ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 84-63

«Blackjack» με Ντένμον πριν από το Μιλάνο

Ο Παναθηναϊκός διεύρυνε το αήττητο σερί του στην Basket League (21/21) επικρατώντας 84-63 του Άρη στο ΟΑΚΑ, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψή του στο Μιλάνο για το φινάλε της regular season στην Ευρωλίγκα. Πρωταγωνιστές οι Ντένμον (18π) και Μήτογλου (11π), θετικοί οι Παππάς και Θανάσης (9π.)

«Blackjack» με Ντένμον πριν από το Μιλάνο

Ο Μπράις Ντουβιέ δήλωσε την παρουσία του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ (3-5) για να λάβει τις κατάλληλες απαντήσεις από τον Μάρκους Ντένμον. Ο Αμερικανός γκαρντ παρέμεινε στο παρκέ σε όλη την πρώτη περίοδο, κερδίζοντας με το σπαθί του χρόνο συμμετοχής από τον Πασκουάλ, που έβλεπε τον παίκτη του να αρχίζει εξαιρετικά, έχοντας ήδη 11 πόντους στο 10′. Με τη συνδρομή του Ντένμον, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +4 (15-11) και λίγο αργότερα, ο Νικ Καλάθης φρόντισε να προσθέσει κι άλλους πόντους στη διαφορά, κλείνοντας το δεκάλεπτο με τρίποντο (27-18) και συγκομιδή πέντε πόντων.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου φάνηκε σαν να μπαίνει «φρένο» στον επιθετικό οίστρο του «τριφυλλιού», προτού αναλάβει δράση ο Παππάς από το 12ο λεπτό και έπειτα, ξεμπλοκάροντας την ομάδα, (34-20), με τους Καλάθη και Γκιστ να φέρνουν τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της (37-20) στου δρόμου τα μισά για το ημίχρονο. Ο Βαγγέλης Αγγέλου, βλέποντας το ματς να ξεφεύγει εντελώς από τα χέρια του Άρη, κάλεσε τάιμ άουτ και στην επαναφορά, οι Προύιτ και Μποχωρίδης «ψαλίδισαν» τη διαφορά από την περιφέρεια (37-28), με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να αποκαθιστά με… στυλ, έστω τον διψήφιο αριθμό της (41-30, 20′).

Ένα από τα θέματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός ήταν η αστοχία του από τη γραμμή των βολών. Από τη στιγμή που οι «πράσινοι» διόρθωσαν τα ποσοστά τους, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη προσήλωση που επέδειξαν στην άμυνα, άφησαν πίσω τους για τα καλά τον Άρη. Ο Μάρκους Ντένμον «σφράγισε» τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στους 18, ο Ντίνος Μήτογλου μπήκε αποφασισμένος για να προσφέρει (11π στο 30′) και οι «πράσινοι», σκοράροντας άκοπους πόντους από τις βολές (επεδίωκαν τις επαφές), μετέτρεψαν το +11 σε +27 (69-42), με τον Μήτογλου να υπογράφει με φοβερό μπάζερ μπίτερ τρίποντο.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης δεν άφηνε κανένα περιθώριο για τον τελικό νικητή, μετατρέποντας το τελευταίο δεκάλεπτο σε περίοδο δοκιμών για τους δύο προπονητές, ιδίως για τον Πασκουάλ που είχε αρχίσει να βάζει στο μυαλό του το παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης με την Αρμάνι στο Μιλάνο. Ο Άρης έκανε την προσπάθεια μείωσης της διαφοράς μέσω του Πουλιανίτη και της περιφέρειας, ωστόσο η αντίδραση του Βουγιούκα παγίωσε τη διαφορά κοντά στους 25 πόντους (81-55, 38′), ενώ στο παρκέ είχε περάσει και ο νεαρός Καλαϊτζάκης. Έπειτα από αρκετές άστοχες προσπάθειες, ο Γκάμπριελ αποθεώθηκε από τον κόσμο ευστοχώντας σε τρίποντο, για το τελικό 84-63.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 41-30, 69-42, 84-63

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΑΡΗΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ