινε νέο «αέρα» στη Μακάμπι η οποία διατήρησε τη διαφορά των έξι πόντων μέχρι να μιλήσει ο Τζέιμς. Ο Αμερικανός μπορεί να μην έβαζε τις βολές αλλά με φοβερές… trademark εκτελέσεις έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό (46-47).

Ο Κέιν διατηρούσε με… νύχια και με δόντια το προβάδισμα της Μακάμπι, με τον Αμερικανό να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, μέχρι να μιλήσει εκ νέου ο Καλάθης που με εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση πήρε τον Παναθηναϊκό από το «χεράκι» με τον Τζέιμς να φτάνει τους 18 συνεχίζοντας τα… δικά του από την περιφέρεια (54-56), με τον Κέιν να δίνει… φιλί ζωής στην ομάδα του σε ένα… ντέρμπι από τα παλιά με συνεχείς εναλλαγές και τη Μακάμπι στο +2 στο δεκάλεπτο (58-56).

Στην κρίσιμη τελική ευθεία, μια αγκωνιά πάνω στον Καλάθη αποσυντόνισε τόσο τον ίδιο όσο και τον Παναθηναϊκό που με τον Νικ μεταξύ πάγκου και παρκέ έχασε τη συγκέντρωσή του, παραμένοντας άστοχος από την περιφέρεια, με τον Τζέιμς βέβαια να συνεχίζει το… βιολί του, διατηρώντας την ομάδα εντός διεκδίκησης του ματς (65-61, 35′). Ο Βουγιούκας μπήκε στο ματς δίνοντας λύσεις στα δύο κομμάτια του παρκέ και ο Καλάθης επέστρεψε στο παιχνίδι για τα τελευταία κρίσιμα λεπτά (65-64, 35′).

Βλέποντας ότι ο Ρίβερς δεν μπορούσε με… τίποτα να συνδεθεί με το καλάθι (0/8) ο Πασκουάλ πήρε την απόφαση να παίξει με τρία γκαρντ και τον Βουγιούκα στο ”5”, με τον συγκινητικό Ίαν να δίνει τα διαπιστευτήριά του στο ματς, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να περάσει μπροστά στα τρία λεπτά πριν από τη λήξη (67-68), με κάρφωμα του Παππά. O Ίαν ήταν αλάνθαστος από τις βολές αλλά ο Κόουλ με δύο μεγάλες επιθέσεις έφερε τη Μακάμπι μπροστά στο 1:20 (71-70), αλλά ο φοβερός Τζέιμς με καλάθι στην τελευταία επίθεση υπέγραψε ένα μεγάλο διπλό!

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-35, 58-56, 75-76

MAKAMΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ