ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

«Trust the process»: Το πρότζεκτ του Τσάβι Πασκουάλ για το μέλλον

Μπορεί το Final-4 να είναι ο μεγάλος στόχος του Τσάβι Πασκουάλ, όμως υπάρχει κι ένα άλλο πρότζεκτ που «τρέχει» παράλληλα και αφορά τον Παναθηναϊκό της επόμενης δεκαετίας.

«Trust the process»: Το πρότζεκτ του Τσάβι Πασκουάλ για το μέλλον

Πλησιάζουμε προς την κρίσιμη καμπή της τρέχουσας σεζόν, εκεί όπου θα φανεί το εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή σε Final-4 έπειτα από το 2012. Ο δρόμος για το Βελιγράδι περνά μέσα από την διαδικασία των πλέι οφ πρόκρισης, τα οποία αρχίζουν σε λίγες εβδομάδες και όπως είναι φυσικό μονοπωλούν την «πράσινη» καθημερινότητα στο ΟΑΚΑ.

Πέραν του πρώτου και ξεκάθαρου στόχου που έχει τεθεί από τη διοίκηση, τους παίκτες και φυσικά τον Τσάβι Πασκουάλ, υπάρχει και ένας δεύτερος, εξίσου απαιτητικός και χρονοβόρος, που λαμβάνει χώρα στο «παρασκήνιο» και αφορά τη δόμηση του «πράσινου» μέλλοντος, μέσω της διαδικασίας ανάδειξης και προπόνησης των επόμενων πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού.

Τα αποτελέσματα του εν λόγω πρότζεκτ δεν φαίνονται άμεσα, ούτε μέσα στα ασφυκτικά περιθώρια μιας σεζόν. Αντιθέτως, η διαδικασία του «χτισίματος» απαιτεί χρόνο, υπομονή, σωστή διδασκαλία, αλλά και την ανάλογη ανταπόκριση από τους μέλλοντες «αστέρες». Οι «εργασίες» χωρίζονται σε τρία επίπεδα: Το πρώτο περνά από τις «πράσινες» ακαδημίες που «σαρώνουν» στις κατηγορίες τους, το δεύτερο μέσω της αποστολής παικτών -ως δανεικοί- σε άλλες ομάδες για το λεγόμενο «ψήσιμο» σε ειδικές καταστάσεις και το τρίτο βρίσκεται στα χέρια του Τσάβι Πασκουάλ.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.508 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πλάνο που αφορά την πρώτη ομάδα, φάνηκε πιο καθαρά από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Καταλανός, σε συνεννόηση με τη διοίκηση, έδωσε το «ΟΚ» ώστε να παραχωρηθούν ως δανεικοί δύο καλαθοσφαιριστές που έχουν όλα τα εχέγγυα διάκρισης, αλλά χρειάζονταν περισσότερες «μπασκετικές» εμπειρίες στα πόδια τους. Με αυτό το σκεπτικό, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ και ο Μιχάλης Λούντζης έκανε τη… μισή διαδρομή πηγαίνοντας στα Τρίκαλα.

Παράλληλα, στο «πράσινο» ρόστερ εντάχθηκαν παίκτες όπως ο Κωνσταντίνος Μήτογλου, άρτι αφιχθέντας από το Wake Forest και ο Ζακ Όγκαστ. Οι δυο τους, μαζί με τον φέρελπι Γιώργο Καλαϊτζάκη, συνέθεσαν την παρέα των «νεαρών» του φετινού Παναθηναϊκού. Μετά από αρκετούς μήνες προσωπικής και ομαδικής δουλειάς, τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη φανεί.

Ο μεν Μήτογλου «συστήθηκε» με κάθε επισημότητα στο κοινό μέσω της εμφάνισής του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, καθώς ανέδειξε το απαραίτητο μπασκετικό «θράσος» που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, προσφέροντας λύσεις στην ομάδα του. Η εμφάνιση αυτή έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον 22χρονο φόργουορντ, ο οποίος ανεβάζει συνεχώς τους αριθμούς του στην Basket League, προσφέροντας και το απαραίτητο «αλατοπίπερο», με φάσεις όπως τη χθεσινή, με το buzzer beater τρίποντο επί του Άρη.

Ο δε Καλαϊτζάκης, προσπαθεί και καταφέρνει στις περισσότερες των περιπτώσεων να διεκδικεί λεπτά συμμετοχής μέσω των αναμετρήσεων της Basket League, με τον Πασκουάλ να παραδέχεται μάλιστα ότι έχει επέλθει σημαντική πρόοδος στην περίπτωσή του, μη διστάζοντας να αναδείξει και τις αδυναμίες του:

«Κάθε μέρα βελτιώνεται πολύ στις προπονήσεις. Προσπαθούμε να τον ετοιμάσουμε για την επόμενη σεζόν και πρέπει να εκμεταλλεύεται τον χρόνο που του δίνεται και το κάνει. Έχει βελτιώσει πάρα πολλά πράγματα. Την πάσα του, τις θέσεις που παίρνει και πως συμπεριφέρεται τακτικά στην επίθεση. πει να βελτιωθεί αμυντικά, να βελτιώσει το σουτ του και πρέπει να έχει τη λογική κάθε νεαρού που πρέπει να βελτιώνεται», είπε για εκείνον ο Καταλανός, γνωρίζοντας ότι ο Καλαϊτζάκης επιθυμεί να διεκδικήσει το δικαίωμα στο όνειρο μέσω συμμετοχής στο draft.

Ο Τσάβι Πασκουάλ, με τη μεθοδικότητα που τον διακρίνει και την πίστη στο ρητό «Trust the process», δουλεύει, μαζί με το επιτελείο του, παράλληλα στα δύο πρότζεκτ που αφορούν το παρόν (Final-4) αλλά και το μέλλον της ομάδας, με σκοπό να δημιουργήσει τα απαραίτητα «στεγανά» για τον Παναθηναϊκό της επόμενης δεκαετίας. Μια διαδικασία που μπορεί να είναι «επίπονη» και «χρονοβόρα» ως προς τα αποτελέσματα της δουλειάς, αλλά μέσω της υπομονής και των προσεκτικών βημάτων από τις δύο πλευρές (τεχνικό τιμ, παίκτες), φυσικά υπό την αρωγή της διοίκησης, θα αποδειχθεί «χρυσή» για τον Παναθηναϊκό της επόμενης ημέρας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...