ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 75-56

Μαέστρος Καλάθης, ασταμάτητος Παναθηναϊκός!

Ο Νικ Καλάθης έβγαλε άλλο ένα double - double από το «καπέλο» του (17π, 10ασ.), ο Άντριαν Πέιν ήταν εξαιρετικός (12π, 8ρ) και ο Παναθηναϊκός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις εντός έδρας υποχρεώσεις του για τη regular season στο «καυτό» ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 75-56 της Βαλένθια.

Μαέστρος Καλάθης, ασταμάτητος Παναθηναϊκός!

Άμυνα υπέρ… πάντων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικός στα «μετόπισθεν» απαγορεύοντας στη Βαλένθια να σκοράρει και παράλληλα να κάνει εύκολα λάθη. Κι αν στην αρχή δεν υπήρχε ρυθμός στην επίθεση, μετέπειτα βρέθηκε, με τον Τζέιμς να κλέβει μπάλες, τον Καλάθη να μοιράζει δίχως… όρια ασίστ και τον Θανάση να τελειώνει εντυπωσιακά τις φάσεις. Κάπως έτσι σημειώθηκε το 11-3, το οποίο μετά από λίγο έγινε… 20-6 υπέρ του Παναθηναϊκού με τρίποντο του Κρις Σίνγκλετον, προτού μαζευτούν κάπως τα πράγματα από τη Βαλένθια για το 23-13 του δεκαλέπτου, με τους Ισπανούς να σκοράρουν κυρίως με τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει τον ρυθμό του και έδειχνε πως θα μπορούσε κάλλιστα να πατήσει γκάζι, αλλά ο Πασκουάλ προτίμησε να ανοίξει το ροτέισον και μέχρι να βρουν οι… παγκίτες τα πατήματά τους, το σκορ έγινε 25-23 με τον Χλίνασον να δίνει λύσεις. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Άντριαν Πέιν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το «τάισμα» των κοντών και από τη μια πλευρά έβαλε κρίσιμους πόντους (6) και στην αντίπερα όχθη μάζεψε πέντε ριμπάουντ, κρύβοντας τον «ήλιο» στον Πλάις. Η συνεισφορά του Πέιν αναγνωρίστηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού οι οποίοι τον χειροκρότησαν θερμά, καθώς κατά ένα μεγάλο ποσοστό ήταν δικό του έργο το 40-31 του ημιχρόνου.

Σε γενικές γραμμές, οι «πράσινοι» παρά τις αλλαγές, είχαν υπό τον έλεγχό τους το παιχνίδι, καθώς ο Γκιστ επανήλθε στις καλές εμφανίσεις (8π ημίχρονο), ο Πέιν έδωσε μεγάλη βοήθεια από τον πάγκο, ο Θανάσης ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση και ο Καλάθης όδευε προς ένα ακόμη double double. Πάντως στο πρώτο κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες φάνηκαν σαν να… έσβησαν, με τους «πράσινους» πάντως να διατηρούν διψήφιο προβάδισμα δίχως να ταλαιπωρούνται (53-36, 25′) με σούπερ Καλάθη, δίνοντας χαρά στους 14.000+ οπαδούς τους. Οι Ισπανοί πάντως θέλησαν να συμμαζέψουν την κατάσταση, ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς η διψήφια διαφορά έμεινε μέχρι το 30′ (57-47) και θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη εάν δεν υπήρχε το «ψεγάδι» του 50% των βολών.

Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός ήταν να διατηρήσει τα κεκτημένα του, κάτι που έκανε με μπροστάρη τον Καλάθη, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε ασταμάτητος και κάθισε στον πάγκο με το double-double ανά χείρας (64-53, 35′) έχοντας 17 πόντους και 10 ασίστ. Ο Πασκουάλ πάντως πήρε τάιμ άουτ γιατί έβλεπε ότι οι υπόλοιποι δεν είχαν τους ίδιους ρυθμούς στην επίθεση και στην επαναφορά βρήκε αυτά που ήθελε μέσω του Πέιν που έκανε το καλύτερο του ματς με τα «πράσινα» και του Τζέιμς που… καθάρισε το παιχνίδι με τα δύο του τρίποντα (70-53, 37′). Στο φινάλε, ο Άντριαν Πέιν πήρε την κατάσταση πάνω του και έφτιαξε ακόμη περισσότερο τα νούμερά του, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει το ματς κοντά στο +20.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 40-31, 57-47, 75-56

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ