Την επόμενη Τετάρτη θα λάβει χώρα ακόμη ένα κρίσιμο Δ.Σ της Super League με κύριο θέμα τη συζήτηση για τη μετατροπή της ποινής που υφίστανται οι ομάδες που δεν καταφέρνουν να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο φάκελο για την αδειοδότησή τους.

Το εν λόγω Δ.Σ αφορά άμεσα και τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως αυτή τη φορά θα υπάρξουν οι απαιτούμενες θετικές ψήφοι (χρειάζονται 12) ώστε η απόφαση περί αλλαγής της ποινής υποβιβασμού να περάσει στην ΕΠΟ.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως η Ομοσπονδία, είτε με υπερψήφιση της αλλαγής από τη Λίγκα, είτε χωρίς αυτήν, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της, αλλάζοντας τον κανονισμό, καθώς υπάρχουν αρκετές ομάδες που αντιμετωπίζουν τον εν λόγω κίνδυνο. Εξάλλου, η άποψη περί αλλαγής της ποινής έχει εκφραστεί και από την UEFA, η οποία ωστόσο έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Το σενάριο που φαίνεται να είναι το επικρατέστερο, κάνει λόγο για μετατροπή του κανονισμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, δίχως να υπάρχει ο «βραχνάς» του υποβιβασμού, ο οποίος ναι μεν θα αντικατασταθεί, αλλά στη θέση του θα περάσουν βαρύτατες ποινές για τις ομάδες που δεν καταφέρουν να πάρουν άδεια. Ουσιαστικά, εάν μια ομάδα δεν καταφέρει να πάρει το «ΟΚ» από την Επιτροπή Αδειοδότησης, τότε θα συμμετάσχει μεν στο επόμενο πρωτάθλημα, κουβαλώντας ωστόσο ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, στην οποία θα διεξαχθεί και το κρίσιμο Δ.Σ και εκεί θα φανεί το τι μέλλει γενέσθαι με τον κανονισμό και το αν θα παραμείνουν ή τελικά θα αλλάξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS