ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 66-96

«Περίπατος» στα Τρίκαλα με «υπογραφή» Θανάση – Μήτογλου!

Άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από την έδρα των Τρικάλων (96-66), με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να διευρύνει το αήττητο σερί της στην Basket League, με σόου του Θ. Αντετοκούνμπο (25π), εξαιρετικό Μήτογλου (20π), διψήφιο Παππά (10π) και θετικό Καλαϊτζάκη (5π, 4ρ, 3ασ. σε 22΄)

«Περίπατος» στα Τρίκαλα με «υπογραφή» Θανάση - Μήτογλου!

Παρά το γεγονός πως στο κλειστό των Τρικάλων η ουραγός της βαθμολογίας (3-16) αντιμετώπιζε την πρώτη και αήττητη ομάδα του Πασκουάλ (19-0), υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον σχετικά με την τακτική αντιμετώπιση του ματς από τους δύο προπονητές.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε στην… 11άδα του (πέντε απουσίες) έναν σουτέρ, τον Νίκο Παππά (Λοτζέσκι, Ρίβερς, Ντένμον, Τζέιμς εκτός) και έπρεπε να αντιμετωπίσει την αναγκαστική επιλογή του κόουτς των γηπεδούχων (άμυνα ζώνης), καθώς εκτός της πρώτης πεντάδας, στον πάγκο των Τρικάλων υπήρχαν μόλις τέσσερις δηλωμένοι παίκτες.

Η άμυνα ζώνης δίνει, παραδοσιακά, αρκετές ευκαιρίες για ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν μετά από το αρχικό «μούδιασμά» τους οι Παππάς και Λεκαβίτσιους για το πρώτο προβάδισμα του Παναθηναϊκού (3-11), σκορ που αύξησε το πείσμα των Τρικάλων, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τρόπους από μέση απόσταση, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -5 (15-20).

Τα ποσοστά του Παναθηναϊκού στην περιφέρεια δεν ήταν αυτά που θα περίμενε ο Πασκουάλ (4/11) και επέλεξε να δώσει βάρος στη ρακέτα με τη χρησιμοποίηση του Βουγιούκα, ρίχνοντας παράλληλα στο παρκέ τον νεαρό Καλαϊτζάκη, ο οποίος κατέγραψε 9:40 συμμετοχής στο πρώτο ημίχρονο, συνεισφέροντας με πέντε πόντους. Ο Βουγιούκας ανέλαβε ρόλο… πλέι μέικερ ρακέτας, φτιάχνοντας φάσεις για τους Μήτογλου (7π) και Θανάση για το +8 του ημιχρόνου (33-41) με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί προβάδισμα δίχως να έχει βρει ρυθμό ή πατήσει ακόμη το «γκάζι».

Οι γηπεδούχοι επέμειναν στη ζώνη, μην έχοντας πολλές επιλογές και με τη σειρά τους οι «πράσινοι» άρχισαν να βρίσκουν περισσότερες λύσεις από την περιφέρεια, με τη μεγαλύτερη δυνατή πολυφωνία. Κάπως έτσι αύξησαν σταδιακά το προβάδισμά τους, με μια πιο προσεκτική προσέγγιση στην άμυνα, δίχως να φορτσάρουν στην επίθεση. Ο Σίνγκλετον προσέφερε τρία «πακέτα» τριών πόντων (δύο άμεσα και ένα έμμεσο) και στη συνέχεια πήρε τη μπαγκέτα ο Θανάσης, που έφτασε τους 14 πόντους και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +17 (49-66). Αν δεν υπήρχε ο… εξωπραγματικός Φιλντς για τα Τρίκαλα (έπαιζε… μόνος του στην επίθεση – 28π στο 30′), η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί, οι γηπεδούχοι είχαν καταβληθεί από την υπερπροσπάθεια και ο Παναθηναϊκός δίχως ιδιαίτερο κόπο άρχισε να προσφέρει θέαμα, με τον Θανάση να τελειώνει θεαματικά τις φάσεις που έφτιαχναν οι συμπαίκτες του (20π στο 33′, 51-76), ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους στο σκορ, τον Μήτογλου να τον ακολουθεί και τον Καλαϊτζάκη να συνεχίζει να γράφει χρόνο στο παρκέ, έχοντας κάτι παραπάνω από θετική παρουσία

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 33-41, 49-66, 66-96

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE