ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η (νέα) διαιτητική ασέβεια και τα κρίσιμα για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τα νέα διαιτητικά σφάλματα εις βάρος του Παναθηναϊκού, αλλά και για τις εξαιρετικά κρίσιμες μέρες για το «αύριο» του «τριφυλλιού».

Η (νέα) διαιτητική ασέβεια και τα κρίσιμα για τον Παναθηναϊκό

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε τη διάθεση να παλέψει το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και να αγωνιστεί για την τιμή του και το όνομά του, όμως για μια ακόμη φορά μπήκε… απαγορευτικό στον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του. Έπειτα από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για το «τριφύλλι» που μπλόκαρε την Ένωση, έχασε ευκαιρίες και έδειξε ότι παρά το γεγονός ότι ήταν αουτσάιντερ θα «χτυπούσε» το ματς, ήρθε πρώτα το γκολ του Αραούχο (τρομερή κλάση ο Αργεντινός) και στη συνέχεια η απόφαση του διαιτητή Θάνου να αποβάλλει τον Ινσούα και επί της ουσίας και πει «stop» στους «πράσινους» σε όποια διάθεση είχαν για αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Κακά τα ψέματα, στη συνέχεια και απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός. Δεν είχε αυτή τη δυνατότητα και φάνηκε στο γήπεδο.

Κανείς δε λέει ότι αν ο Παναθηναϊκός δεν έμενε με 10 ποδοσφαιριστές θα έπαιρνε σίγουρα το παιχνίδι. Ίσως και να έχανε. Αλλωστε, πίσω στο σκορ βρισκόταν, παρά την πολύ καλή του εμφάνιση. Θα είχε, αναμφίβολα, όμως την ευκαιρία να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ και να διεκδικήσει κάτι καλό από το ματς. Η έλλειψη σεβασμού που έδειξε ο Θάνος και η διάθεσή του εξ’ αρχής να σφυρίξει έδρα (κίτρινες σε Κουρμπέλη, Ινσούα, αποβολή, φάουλ που δε δόθηκαν στο τριφύλλι και πεντακάθαρο πέναλτι στον Βράνιες) είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές και φέτος για τον απροστάτευτο απ’ όλες τις πλευρές Παναθηναϊκό. Δυστυχώς, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτά τραβάς όταν διοικητικά είσαι από αδύναμος μέχρι εξαφανισμένος. Ας είμαστε ειλικρινείς: Ο Θάνος ήθελε χθες να ευνοήσει την ΑΕΚ ή αν θέλετε να αδικήσει κατάφορα τον “μικρό” διοικητικά Παναθηναϊκό. Οποιος καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο και είδε τη συμπεριφορά που είχε εξ αρχής ο εν λόγω ρέφερι απέναντι στους “πράσινους” το καταλαβαίνει. Δε θέλει και πολύ μυαλό…

Το ντέρμπι πέρασε. Η ήττα ήρθε, έστω και με αυτόν τον τρόπο. Πλέον, η προσοχή είναι στραμμένη αλλού και στο κρίσιμο τριήμερο που έρχεται για το παρόν και το μέλλον του κλαμπ. Αναφερόμαστε, φυσικά, στα της αδειοδότησης. Θυμίζουμε ότι η προθεσμία για την κατάθεση φακέλου έχει εκπνεύσει και θεωρητικά ο Παναθηναϊκός είναι υποβιβασμένος!

Όπως δήλωσε, όμως, χθες ο Βασίλης Κωνσταντίνου οι «πράσινοι» έχουν ένα μικρό περιθώριο τριών ημερών, ενώ ποντάρουν και σε παράταση 15 ημερών.  Την Τετάρτη, επίσης, όπως σας είχαμε γράψει πριν από λίγες μέρες, είναι πιθανό να γίνει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, στο οποίο αναμένεται να συζητηθεί η ποινή υποβιβασμού και η αλλαγή της για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια. Για να μην το πολυκουράζουμε, διότι όλα τα σχετικά έχουν γραφτεί και ειπωθεί: Η ΠΑΕ επισήμως τονίζει σε όλους τους τόνους ότι ο Παναθηναϊκός και δε θα έχει πρόβλημα και δε θα υποβιβαστεί. Ας ελπίσουμε να βγει αληθινή και να μην υπάρξουν περισσότερα μπλεξίματα για τον ήδη ταλαιπωρημένο Παναθηναϊκό. Μένουμε στα όσα λένε επισήμως από το κλαμπ και αναμένουμε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ