ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Εντεκα χρόνια από τη δολοφονία Φιλόπουλου

Σαν σήμερα, το 2007 ο Μιχάλης Φιλόπουλος έπεφτε νεκρός από μαχαιριές στη Λεωφόρο Λαυρίου, μετά το ραντεβού θανάτου ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Εντεκα χρόνια από τη δολοφονία Φιλόπουλου

Μόλις στα 25 του χρόνια, ο Φιλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή, όντας… έρμαιο στις ορέξεις λυσσασμένων χουλιγκάνων. Δυστυχώς, ακόμη κι έπειτα από ένα τέτοιο γεγονός, όλα αυτά όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει, αλλά συνεχίζονται και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι από τύχη δεν έχει υπάρξει κι άλλος νεκρός.

Το ραντεβού αυτό είχε κανονιστεί αρκετές μέρες πριν με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους. Περίπου 300 άνθρωποι συναντήθηκαν και ενεπλάκησαν σε πολύ σοβαρά επεισόδια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Φιλόπουλου, με το περιστατικό, μάλιστα, να καταγράφεται από κάμερα κινητού.

Για την υπόθεση αυτή, βρίσκονται στη φυλακή τέσσερα άτομα από τους 27 κατηγορούμενους. Πρόκειται για τους Χρήστο Σακάτη, Βασίλη Ρουμπέτη, Νίκο Βαγιόπουλο και Βασίλη Ψυκάκο.

Ο Σακάτης καταδικάστηκε σε 16ετή κάθειρξη με μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας, ο Ρουμπέτης που πρωτόδικα είχε αθωωθεί (έχοντας εκτίσει 18 μήνες προφυλάκισης), καταδικάστηκε με 12ετή καθειρξη για απλή συνέργεια λόγω ελαφρυντικών, ενώ οι Βαγιόπουλος και Ψυκάκος καταδικάστηκαν με 10ετή κάθειρξη.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενος βρισκόταν και ο νυν πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και Γ’ Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Μιχάλης Κουντούρης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE