ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

“Βόμβες” από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς!

Τρελαμένος ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ο Σέρβος τεχνικός επιτέθηκε  κατά της διοίκησης της Μπάγερν λέγοντας πως αντί να βοηθήσουν την ομάδα αποκτώντας 1-2 παίκτες επέλεξαν να τον απολύσουν, θεωρώντας ως τον  υπεύθυνο για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Eurocup από την Νταρουσάφακα.

Αναλυτικά η δήλωση του Τζόρτζεβιτς:

«Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ,

Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν!
Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν! 28.391 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεδομένου του ότι δεν είχαν πριν την ευκαιρία κι εξαιτίας κάποιων πρόσφατων, άτυχων και περίεργων αποφάσεων της Μπάγερν Μονάχου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις και πεποιθήσεις μου.

Πρώτα, θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο και όλα τα μέλη της ομάδας, και ειδικά τους παίκτες, για τον επαγγελματισμό τους, την αφοσίωση και τα αμοιβαία συναισθήματα που μοιραζόμασταν κάθε ημέρα. Σας εκτιμώ ΟΛΟΥΣ.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους αντιπάλους, συναδέλφους, δημοσιογράφους, για την εκτίμηση, την υποστήριξη και τα καλά λόγια για τη δουλειά μας. Σημαίνει τα πάντα για μένα, ειδικά όταν έρχονται από αντιπάλους.

Τέλος, ευχαριστώ τη λίγκα και την Γερμανία που με φιλοξένησε και με έκανε να αισθάνομαι ευπρόσδεκτος αυτά τα δύο χρόνια, κάνοντάς με πλουσιότερο επαγγελματικά και προσωπικά.

Ένα ξεχωριστό “ευχαριστώ” στους οπαδούς της Μπάγερν για την ανιδιοτελή αγάπη και στήριξη, η οποία επικοινωνήθηκε μέσα από τα παιχνίδια και τις νίκες.

Ελπίζω να απολαύσατε την ομάδα μας να αγωνίζεται και να νικάει, όσο κι εγώ, σε αυτή την ιστορική σεζόν.

Δυστυχώς, μου πήραν την πιθανότητα να ολοκληρωθεί αυτή η σεζόν και να γίνει ακόμα καλύτερη, με την κατάκτηση της γερμανικής λίγκας, την προηγούμενη Τετάρτη. Στο τελευταίο μίτινγκ της σεζόν, ο τζένεραλ μάνατζερ μου είπε πως δεν θα είμαι πια κόουτς και ο λόγος ήταν η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ μας.

Η απάντησή μου ήταν η εξής απλή: Κατάκτηση Κυπέλλου Γερμανίας, ημιτελικά Eurocup και πρώτη θέση στο πρωτάθλημα με 23 νίκες και 2 ήττες!

Ο κυριότερος λόγος που είχαμε τόσο επιτυχημένη χρονιά, μέχρι τώρα, ήταν επειδή η διοίκηση δεν ανακατευόταν στην καθημερινή ρουτίνα της ομάδας. Σαν επιτυχημένο αποτέλεσμα, η ομάδα και το προσωπικό είχαν την ηρεμία να συγκεντρωθούν και να επικεντρωθούν, σαν μια ισχυρή μονάδα, με τις απαραίτητες συνθήκες, για να κατακτήσουν τρόπαια.

Αυτή η τόσο δυνατή συνοχή μεταξύ της ομάδας και του επιτελείου οδήγησαν στα καλύτερα αποτελέσματα τον σύλλογο, παρά την “ζήλεια” που υπήρχε από μέρος της διοίκησης, που ένιωθε επισκιασμένη και τελικά δεν μπορούσε να ζήσει με αυτή.

Αυτό που μετανιώνω περισσότερο είναι ότι μού απέρριψαν, μαζί όλα τα μέλη του συλλόγου και τους παίκτες πρώτα, να πανηγυρίζω μαζί με τους οπαδούς μας το τρόπαιο, το οποίο ποτέ δεν κατακτήθηκε στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, το Κύπελλο Γερμανίας.

Η άποψή μου είναι πως η μεγαλύτερη ανταμοιβή που μπορεί να λάβει ένας αθλητής, δεν είναι ένα πριμ ή ένα δώρο εορτασμού, αλλά το ειλικρινές χειροκρότημα και η αποδοχή από τους οπαδούς, που συμμετέχουν στον πανηγυρισμό μιας νίκης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Αυτό το ξεχωριστό συναίσθημα της ενότητας το στερηθήκαμε ΟΛΟΙ μας ανεξήγητα.

Παρόλα αυτά, από την αρχή της σεζόν, νιώσαμε την ισχυρή έλλειψη της υποστήριξης για την ομάδα και το προσωπικό, κρατώντας αποστάσεις και αρνητικότητα, η οποία συχνά εκφραζόταν αντιεπαγγελματικά στους ανθρώπους εκτός του συλλόγου.

Αυτή η συμπεριφορά κλιμακώθηκε σε μια λάθος αντίδραση να με απολύσουν από head coach, αλλά και μέλη του προπονητικού σταφ, αντί να βοηθήσουν την ομάδα να υπογράψει 1-2 παίκτες, για να έχουμε για τον τελικό Κυπέλλου, να καλύψουμε τους τραυματισμούς και την κόπωση κάποιων βασικών μας παικτών.

Η Μπάγερν θα έπρεπε να είναι υπεράνω αυτής της συμπεριφοράς, να μην επιτρέπει τέτοιου είδους προσωπικές επιθέσεις και να καταστρέψει τη σκληρή δουλειά πολλών ανθρώπων, όχι μόνο του προπονητή. Εκτός από την προσβολή του IQ, αυτό είναι μια βίαιη επίθεση, που πληγώνει όχι μόνο εμένα, αλλά και το επάγγελμα του προπονητή.

Όπως έχει πει κάποιος, ο μόνος αντίπαλος που δεν μπορεί κάποιος να νικήσει είναι αυτός που κάθεται στο δικό σου γήπεδο, που συμπεριφέρεται ενάντια στον κοινό στόχο και χρησιμοποιεί το επιχείρημα της δύναμης κι όχι τη δύναμη του επιχειρήματος.

Παρόλα αυτά, πρέπει να αναγνωρίσω και να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Ούλι Χένες, τον πρόεδρο της Μπάγερν, που μέρες πριν την παραγκώνισή μου από τη θέση του προπονητή, εξέφρασε δημοσίως την ικανοποίησή του για την “καλύτερη σεζόν της Μπάγερν στην ιστορία της”, η οποία ήρθε με το Κύπελλο Γερμανίας.

Αυτές οι λέξεις του προέδρου, ενός πρώην πρωταθλητή, έκαναν όλη την ομάδα πολύ περήφανη.

Προσωπικά, έχοντας κάτι περισσότερο από 35 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του μπάσκετ στο υψηλό επίπεδο, έχοντας κατακτήσει τα πάντα με συλλόγους και την εθνική ομάδα, σέβομαι βαθύτατα τα λόγια του κύριου Χένες.

Γνωρίζοντας όλα αυτά και ξέροντας πως η πιο σημαντική δουλειά ενός προπονητή είναι να φεύγει από μια ομάδα, αφήνοντάς την καλύτερη, θεωρώ πως έκανα την δουλειά μου πολύ καλά.

Τα φετινά αποτελέσματα, η κατάκτηση του Κυπέλλου (το πρώτο σε 50 χρόνια), οι ημιτελικοί του Eurocup και η πρώτη θέση στο πρωτάθλημα με ρεκόρ 23-2, μιλούν από μόνα τους.

Καλό Πάσχα σε όλους τους οπαδούς του μπάσκετ και της Μπάγερν.

Προπονητής Σάσα Τζόρτζεβιτς».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...