ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η πρωτιά του Παναθηναϊκού και η άλλη όψη του νομίσματος

Άκρως ενδιαφέροντα τα στοιχεία του ΕΣΑΚΕ για τις δύο... αντίθετες πρωτιές του Παναθηναϊκού.

Η πρωτιά του Παναθηναϊκού και η άλλη όψη του νομίσματος

Αναλυτικά, η αναφορά του ΕΣΑΚΕ:

«Για 6η συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε τις 20 ασίστ και μετράει πλέον 15 παιχνίδια με ανάλογη επίδοση, έχοντας την πρωτιά μεταξύ των ομάδων της Stoiximan.gr Basket League. Άλλωστε είναι στην κορυφή και των απόλυτων αριθμών σε τελικές ασίστ όπως στις δύο προηγούμενες σεζόν.

Οι «πράσινοι» είχαν 20 ασίστ σήμερα κόντρα στον Άρη και έφτασαν σε αυτήν την επίδοση για 15η φορά στις 21 αγωνιστικές. Σε αυτήν την άτυπη λίστα με τις 20+ επιδόσεις ακολουθούν ο Ολυμπιακός (11), ο Προμηθέας (8) και το Λαύριο Megabolt (8).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεπέρασε ήδη την αντίστοιχη περσινή επίδοση του όταν έφτασε ή ξεπέρασε τις 20 τελικές πάσες σε 11 από τα 26 παιχνίδια του ενώ «απειλεί» την επίδοση της σεζόν 2015-16 όταν έφτασε σε αυτήν 17 φορές, εννιά εντός και οχτώ εκτός έδρας.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.005 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα είναι πρώτος και στη λίστα των ασίστ σε απόλυτους αριθμούς (έχει 448 έναντι 428 του Ολυμπιακού) και χρειάζεται άλλες 43 στα τελευταία πέντε παιχνίδια για να ξεπεράσει την περσινή επίδοση του (491). Πιο δύσκολο είναι να φτάσει εκείνη της σεζόν 2015-16 που ήταν και η καλύτερη του σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού αφού είχε 556 ασίστ στην κανονική περίοδο. Βάσει του μέσου όρου του πάντως (21.33) μπορεί να κάνει ακόμη και ρεκόρ 8ετίας.

ΜΙΚΡΑ

*Η άλλη όψη του νομίσματος σε σχέση με την «οικονομία» εμφανίζει τον σημερινό Παναθηναϊκό Superfoods να κάνει περισσότερα λάθη από κάθε άλλη φορά τα τελευταία επτά χρόνια. Στη στατιστική του καταγράφηκαν 23 λάθη και η προηγούμενη χειρότερη, φετινή επίδοση του ήταν τα 18 λάθη κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

Για να βρούμε περισσότερα λάθη από τους «πράσινους» σε παιχνίδι Πρωταθλήματος θα πρέπει να γυρίσουμε 16 Απριλίου 2011 όταν έκαναν 25 λάθη κόντρα στον Ολυμπιακό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.