ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 95-96

Ναι ρε Πανάθα!

O Παναθηναϊκός επέστρεψε από την... κόλαση του -17, πραγματοποιώντας φοβερό ντεμαράζ στο δεύτερο μέρος αλλά η Αρμάνι με τρεις βολές πήγε το ματς στην παράταση (87-87). Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ όμως δεν λύγισαν και με τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Τζέιμς και φοβερούς Καλάθη - Γκιστ, Ντένμον, έφτασαν σε ένα τεράστιο διπλό (96-95).

Ναι ρε Πανάθα!

Αν και το διακύβευμα του Παναθηναϊκού ήταν ισχυρό και εκείνο της Αρμάνι εμπεριείχε μονάχα το γόητρο, οι Ιταλοί ήταν εκείνοι που έδειξαν από νωρίς ικανοί να παίξουν… όπως θέλουν στο παρκέ. Πλην του Καλάθη, οι «πράσινοι» φαίνονταν αποδιοργανωμένοι σε άμυνα και επίθεση, επιτρέποντας αρχικά στον Εμπαγιέ να «πληγώσει» την άμυνα του τριφυλλιού από την περιφέρεια (8-2), δίνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στον Κουζμίνσκας και τον Τζέρελς. Παρά τις εμπνεύσεις του Τζέιμς, η Αρμάνι διεύρυνε συνεχώς τη διαφορά, φτάνοντας ως το 22-12, κάτι που έκανε έξαλλο τον Πασκουάλ που άλλαζε συνεχώς την πεντάδα για να βρει λύσεις, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο -9 από τις τρεις βολές του Κουζμίνσκας (27-18).

Αντί τα πράγματα να βελτιωθούν, μετατρέπονταν όλο και περισσότερο σε εφιάλτη για τον Παναθηναϊκό που άφηνε το «ζωγραφιστό» ως… αφύλαχτη διάβαση στους ψηλούς της Αρμάνι, οι οποίοι είπαν… ευχαριστώ στους «πράσινους» φτάνοντας ως το +14 (40-26) και λίγο αργότερα στο +17 (49-32) με την ομάδα του Πασκουάλ να κινδυνεύει να φύγει αρκετά νωρίς από τις… ράγες του παιχνιδιού. Η είσοδος του Ντένμον έφερε κάποια ελεύθερα σουτ, αν και σε γενικές γραμμές, το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είχε να κάνει με την επιθετική συμπεριφορά του, όσο από την αμυντική προσήλωσή του, που επέτρεψε στην Αρμάνι να σημειώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ… 55 πόντους στα πρώτα είκοσι λεπτά.

Οι «ασθένειες του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Τζέρελς να διαμορφώνει το 58-44 διατηρώντας το +14 της Αρμάνι. Ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «πράσινοι» έδειξαν περισσότερη διάθεση, με τον Παππά να δίνει λύσεις και τους Γκιστ – Σίνγκλετον να έχουν καλύτερη αμυντική συμπεριφορά και τον… Θανάση να δίνει κάποια ανάσα με τρίποντο και δίποντο για το -8 (60-52), αλλά ο Τζέρελς έμοιαζε… σεληνιασμένος, φέρνοντας την Αρμάνι ξανά στο +15. Εκεί ανέλαβαν δράση οι Καλάθης – Γκιστ – Τζέιμς που έτρεξαν μίνι σερί για τον Παναθηναϊκό που έκλεισε το δεκάλεπτο με σφυγμό, στο -8 (69-61).

Το σερί συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Καλάθη να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, φτάνοντας τους δεκαέξι πόντους και φέρνοντας τον Παναθηναϊκό στο -3 από το -17 (73-70) στο 34′. Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει την ολική ανατροπή, είχε επιστρέψει από θέση νοκ-άουτ και ήθελε απλά συνέχεια στην εξαιρετική άμυνά του. Η «λυσσασμένη» άμυνά του τον οδήγησε στην ανατροπή, ωστόσο τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει είχαν σχέση με τα φάουλ (4 ο Γκιστ). Ο Τζέρελς με τον Πάσκολο διατήρησαν την Αρμάνι σε μια «σχετική άνεση» (78-70), προτού έρθει ο Ντένμον και μειώσει στο καλάθι, κάνοντας ντέρμπι το τελευταίο τρίλεπτο (79-77), με τον -φοβερό στο δεύτερο μέρος- Καλάθη να μειώνει αργότερα στον πόντο (82-81, 39′) και τον Τζέιμς να ευστοχεί σε τεράστιο σουτ στα 14” (84-85). Ο Ντένμον έβαλε δύο κρίσιμες βολές, αλλά στα 2.4” οι διαιτητές έδωσαν τρεις βολές στον Μπέρτανς που ισοφάρισε (87-87), δίνοντας παράταση στην αγωνία, με τον Σίνγκλετον εκτός (5 φάουλ) και τον Γκιστ στο όριο (4 φάουλ).

Εκεί οι άμυνες έβγαιναν παρά την κούραση, με τον Πέιν να σκοράρει μεν (87-89) αλλά στη συνέχεια να αστοχεί με δύο τρίποντα και τον Γκάουντλοκ να γυρίσει την κατάσταση (91-89), αλλά οι Τζέιμς και ο Γκιστ με γκολ – φάουλ απάντησαν (93-94), αλλά ο Αμερικανός της Αρμάνι έβαλε κρίσιμο σουτ στα 7.4” (95-94), όμως με διπλή προσπάθεια στον χαμό, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 55-42, 69-61, 87-87 (καν. διάρκεια), 95-96

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE